عضو هیئت مدیره المهدی در گفت‌وگو با ماین نیوز:

تولید آلومینای جاجرم پاسخگوی نیاز صنعت آلومینیوم نیست

پیش‌بینی تولید 1.5 میلیون تن شمش تا 1404

5 خرداد 1393 ساعت 15:09

عضو هیئت مدیره آلومینیوم المهدی درباره وضعیت فعلی صنعت آلومینیوم در کشور اظهار کرد: در حال حاضر دو تولیدکننده اصلی آلومینیوم در کشور وجود دارد، یکی آلومینیوم المهدی و هرمزال و دیگری آلومینیوم اراک است که آلومینیوم موردنیاز صنایع پایین دستی را تامین می کنند. در واقع به نوعی می توان این دو مجموعه را تامین کننده مواد اولیه در کشور دانست، اما نکته ای که نمی توان از آن چشم پوشی کرد تهیه آلومینا به عنوان ماده اولیه تولید آلومینیوم است. امروزه بیش از 90 درصد مواد اولیه صنعت آلومینیوم ایران به خارج از کشور وابسته است و تامین آلومینا را می توان اصلی ترین چالش این صنعت دانست.


محمد آشفته آج بیشه در گفت وگو با خبرنگار ماین نیوز گفت: متاسفانه احداث کارخانه آلومینا جاجرم نیز پاسخگوی نیاز فعلی صنعت آلومینیوم کشور نیست. در حال حاضر آلومینیوم المهدی به دلیل مشکلاتی که در تامین برق دارد از میزان ظرفیت 250 هزار تنی تنها 180 هزار تن تولید می کند و آلومینیوم اراک نیز نزدیک به 160 هزار تن آلومینیوم تولید می کند که این میزان تولید به مقادیر زیادی آلومینا نیاز دارد. در صورتی که ظرفیت تولید کارخانه آلومینای جاجرم بسیار کمتر از این مقدار است و ما برای تامین نیاز کشور مجبور به واردات آلومینا از کشورهای دیگر هستیم.

وی درباره مشکلات پیشروی صنعت آلومینیوم برای واردات آلومینا افزود : صنعت آلومینیوم کشور برای تامین مقدار آلومینای موردنیاز با مشکلات زیادی مواجه است. تحریم های وضع شده مهمترین و اصلی ترین مشکل پیش پای صنعت آلومینیوم است. از سوی دیگر نبود اعتبارات کافی و تاخیر در گشایش ال سی ها دامنه این مشکلات را گسترده تر می کند. البته با رویکرد دولت جدید به آینده خوش بین هستیم؛ به طوری که برخی از مشکلات در حال حل شدن هستند.

آج بیشه درباره تامین آلومینای موردنیاز در مدت تحریم ها تصریح کرد: برای تامین آلومینا با سختی های زیادی مواجه بودیم اما تلاش ما بر این بود با دور زدن تحریم ها و یافتن واسطه های مختلف این نیاز را تامین کنیم و صنعت آلومینیوم کشور را که صنعتی خاص و ویژه است روی پا نگه داریم.

اما صنعت آلومینیم ایران در انتظار رویدادی بین المللی است که می تواند فرصت خوبی برای توسعه آن باشد. حضور شرکتهای بزرگ خارجی فعال در این صنعت، سرمایه گذاران داخلی و خارجی و.... همه و همه می تواند فرصتی استثنایی برای کسب تجربه و جذب سرمایه گذار باشد.

به گفته عضو هیئت مدیره آلومینیوم المهدی صنعت آلومینیوم صنعتی حساس بوده و فلز آلومینیوم با توجه به کاربردهای گوناگون در صنایع غذایی، خودروسازی، ساختمان سازی و ...، جزو فلزات مهم و استراتژیک به شمار می رود، در نتیجه میزان مصرف آن نیز در کشور بسیار بالا است.

آج بیشه درباره برگزاری سومین کنفرانس بین المللی آلومینیوم ایران و تاثیر آن بر روی این صنعت اظهار کرد: این کنفرانس می تواند فرصتی برای تهیه سند راهبردی صنعت آلومینیوم باشد، سندی شامل مباحثی در زمینه توسعه، اداره فعلی این صنعت و تدوین برنامه ای بلندمدت برای آینده صنعت آلومینیوم کشور.

وی افزود: با توجه به پیش بینی تولید 1.5 میلیون تن در افق 1404 باید به دنبال برنامه های راهبردی باشیم. در حال حاضر ظرفیت تولید آلومینیوم تنها به مجموعه المهدی و آلومینیوم اراک ختم می شود و این موضوع می تواند ما را از رسیدن به اهداف تعیین شده در افق 1404 دور کند. البته سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) طرح های زیادی برای توسعه این صنعت در دست دارد.

عضو هیئت مدیره آلومینیوم المهدی تاکید کرد: با توجه به افزایش تقاضا، وجود رقبای خارجی و فشار تحریم ها استخراج برنامه راهبردی از دل این کنفرانس امری ضرروی و مهم است. سومین کنفرانس بین المللی آلومینیوم می تواند فرصتی برای خرد جمعی بخش دولتی و خصوصی باشد تا صنعت آلومینیوم بیش از گذشته توسعه یابد.


کد مطلب: 8787

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/8787/تولید-آلومینای-جاجرم-پاسخگوی-نیاز-صنعت-آلومینیوم-نیست

ماین نیوز
  http://www.minews.ir