گروه صنایع معدنی سیمان
 
مدیرعامل خانه بتون در گفت‌وگو با ماین نیوز:
صنایع پایین دستی انتظار خرید بتن ارزان را نداشته باشند
گروه صنایع معدنی >سیمان - محمدعلی شعیبی مدیرعامل خانه بتون تحصیلات دبیرستان خود را در آمریکا شروع کرد و پس از آن در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه اوکلاهاما در رشته مدیریت فارغ التحصیل شد و در اواخر سال 70 با گرفتن مجوزهای لازم فعالیت خود را در صنعت بتن آغاز کرد. تطبیق فعالیتهای وی با سازمان استاندارد باعث شد خانه بتن به عنوان اولین واحد تولیدی در سطح کشور نشان استاندارد 6044 را کسب کند و به نوعی این واحد تولیدی پایه گذار تولید بتن آماده استاندارد در کشور شود.
شعیبی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره شروع فعالیت خود در خانه بتن اظهار کرد: مدیریت این واحد تولیدی در ابتدای تاسیس این واحد تولیدی بر عهده من و برادرانم بود اما اواخر سال 79 به طور کامل مدیریت خانه بتن را عهده دار شدم. در آن زمان تولید بتن استاندارد آماده اجباری نبود اما در حال حاضر تولید استاندارد این محصول اجباری شده و تمام کارخانه ها موظف به تولید بتن استاندارد هستند.

وی با اشاره به این موضوع که بتن مخلوطی از مصالح و دانش است، افزود: متاسفانه در سالهای گذشته این دانش رعایت نمی شد اما در حال حاضر وضعیت خیلی بهتر از گذشته شده و می توان گفت از نظر علمی پیشرفتهای بسیار خوبی داشته ایم، اما مشکل ما بیشتر در بخش اجرایی است که با حمایت بخش دولتی و بخش خصوصی می توان این مشکل را حل کرد.

شعیبی ادامه داد: پس از استاندارد کردن بتن با مشکل استاندارد نبودن شن و ماسه مواجه شدیم اما خوشبختانه با کمک به سازمان استاندارد امروز معادن شن و ماسه مجبور به تولید شن و ماسه استاندارد هستند. در واقع سعی بر آن داشتیم مشکلات را به صورت بنیادی حل کنیم.

به گفته وی این مجموعه موفق به تولید بتن c60 شد و سعی بر آن دارد با همکاری دانشگاه تهران بتن c70 را که مقاومت خوبی دارد را تولید کند.

عضو انجمن بتن با اشاره به پروژه های انجام شده توسط این شرکت افزود: یکی از پروژه های خوب ما همکاری با تیم مهندسان ژاپنی برای ساخت سفارت این کشور بود که به دلیل مسائل امنیتی تیم ژاپنی پس از انجام آزمایشهای مختلف و گرفتن نتایج اقدام به خرید محصول کردند.

همکاری این واحد تولیدی با دانشگاههای محیط زیست و اداره استاندارد منجر به کسب گواهینامه ISO9001 و ISO140001 شد.

شعیبی درباره تکنولوژیهای استفاده شده اظهار کرد: بیشتر از تکنولوژیهای کشور آلمان استفاده می کنیم که در چند سال اخیر با وضع تحریمها علیه ایران برای تامین قطعات کمی نگران بودیم زیرا این موضوع می توانست بر نتیجه محصول تولیدی اثر گذارد. برخی از کارخانه های قدیمی به علت استفاده از تجهیزات و لوازم قدیمی دچار مشکل شدند که باعث شد بتن تولیدی آنها با استانداردهای موجود مغایرت داشته باشد.

وی با اشاره محدودیتهای زمانی برای حمل بتن افزود: دما و هوا دو فاکتور مهم برای تولید یک بتن استاندارد هستند، در نتیجه ترافیک شهر تهران و افزایش دما به خصوص در فصل تابستان می تواند بر محصول اثرگذار باشد. از دولت درخواست داریم با اداره راهنمایی و رانندگی برای حمل و نقل میکسرها همکاری کند تا ما بتوانیم محصولی با کیفیت به مشتریان تحویل دهیم.

کاهش بودجه عمرانی در سال گذشته بر بازار مسکن و روند اجرایی پروژه های عمرانی تاثیر بسیار داشت. عضو انجمن بتن معتقد است این موضوع بر صنایع بسیاری از جمله بتن تاثیر داشت اما تاخیر در اجرای طرحهای مدرسه سازی نیز در کسادی این بازار بی تاثیر نبود. همکاری دولت برای اجرای هرچه سریعتر پروژه های مدرسه سازی می تواند بازار را رونق بخشد.

شعیبی درباره افزایش قیمت حاملهای انرژی در سال جاری تصریح کرد: این افزایش قیمت باید در حد معقول صورت بگیرد زیرا ما امروز با مشکل کم آبی مواجه هستیم که در صورت رعایت مصرف بهینه می تواند مشکلات بیشتری را برایمان ایجاد کند زیرا صنعت بتن وابسته به آب است، اما از سوی دیگر اگر این افزایش قیمت بیش از حد ممکن باشد می تواند به صنایع مختلفی آسیب بزند. ما درباره این موضوع جلسات بسیاری را با انجمن داشتیم و امیدواریم درست ترین تصمیم اجرایی شود.

مدیرعامل خانه بتن با اشاره به فراز و نشیبهای سال جاری افزود: سال 93 دست اندازهای خاص خود را دارد. قیمتها بیش از حد خارج از کنترل هستند و دولت باید از بخش خصوصی حمایت کند. وقتی صنایع پایین دستی افزایش قیمت دارند نباید انتظار خرید بتنی ارزان قیمت را داشته باشند زیرا این مسئله فشار موجود روی تولیدکنندگانی که قیمت تمام شده بالایی دارند را افزایش می دهد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۴
کد مطلب: 8932