گروه معادن
 
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد
یزد دومین استان معدنی ایران است
گروه معادن - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد با بیان این که این استان دومین استان معدنی کشور است، گفت: معضل عمده ما در استان و کل کشور، خام فروشی مواد معدنی است.
به گزارش ماین نیوز، محمد مهدی زارع در جمع فعالان بخش صنعت و معدن استان افزود: از این نظر استان‌های یزد و کرمان که در رأس استان های بزرگ معدنی کشور قرار دارند، آسیب پذیرترند.

وی ضرورت سرمایه‌گذاری در بخش معادن استان را مورد تاکید قرار داد و افزود: بالغ بر ۵۰ نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده که از میزان تنها ۳۰ نوع قابل بهره‌برداری است.

او در مورد تعرفه ها نیز گفت: تعرفه‌ای که بر سنگ آهن خام بسته می‌شود، نسبت به تعرفه‌ای که برای کنستانتره در نظر گرفته می‌شود کمتر است که این موارد نیاز به رسیدگی در سطح کلان دارد.

به گفته زارع، عملکرد استان در حوزه معدن، در مرحله اکتشاف، بهره‌برداری و فرآوری بسیار ضعیف و کمرنگ بوده است و پس از تلاش‌های فراوان و کسب مصوب‌های مربوط، تنها می‌توانیم معادن منطقه کوچکی را از طریق ژئوفیریک هوایی شناسایی کنیم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، شناسایی اولیه ذخایر معدنی، با توجه به ریسکی که در این مرحله از کار وجود دارد و صرف هزینه‌های لازم برای اکتشاف را ضروری دانست.

وی همچنین تصریح کرد: در چهار پنج سال گذشته حدود ۴۵۰ هزار تن تولید فولاد استان یزد بوده ولی در حال حاضر بالغ بر ۱۲ میلیون تن مجوز تولید صادر شده است و تقریباً بالای ۱۰ میلیون تن از این میزان تولید، پیشرفت ۷۰ تا ۸۰ درصدی نیز داشته است که اگر این فرآیند تکمیل شود، می‌توان فرآوری را جایگزین خام‌فروشی کرد.

زارع ابراز امیدواری کرد که با حل معضل آب از طریق خطوط آب‌رسانی خلیج فارس و دیگر منابع آب‌های زیرزمینی غیر معمول، بتوان تولید فولاد استان را به میزان قابل توجهی افزایش داد.

وی گفت: علاوه بر فولاد، فرآیند فرآوری در دیگر بخش‌ها نظیر خاک های صنعتی و سنگ‌های ساختمانی، شیب ارزش افزوده استان را افزایش خواهد داد.

سعید افضلی‌پور، نماینده خانه معدن ایران در یزد نیز معدن را خط اول تولید در هر کشور دانست و گفت: تمام زنجیره‌های صنعتی به منابع معدنی باز می‌گردد.

وی لزوم توجه به حوزه معدن را ضروری دانست و اظهار کرد: خط اول تولید در هر کشوری معدن است و تمام زنجیره های صنعت بدون استثناء به منابع معدنی متصل است.

افضلی‌پور اهمیت بخش معدن را از بعد اقتصادی، تولید و اشتغال یادآور شد و افزود: هم اینک ۱۱ هزار نفر در معادن استان فعال هستند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۳۲
کد مطلب: 1448