گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
نقشه‌های زمین‌شناسی سه‌بعدی کشور تهیه می‌شود
گروه اكتشاف و زمين شناسي - نقشه‌های زمین‌شناسی سه‌ بُعدی کشور برای نمایش اطلاعات عمقی به‌ عنوان یکی از تکنیک‌های برتر علوم‌ زمین به همت مرکز پژوهش‌های کاربردی استان البرز تهیه می‌شود.
به گزارش ماین نیوز، یکی از جدیدترین فعالیت‌های مرکز پژوهش‌های کاربردی علوم‌ زمین استان البرز، تهیه نقشه‌های سه‌ بعدی زمین‌شناسی برای نمایش اطلاعات عمقی به‌ عنوان یکی از تکنیک‌های برتر علوم‌زمین است که هم اکنون در سایت زمین‌شناسی این مرکز در حال انجام است.

با توجه به اینکه سازمان‌های زمین‌شناسی متولی اصلی فعالیت‌های زمین‌شناسی هر کشور معرفی می‌شوند که نقش مهمی در ارائه توصیه‌های کاربردی مرتبط با زمین به سایر ارگان‌های منطقه دارد، لذا به دلیل ضرورت‌های موجود سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور اقدام به تهیه نقشه‌های سه‌بُعدی زمین‌شناسی کرد.

شناخت طبیعت و کشف منابع معدنی گوناگون آن فقط بر اساس معیارهای علمی به صورت جامع و کامل انجام نمی‌شود، بلکه مهندسی خلقت و نظام هستی زمانی قابل فهم می‌شود که درک درستی از نظر مکانی و زمانی آن در دست باشد و این مهم مقدور نخواهد بود مگر آنکه کاوشگران عرصه علوم زمین و منابع و معادن بتوانند به دقت و با تکیه بر فناوری‌های روز به پدیده‌ها و رویکردها بُعد بدهند.

از آنجا که تاکنون همه‌ نقشه‌های‌ زمین‌شناسی در ایران به صورت دوبُعدی تهیه شده و با توجه به اینکه نقشه‌های‌ زمین‌شناسی سنتی که عوارض و ساختارهای سطح زمین را نشان‌ می‌دهند، برای ذخیره، نمایش و انتقال اطلاعات درون زمین نقص دارند؛ لذا بررسی‌های سه‌بُعدی و زیر سطحی زمین که یکی از مسائل‌ مهم در هر سازمان مرتبط با مطالعه‌ علوم زمین است می‌تواند تکمیل‌کننده این اطلاعات باشد.

تمامی‌ نقشه‌های زمین‌شناسی سه‌بُعدی به اطلاعاتی با کیفیت، با دقت و با جزئیات مورد نیاز برای حل مسائل مرتبط با کاهش بلایای طبیعی، مدیریت مخازن، اکتشاف نفت و مواد معدنی، انتشار آلودگی و دیگر مسائل نیاز دارند.

نقشه‌های سه‌بُعدی به ما کمک می‌کند که از پدیده‌های مختلف تجسمی تحت‌الارضی، بدون نیاز به آموزش فناوری‌های پیچیده زمین‌شناسی به دست آوریم و رابطه بین داده‌های زمین‌شناسی و محیط اطرافمان را بهتر درک کنیم.

بدیهی است نقشه‌های دوبُعدی سنتی تنها می‌توانند پراکندگی سطحی واحدهای زمین‌شناسی را نشان دهند، در صورتی که نقشه‌های سه‌ بُعدی می‌تواند عمق عوارض و ساختارهایی همچون گسل‌ها، تغییرات ضخامت، شیب لایه، لنزهای پراکنده رسوبی، عمق سنگ کف و تغییرات لیتولوژیکی آن، مرز واحدها و انواع کنتاکت‌های زیر سطحی را نشان دهد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۰
کد مطلب: 12503