گروه معادن سنگ آهن
 
رئیس انجمن سنگ آهن عنوان کرد:
خسارت ناشی از پرداخت عوارض سنگ آهن صادراتی
گروه معادن >سنگ آهن - خسارت ناشی از پرداخت عوارض سنگ آهن برای معادنی ایجاد می‌شود که برنامه‌های برای صادرات سنگ آهن در دستور ندارند.
 
به گزارش ماين نيوز، عضو هيئت مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران ضمن بیان مطالب فوق اظهار داشت: تاکنون عوارض صادرات سنگ آهن از سوی دولت اخذ نشده است و مصوبه ای مبنی بر میزان دریافت عوارض صادراتی سنگ آهن در هیئت دولت تصویب نشده است.

مهرداد اکبریان به طرح ارایه شده در خصوص دریافت عوارض سنگ آهن صادراتی اشاره کرد و گفت: پرونده پرداخت عوارض سنگ آهن صادراتی پس از گذشت دو سال و نیم، همچنان بر روی میز بخش خصوصی، وزرات صنعت معدن و تجارت، نمایندگان مجلس و همچنین شورای عالی اقتصاد کشور باقی مانده است.

وی ادامه داد: شورای عالی اقتصاد کشور در خصوص اثرات اجرا و یا عدم اجرای دریافت عوراض سنگ آهن صادراتی در حال بررسی می باشد و چون اعلام نتایج تا چندین ماه دیگر نیاز به زمان خواهد داشت برهمین اساس حداقل تا پایان سال 2014 مصوبه‌ای برای دریافت عوارض به گمرک ابلاغ نخواهد شد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در صورت تائید پرداخت عوارض سنگ آهن صادراتی، بايد حداقل سه ماه به صادرکننده سنگ آهن فرصت داده شود.

عضو هيئت مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران به رایزنی با وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین شورای عالی اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: پیشنهاد انجمن سنگ آهن مبنی بر منتفی شدن پرداخت عوارض سنگ آهن صادراتی است و از دولت خواستار طرح‌های جایگزین دیگری برای اخذ عوارض هستيم.

وی گفت: هدف از دریافت عوارض سنگ آهن صادراتی ایجاد درآمدزایی از سوی دولت نيست، بلکه هدایت معدن به سوی کارخانه‌های داخلی است.

اکبریان در خصوص اثرات دریافت و یا عدم دریافت عوارض سنگ آهن صادراتی افزود: اخذ عوارض در بهترین شرایط نیز شامل یک بخش خسارت و دیگری بخش مفید است که مفید بودن اخذ عوارض منجر به کاهش صادرات سنگ آهن به کشورهای خارجی و تزریق به بازارهای داخلی کشور شود و خسارت ناشی از اخذ عوارض نیز برای معادنی ایجاد می‌شود که برنامه‌ای برای صادرات سنگ آهن در دستور کار ندارند که در نهایت منجر به افزایش هزینه معادن خواهد شد و چون بازار داخل کشور توانایی جذب تمامی سنگ آهن تولیدی را نخواهد داشت در مجموع به میزان افت تولید سالانه سنگ آهن منجر مي‌شود.

وی به افت قیمت جهانی سنگ آهن اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون با توجه به عدم دریافت عوارض سنگ آهن نیز شاهد کاهش صادرات این صنعت هستيم کارخانه‌های تولیدکننده به دنبال جذب بازارهای داخلی برای فروش محصولات خود هستند و یا با جذب سرمایه‌گذاری در معادن به تولید کنسانتره و گندله می‌پردازند.

وی گفت: با توجه به افت قیمت جهانی سنگ آهن که طبق بررسی‌های انجام گرفته تا سال 2017 میلادی نیز امکان عدم رشد قیمت وجود دارد فرصت خوبی برای دولت است که با برنامه‌ریزیهای مناسب در جذب تولیدکنندگان معادن در داخل کشور، خلع تولید محصولات بالادستی فولاد را برطرف كند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۵
کد مطلب: 12936
 
مرجع : بورس نيوز