گروه معادن
 
لایحه ضدرکود کمتر از طرح حمایت از تولید نیست
گروه معادن - پس از اینکه لایحه ضد رکودی دولت با محوریت بهبود فضای کسب و کار، ایجاد تقاضای موثر و رونق بازار سرمایه به مجلس ابلاغ شد،
 
به گزارش ماین نیوز، احمد پورفلاح رییس کمیسیون صنایع اتاق بازگانی تهران در اظهارنظری اعلام کرده بود از آنجایی که در ۱۷۷ بند این لایحه بخش‌هایی از بسته حمایت از تولید آورده شده از این رو بسته حمایت از تولید منتفی و به تولیدکنندگان ظلم خواهد شد، با این حال گرچه نمایندگان مجلس نیز معتقدند طرح جامع حمایت از تولید ملی چندسالی است که در مجلس مورد واکاوی قرار گرفته و شاید از نظر حمایتی قوی تر از لایحه ضد رکودی دولت است اما در ادامه بررسی لایحه ضد رکودی کمیسیون‌های مربوطه همچون صنایع و معادن با شناسایی کاستی‌های آن در قالب مصوبه‌ای پیشنهادات خود را برای اضافه شدن در لایحه ضد رکودی ارائه و درصورتی که موافقت حاصل نشود در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.

به گفته کارشناسان در بخش معادن و صنایع وابسته کارکرد لایحه ضد رکودی کمتر از بسته حمایت از تولید نیست، چرا که بیشترین مشکل این بخش به محدودیت‌ها و مقررات دست و پاگیر بر می‌گردد که می‌توان با صدور آیین نامه آن را مرتفع و سرمایه‌گذاری بخش معدنی و صنایع وابسته را فعال کرد. از سوی دیگر موانع صادراتی و کمبود سرمایه درگردش که از دیگر محدودیت‌های معدنی بود بهبود آنها در لایحه ضدر رکودی پیش‌بینی شده است.

لایحه کوچک‌تر از بسته نیست

ایرج ندیمی، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا لایحه دولت همه موانع تولید را برطرف خواهد کرد، به گفت: این‌که گفته شود این لایحه همه مشکلات خروج از رکود و تولید را از بین می‌برد توهم است، چراکه این لایحه کلیدی برای ورود به درآمدزایی در بخش‌های مختلف به صورت کلان ارائه شده است. به همین دلیل مجلس با اضافه کردن بخش‌هایی برای رونق تولید و اشتغال تلاش خواهد کرد که این موضوع با تلفیق لایحه و طرح و همچنین هم‌اندیشی با کارآفرینان و بهبود فضای کسب و کار محقق شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان در خصوص نقش بسته حمایت از تولید و لایحه ضد رکودی در توسعه معادن و صنایع وابسته اظهار کرد: سرمایه در گردش مهم‌ترین مشکل معادن و صنایع است که به خوبی در لایحه دیده شده که اگر برای اجرا منابع لازم پیش‌بینی شود، به طور قطع تفاوت چندانی با بسته حمایت از تولید نخواهد داشت، شاید تنها در شکل اجرا بین لایحه و بسته تفاوت‌هایی دیده شود.

اسرفیل احمدیه با تایید این موضوع که این بسته در راستای حمایت از تولید است، افزود: یکی از راهکارهای برون‌رفت از بحران اقتصادی تقویت صادرات است و از آنجایی که تولید و صادرات لازم و ملزوم یکدیگرند به صراحت می‌توان گفت که لایحه از بخش تولید حمایت کرده است، اما آنچه در اجرا اهمیت دارد ایجاد بازارهای جدید برای صادرات است، چرا که هم‌اکنون مشکلی در صادرات وجود ندارد بلکه محدودیت تقاضا وجود دارد. البته دولت جدید با گسترش فعالیت‌های دیپلماتیک و افزایش مذاکرات رایزنان و سفرا در این مسیر به خوبی گام برداشته است. او ادامه داد: بخشی از مشکلات سرمایه‌گذاری در معادن و صنایع وابسته، به محدودیت قوانین و مقررات برمی‌گردد که دولت با ارائه آیین‌نامه و بخشنامه می‌تواند این مشکلات را مرتفع کند. بنابراین می‌توان ادعا کرد که لایحه تقویت شده در بخش معادن و صنایع می‌تواند حتی کارگشاتر از بسته حمایت از تولید عمل کند.

اضافه شدن بندهای جدید به لایحه

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این‌که مجلس نیز همچون دولت دغدغه خروج از رکود دارد، می‌گوید: از آنجایی که نمایندگان مجلس و کمیسیون‌های مربوطه طرح حمایت از تولید را به‌صورت کارشناسی بررسی کرده‌اند در ارتباط با لوایح ضد رکودی از قدرت عمل لازم برخورداند. به همین دلیل برای تقویت لایحه پیشنهادات خود را اضافه می‌کنند یا به‌صورت مصوبه کمیسیونی در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.

ایرج ندیمی با اشاره به همسو بودن خواسته‌های دولت با پیشنهادات نمایندگان مجلس می‌افزاید: موضوعاتی چون پرداخت بدهی‌های دولت، افزایش اعتبارات بانک‌ها با فروش سرمایه‌های خود، حمایت از صندوق توسعه ملی برای رفع بحران تحریم و... از پیشنهادات مجلس بود که خود دولت نیز در آن پیش‌قدم شده است.

علی اکبر ناصری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تایید این موضوع که در کمیسیون لایحه چکش‌کاری خواهد شد می ­گوید: درست است که طرح حمایت از تولید ملی جامع‌تر بود اما لایحه در کمیسیون‌ها مورد بررسی و چکش‌کاری قرار خواهد گرفت که در نتیجه آن، بخش‌هایی از حمایت از تولید در آن اعمال خواهد شد و پیگیری طرح حمایت از تولید متوقف خواهد شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۸
کد مطلب: 12713
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت