گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
ایمیدرو:
اولویت دولت یازدهم توسعه اکتشافات معدنی مرزی وکمتر توسعه یافته است
گروه اكتشاف و زمين شناسي - سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: دولت یازدهم توسعه اکتشافات معدنی مرزی و کمتر توسعه یافته را به عنوان یک اولویت جدی دنبال می کند و در ناحیه سنگان (خراسان رضوی) این مهم در دستور کار قرار دارد.
به گزارش ماین نیوز، براساس محور کاری که سازمان یادشده دنبال می کند، شروع فرآیند توسعه معدن و صنایع معدنی از اکتشافات آغاز می شود و بنابراین مشخص ساختن ذخایر قطعی معادن و یافتن ذخیره های جدید ، اهمیت خاصی دارد.

بنابراین توسعه نواحی کمتر توسعه یافته از طریق ظرفیت های معدنی کشور از اهداف ایمیدرو محسوب می شود.

توسعه اکتشافات در ناحیه سنگان (خراسان رضوی) به میزان 11 هزار و 500 کیلومتر مربع از اواخر آذرماه 1392 در چارچوب تفاهم نامه ای دنبال می شود.

همچنین توسعه اکتشافات در نوار مرزی به عرض 20 کیلومتر از چابهار تا خراسان رضوی به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار قرار گرفته است.

سازمان ایمیدرو سیاست های کلان خود را در قالب برنامه میان مدت به توسعه سرمایه گذاری در فعالیت های اکتشافی اختصاص داده و برای این منظور طرح اکتشاف در پهنه های مستعد معدنی با وسعت 200 هزار کیلومتر مربع با سرمایه گذاری 12 هزار و 250 میلیارد ریال طی مدت سه سال به اجرا می گذارد.

علاوه بر این طرحهای اکتشافی در نواحی مرکزی و غربی کشور نیز به مورد اجرا گذاشته می شود.

تفاهم نامه توسعه اکتشافات در ناحیه سنگان آذر ماه 1392 میان معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و ایمیدور امضا شد.

موضوع تقویت مالی سازمانها و بنگاه های اکتشافی به عنوان یک رویکرد مهم فعالیت در سازمان ایمیدرو در دولت یازدهم محسوب می شود و براساس آن کمک مالی به سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشوربرای انجام مطالعات ژئوفیزیک هوابرد درپهنه های اکتشافی(km2 پنجاه هزار) و مطالعات شناسایی پی جویی و اکتشاف عمومی پهنه ها (km2 یکصد و پنجاه هزار) در برنامه پیش بینی شده است.

سازمان ایمیدرو توسعه سرمایه گذاری و تامین زیرساختهای این مهم را در دوره مدیریت جدید خود در مناطق ویژه در دستور کار دارد و مناطق ویژه در سه منطقه بندرعباس، پارسیان(هرمزگان) و لامرد (فارس) با مساحت بیش از 25 هزار هکتار را شامل می شود.

هدف از ایجاد این مناطق تمرکز صنایع معدنی با محوریت صادرات محصول و یا واردات مواد اولیه در این مناطق در جهت ایجاد زنجیره ارزش و کاهش هزینه های سرمایه گذاری زیرساختی است.

تاکنون بیش از سه میلیارد دلار در منطقه بندرعباس سرمایه گذاری صورت گرفته و واحدهایی مانند فولاد هرمزگان، آلومینیوم المهدی، هرمزال، فولاد کاوه، فولاد صبا و غیره در آنجا فعالیت دارند.

طبق برنامه ریزی صورت گرفته، با هدف استفاده از گاز طبیعی عسلویه و مواد معدنی کشور انتظار می رود سالانه بیش از 10 میلیارد دلار صادرات از این مناطق ویژه صورت گیرد.

همچنین برآورد شده که میزان اشتغال در این مناطق به بیش از 50 هزار نفر خواهد رسید.

سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در دولت هشتم (1382)شکل گرفته و از زیرمجموعه های وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۵۶
کد مطلب: 9533
 
مرجع : ایرنا