گروه معادن
 
ضعف زیرساختها مشکل عمده بخش معدن خراسان شمالی است
گروه معادن - معاون امور صنایع و معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: ضعف زیرساختها به خصوص در بخش حمل و نقل اجرای طرحهای اکتشاف و بهره برداری از ذخایر زیرزمینی را در این استان کند کرده است.
به گزارش ماین نیوز، علی قلیپور افزود: هم اکنون از 154 پروانه بهره برداری معادن در خراسان شمالی 94 معدن با 710 میلیارد ریال سرمایه گذاری و اشتغال هزار و 760 نفر معدنکار فعال است.

وی ادامه داد: ظرفیت استخراج ذخایر معدنی 21 گانه در خراسان شمالی سالانه هفت میلیون و 448 هزار تن برآورد می شود که 40 درصد این ذخایر معدنی استخراجی را ˈسنگ لاشهˈ تشکیل می دهد.

او مهمترین معادن شناسایی شده در استان را شامل ˈبوکسیت، مرمر، مرمریت، باریت، سنگ آهک و گچˈ اعلام کرد.

معاون اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: این استان با برخورداری از ذخایر معدنی مهم با قابلیت صادراتی چون سنگ زینتی مرمر می تواند در توسعه استانی نقش موثری را ایفا کند.

وی اضافه کرد: با این وجود، ضعف زیرساخت حمل و نقلی و نبود برق موجب شده تا تمایل به سرمایه گذاری در بخش معدن خراسان شمالی رو به کاهش برود.

او گفت: هم اکنون معادن استان برای تامین برق از نیروگاههای شخصی و ژنراتور استفاده می کنند که هزینه زیادی را به این کارآفرینان تحمیل می کند.

وی سختگیری بانکها در پرداخت تسهیلات برای اجرای طرحهای اکتشاف و بهره برداری معادن را دیگر مشکل زیربنایی توسعه معادن اعلام کرد.

معاون اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: هم اینک هیچ بانک دولتی و خصوصی برای پرداخت تسهیلات جهت توسعه معادن ˈپروانه بهره برداری معدنˈ را به عنوان وثیقه نمی پذیرد.

قلیپور افزود: این در حالی است که ارزش اقصادی پروانه بهره برداری برخی معادن چندین برابر میزان تسهیلات دریافتی از بانکها است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۲۵
کد مطلب: 9909
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا