گروه معادن فلزات گرانبها
 
از سوی معاون معدنی وزیر صنعت مطرح شد؛
پشت پرده تاخیر در اجرای پروژه معدن طلای ساریگونی
گروه معادن >فلزات گرانبها - معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت دلیل اصلی تاخیر زیاد در اجرای پروژه طلای ساریگونی در استان کردستان را صادر نشدن ویزا برای دو، سه نفر از اعضای هیئت مدیره قزاق این شرکت به منظور ورود به ایران اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، جعفر سرقینی در نشستی خبری به مناسبت هفته صنعت و معدن در پاسخ به سوالی درباره اینکه دلیل تاخیر زیاد در اجرای پروژه طلای ساریگونی چیست؟ توضیح داد: سهامدار اصلی این پروژه شرکت قزاق است که متاسفانه و، سه نفر از اعضای هیئت مدیره ساریگونی تا الان نتوانسته اند وارد ایران شوند و به آنها ویزا نداده اند. ما پیگیر این موضوع از وزارت امور خارجه هستیم و امیدواریم بتوانیم برای آنها ویزا بگیریم تا بتوانند رفت و آمد راحتی به ایران داشته باشند و پروژه طلای ساریگونی نیز سریعتر اجرا شود.

وی افزود: البته طرف قزاق می توانست با توجه به افرادی که در ایران داشت ادامه پروژه را با سرعت بیشتری انجام دهد و کار را پیش ببرند.

وی با اشاره به اینکه ما قبول داریم در اجرای پروژه طلای ساریگونی تاخیر زیادی به وجود آمده است، گفت: در جلسه ای که با قزاقها داشتیم به آنها اعلام کردیم که اگر پروژه را هرچه سریعتر اجرا نکنند طبق قانون با آنها برخورد می شود و طرف قزاق نیز اعلام کرد که اگر اعضایشان بتوانند به ایران وارد شوند مشکلات حل شده و کار سریعتر انجام می شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: البته تحریمها نیز در تاخیر در اجرای پروژه موثر بوده به طوری که نقل و انتقال پول و ماشین آلات موردنیاز پروژه دشوار شده است. بعید می دانم این پروژه با وجود وعده های داده شده از سوی طرف قزاق تا مهر ماه امسال به بهره برداری برسد و پروژه با تاخیر بیشتری راه خواهد افتاد.

سرقینی در پاسخ به این سوال که دلیل صادر نشدن ویزای چند نفر از اعضای هیئت مدیره طرف قزاق پروژه ساریگونی چه بوده است؟ گفت: من در جریان ریز این موضوع نیستم اما می دانم که برای دو نفر از اعضای هیئت مدیره ویزا صادر نشده که البته این در شرایطی است که رابطه دو کشور خوب بوده و مشکلی در رابطه دو کشور وجود ندارد. احتمالا این افراد خودشان مشکلاتی دارند که ویزا برایشان صادر نشده است.

او همچنین در پاسخ به این سوال که سهم طرف ایرانی و قزاق در اجرای پروژه طلای ساریگونی چقدر بوده و آیا سهم یک طرفه قزاق ها در این پروژه به نفع ایران است یا خیر؟ توضیح داد: سهم طرف قزاق در این پروژه 70 درصد و سهم طرف ایرانی 30 درصد است. من می گویم حتی اگر سهم ما در این پروژه فقط 10 درصد هم بود هیچ مشکلی پیش نمی آمد. هدف ما این است که معادن کشور فعال شوند و ما نیز حقوق دولتی بگیریم و در کشور اشتغالزایی شود و ارزش افزوده ایجاد شود. البته در این بین طرف خارجی نیز سود می کند که هیچ ایرادی ندارد. طبق قانون هم حضور سرمایه گذاری در پروژه طلای ساریگونی با سهم 70 درصدی مشکلی ندارد. مشکل زمانی پیش می آید که سهم بخش خارجی در یک صنعت و یا بخش اقتصادی کشور به بالای 50 درصد برسد و حالت انحصار پیدا کند که در مورد ساریگونی حتی اگر سهم طرف قزاق 100 درصد هم باشد چنین وضعیتی پیش نخواهد آمد و تنها حدود 15 تا 20 درصد از کل تولید طلای کشور را شامل خواهد شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۷ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۲
کد مطلب: 10397