گروه معادن فلزات گرانبها
 
دره وزمی هشدار داد:
احتمال اخراج قزاق‌ها از معدن طلای ساریگونی
پیشرفت پروژه کند و اجرای آن نامنظم است
گروه معادن >فلزات گرانبها - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از تعیین ضرب‌الاجل برای قزاق‌ها جهت اجرایی شدن معدن طلای داشکسان (ساریگونی) خبر داد.
 
به گزارش ماین نیوز، محمد دره وزمی در نشست با معدن‌داران و صنعتگران شهرستان قروه با انتقاد از روند کند پیشرفت طرح معدن طلای داشکسان قروه اظهار کرد: پیشرفت این طرح بسیار آرام است و در اجرا نیز از نظم قابل قبولی برخوردار نبوده است.

وی با بیان اینکه در همین راستا صورت جلسه‌ای تنظیم و معیار و شاخص های لازم به مجری طرح گوشزد شده است، اظهار داشت: در این صورتجلسه مقرر شده که در صورت عدم عمل به موقع به تعهدات، برابر قراردادی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شده است، با این شرکت برخورد می‌شود.

دره وزمی گفت: بنا بر آخرین اظهارات مجریان طرح، این معدن تا پایان فصل کاری سال آینده بهره‌برداری می‌شود.

وی به مشکلات بخش معدن هم اشاره کرد و گفت: از مهمترین مشکلات این بخش خام‍‌فروشی فرآورده‌های معدنی است.

به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، این امر موجب شده تا ارزش افزوده‌ای از سوی معادن برای منطقه عاید نشود و تنها سوددهی آن برای صاحبان معادن باشد.

وی یکی از دلایل رکود در فرآوری مواد معدنی به ویژه سنگهای تزیینی در کردستان و به ویژه قروه را تکنولوژی قدیمی کارخانه‌های سنگبری اعلام کرد و افزود: برای رفع این معضل خود صاحبان معادن و کارخانه ها باید وارد عمل شوند.

دره وزمی خاطرنشان کرد: یکی از 215 اولویت سرمایه‌گذاری در وزارت صنعت، معدن و تجارت، سرمایه‌گذاری در همین راستاست و دولت نیز کمکهایی در قالب تسهیلات به متقاضیان پرداخت می‌کند.

وی با بیان اینکه معدن یک سرمایه ملی است و یکی از محورهای توسعه به شمار می‌رود، اظهار داشت: در خام فروشی مواد معدنی هیچ جای افتخاری برای معدن داران نیست و هیچکس نمی‌تواند به واسطه آن بر مردم منت بگذارد، چون فاقد هرگونه ارزش افزوده و اشتغال و رونق اقتصادی برای منطقه است.

وی تاکید کرد: با فرآوری مواد معدنی نظری سنگ آهن می‌توان زنجیره فولاد در کردستان راه انداخت و به واسطه آن کارهای بسیاری انجام داد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در قبال دریافت حقوق دولتی از معدن‌داران هیچگونه تسامحی انجام نمی‌گیرد چون این معادن به رغم اینکه ارزش افزوده‌ای ندارند اما برای صاحبان خود سود خوبی دارند.

دروه وزمی افزود: 12 درصد حقوق دولتی اخذ شده برای احیای منابع طبیعی پرداخت می‌شود که از ضروری ترین نیازهاست.

پیش از این نیز جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز از پیشرفت کند پروژه معدن طلای ساریگونی انتقاد کرده و عنوان کرده بود که قزاق‌ها باید هرچه زودتر طبق وعده‌های داده شده این پروژه را بهره‌برداری برسانند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۵۷
کد مطلب: 14561