گروه معادن سنگ آهن
 
عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن:
فولادسازان به دنبال مصادره منابع سنگ آهن است
گروه معادن >سنگ آهن - عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران با اشاره به اینکه حدود 85 درصد از منابع سنگ آهن کشور در اختیار بخش دولتی است، گفت: صنعت فولاد به دنبال این است که به هر شکل ممکن منابع سنگ آهن را به نفع خود مصادره کند.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، فرزانه معصومی در نشست فعالان صنعت سنگ آهن در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران که با محوریت موضوع برنامه دولت برای وضع عوارض روی صادرات سنگ آهن برگزار شد، گفت: برای ما معلوم نیست که چرا دولت به دنبال وضع عوارض روی صادرات سنگ آهن بخش خصوصی است. شاید چشمداشتی روی این صنعت وجود دارد. ما سنگ آهن با عیار پایین را صادر می کنیم که دولت نمی تواند هیچ کاری روی آن انجام دهد.

وی افزود: ما می توانستیم سرمایه خود را وارد بازار مسکن کرده و به راحتی از این راه به سودهای میلیاردی برسیم اما در بدترین نقاط کشور سرمایه گذاری و اکتشاف کردیم و باعث ایجاد امنیت در این مناطق شدیم.

او با اشاره به اینکه همزمان با رونق تولید و صادرات سنگ آهن در کشور بسیاری از شرکتهای ساخت ماشین آلات نیز دوباره احیا شدند، گفت: به عنوان مثال شرکت ایران سنگ شکن که مدتها عملا تعطیل بود به یمن رشد بخش معدن دوباره فعال شد. در چنین شرایطی وضع عوارض صادراتی و مجازات سهم ۱۵ درصدی بخش خصوصی در معادن سنگ آهن غیرقابل قبول است.

این تولیدکننده سنگ آهن با اشاره به اینکه هیچ برنامه ریزی بلندمدتی در حوزه های مختلف اقتصادی در کشور وجود ندارد، اظهار کرد: مثلا وزیر نفت گفته که حاضریم به هر قیمتی حتی با ۲۰ دلار نفت خود را بفروشیم تا در بازار بمانیم. این اظهارنظر غلط است. چه کسی اجازه داده منابع کشور ارزان فروشی شود.

عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران افزود: اگر قرار است روی صادرات ما عوارض وضع شود چرا از ابتدا به ما پروانه بهره برداری داده شد. اگر یادمان باشد منطقه سنگان منطقه ای پر از اشرار بود و مواد مخدر در آنجا بیداد می کرد. ما در آن منطقه سرمایه گذاری کردیم و حالا امنیت به آن منطقه حاکم شده است. آیا این انصاف است که حالا که معادن سنگ آهن بعضا به تولید رسیده و در حال سودآوری هستند دولت یکباره پیدا شده و بخواهد در منافع سرمایه گذاری ما شریک شود؟

معصومی گفت: صنعت فولاد طی سالیان متمادی وام های ارزی ارزان قیمت گرفت و سود کلان برد. ولی این صنعت در ۳۰ سال گذشته هیچ پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته است. دولت اگر کالای ما را خرید تضمینی کند و یا پیش خرید کند از نظر ما عیبی ندارد.

وی گفت: من سالانه ۳۰۰ هزار تن سنگ آهن با عیار ۶۵ درصد به ذوب آهن اصفهان به قیمت نصف قیمت جهانی می فروشم. به این کارم افتخار هم می کنم. اما انتظار ما این است که ذوب آهن بقیه سنگ آهن با عیار پایین من را هم بخرد. حالا به جای این کار می خواهند روی صادرات این سنگ آهن عوارض وضع کنند!

عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران خاطرنشان کرد: در شش ماهه نخست امسال طبق آمار ۱۰ میلیون تن سنگ آهن از کشور صادر شد که این رقم در مدت زمان مشابه در سال قبل حدود ۷ میلیون تن بود. از سوی دیگر سود سرمایه گذاری در بخش معدن در همین بخش تزریق شده است. حالا چرا باید توبیخ شویم؟ این سوال ما از آقای سرقینی، معاون معدنی وزارت صنعت است. تولید ما الان دیگر سطحی نیست و به عمق رسیده است که نیاز به هزینه کرد بیشتری دارد. ضمن اینکه هزینه های بازرگانی نیز افزایش یافته و مجبوریم به خاطر کمبود امکانات در بنادر کشور برای دموراژ هر تن کالا ۵ دلار هزینه کنیم.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۲۶
کد مطلب: 1210