گروه معادن
 
رئیس خانه اقتصاد:
نیازهای سرمایه‌گذاری معدن تامین نشده است
گروه معادن - رئیس خانه اقتصاد ایران از ضرورت توجه ویژه به بخش معدن در سیاست‌های رکودزدایی در اقتصاد ایران سخن گفت.
به گزارش ماین نیوز، در حالی که به تازگی وزیر صنعت، معدن و تجارت از الصاق بخش معدن به بندهای بسته خروج غیرتورمی از رکود خبر داده است، رئیس خانه اقتصاد ایران در همین زمینه گفته است: معدن و صنایع معدنی قابلیت این را دارند که در اقتصاد و حالت رکودی آن نقش به‌سزایی ایفا کنند.

ابراهیم جمیلی با بیان اینکه در کوتاه‌مدت و بلندمدت اقتصاد می‌تواند از این بخش تاثیرپذیری داشته باشد، گفت: با توجه به ذخایر بالای کشور و تنوع معدنی ایران که جز پنج کشور اول دنیا قرار گرفتیم، در 10 سال گذشته با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در بخش های مختلف انجام شده به نیازهای سرمایه‌گذاری در بخش معدن پاسخ داده نشده است.

رئیس خانه اقتصاد ایران افزود: متاسفانه استراتژی خاصی برای بخش معدن تدوین نشده، در صورتی که می‌توانیم با پتانسیل‌‌های موجود بازار سرمایه را تقویت کرده و مردم را برای سرمایه‌گذاری در این بازار تشویق کنیم.

او اظهار کرد: از سویی می‌توانیم شرکت‌های موجود صنایع معدنی را تشویق کنیم تا کنسرسیومی فعالیت کنند و با هم ادغام شوند تا شرکت‌های بزرگی ایجاد شده و بازار سرمایه و پولی برای شرکت‌های معدنی سهام عام تاسیس کند.

جمیلی افزود: با توجه به تنوع معدنی و شرایط کشور از این طریق می‌توان سرمایه‌گذار خارجی جذب کرد و به سودآوری شرکت‌های مواد معدنی ایمان آورد.

رئیس خانه اقتصاد ایران با بیان اینکه بیشتر اکتشافات معدنی‌ سطحی هستند، گفت: به نظرم وقت آن رسیده که اکتشافات تکمیلی خودمان را در سطح‌های عمیق توسعه دهیم، چرا که با اکتشافات عمقی میزان ذخایرمان افزایش و این خود نوعی پیشرفت در این بخش محسوب می‌شود.

او افزود: البته اکتشافات عمیق معدنی یک راهکار بلندمدت برای توسعه بخش معدن است و باید در تولید منابع مرحله فرآوری را رعایت کنیم. چرا که با ایجاد واحدهای فرآوری هم ارزش افزوده این مواد رعایت می‌شود و هم احداث کارخانه‌ها اشتغال‌زایی را به وجود خواهد آورد.

به گفته رئیس خانه اقتصاد ایران، معدن در کنار صنایع پیشران دیگر توانایی خروج از رکود اقتصادی را دارد و اگر بخش صنعت ‌و معدن با یک برنامه‌ریزی مناسبی هماهنگ عمل کنند، قدرت این زنجیره حفظ خواهد شد و هرچه زودتر شاهد پیشرفت این بخش‌ها خواهیم بود.

در همین زمینه محمدرضا نعمت‌زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت در جلسه یکشنبه گذشته هیات دولت گزارشي از آخرين وضعيت بخش معدن ارائه داد و اعلام کرد: در حال حاضر پنج هزار و 400 معدن فعال در كشور داريم كه 130 هزار نفر در اين بخش شاغل هستند.

او خطاب به اعضای دولت گفت: ميزان استخراج معادن نيز در سال 92 به بيش از 420 ميليون تن رسيده است.

رئیس جمهوری نیز در جلسه هيات دولت بر اهمیت بخش معدن براي دولت تاکید کرد و گفت: از توسعه سرمايه‌گذاري در اين بخش و فعالتر شدن حوزه معدن و صنايع معدني استقبال مي‌كند.

او همچنین افزود: دولت پيشنهادات و نظرات مرتبط با توسعه فعاليت‌هاي حوزه معدن و صنايع معدني را مورد حمايت ويژه قرار خواهد داد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۳
کد مطلب: 12682
 
مرجع : اقتصاد نیوز