گروه معادن ساير حوزه ها
 
آنتی کیک های معدنی را بیشتر بشناسیم
گروه معادن >ساير حوزه ها - آنتی کیک ها ترکیباتی هستند که به عنوان افزودنی به شکل پودری یا گرانوله به مواد اضافه می شوند و مانع از به هم چسبیدگی، غیر یکنواختی محصول و اصطلاحاً کیکی شکل شدن می گردند، در بسیاری از مواد غذایی مانند شیر خشک، شکر، پودر قند، انواع آرد ها، مواد پودری آرایشی، نمک سفره، پودرهای شوینده و غیره. مواد آنتی کیک می توانند در آب، الکل و حلال های آلی حل شوند. این مواد علاوه بر ویژگی آنتی کیکی می توانند جاذب الرطوبه نیز باشند و به این دلیل در بسته بندی، حالت ماده حفظ می شود و لذا اهمیت استفاده از این ترکیب در صنایع مواد غذایی بارزتر است. در صنایع دارویی ترکیب پایه برخی آنتی کیک ها با گرید خاصی به عنوان آنتی اکسید معده نیز به کار می رود.
به گزارش ماین نیوز، بنا به تحقیقات انجام شده، مکانیسم جذب از طریق سطح این پودرها انجام می شود و لذا ویژگی ضد انباشتگی و ضد آب بودن در کل ترکیب تعمیم می یابد. فرآیند تولید هر آنتی کیک، با توجه به نوع آن متفاوت است. بدیهی است که آنتی کیک های مصرفی در صنایع دارویی و مواد غذایی باید دارای گریدها و استاندارد های خاصی باشند که آن ها را از سایر محصولات با همان نام جدا می کند و به لحاظ ارزش نیز از قیمت تمام شده بیش تری برخوردارند.

این ترکیبات به حالت خوراکی مصرف صد درصدی ندارند، بلکه به صورت افزودنی 0.5 تا 2.5 درصد به مواد غذایی اضافه می شوند و بسیاری از مواد غذایی که شامل این آنتی کیک ها می باشند، خود به عنوان افزودنی به کار می روند. لذا در بحث سازگاری با بدن وارد متابولیسم نشده و به فرم واکنش نداده دفع می شوند. در صنایع کشاورزی نیز، این آنتی کیک ها در انواع کودهای جامد و سموم پودری وجود دارند ودر استفاده گیاه نه تنها فرآیندهای جذب آب و املاح را به تأخیر نمی اندازند بلکه، با ماندگاری در خاک در چرخه زیست محیطی سبب تقویت و پایداری آن برای رشد گیاهان می شوند.

در صنایع معدنی نیز در جایی که بستر و پایه مواد به صورت خام عرضه شده و وارد واکنش های شیمیایی و تغییر ساختاری نمی گردد، این مواد بدون فعل و انفعال خاصی در بدنه شکل می گیرند و در صورتی که واکنش شیمیایی در پیش باشد صرفاً به عنوان پیشران عمل می کنند. برای مثال سبب انتقال یکنواخت گرما می گردند.

مسئله دیگر در استفاده از افزودنی در فرمولاسیون هر ترکیب، به کارگیری اصل هم جنس با هم جنس می باشد، یعنی در صورتی که ترکیب پایه آلی است، افزودنی ساختار آلی داشته باشد و در ترکیبات معدنی، افزودنی های معدنی مناسب ترند. یادآوری می شود این مواد با پر کننده ها تفاوت دارند و مرحله و شرایط افزودن آن ها در بچ همراه با سایر مواد اولیه بوده و همان مکانیسم را برای پر کننده نیز می بایست ایفا کنند.

مرکز پژوهش های صنعتی-معدنی پسماند به تکنولوژی ساخت چندین نوع آنتی کیک متداول در صنایع معدنی دست یافته است.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۷
کد مطلب: 8931