گروه صنایع معدنی فولاد
 
رتبه اول فولاد هرمزگان در اشتغالزایی منطقه خلیج فارس
گروه صنایع معدنی >فولاد - شرکت فولاد هرمزگان در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی با فراهم‌سازی 362 فرصت شغلی توانست، در بین 94 شرکت مستقر در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، بیشترین میزان اشتغال را ایجاد کند.
به گزارش ماین نیوز، مدیر واحد کار، خدمات و اشتغال منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با اعلام این خبر گفت: شرکت فولاد هرمزگان در سال ۸۹ با ۸۶۴ نفر، بالاترین رتبه و در سال ۹۰ با ۴۹۰ نفر رتبه دوم، در سال ۹۱ نیز با ۵۵۳ نفر رتبه اول و در ۷ ماهه نخست سال‌جاری هم با ۳۶۲ رتبه نخست اشتغالزایی را به دست آورد.
جهانگیر بشکار با بیان اینکه نیاز شرکت‌های صنعتی نیروی انسانی متخصص و ماهر است، اظهار کرد: در سطح منطقه ویژه خلیج فارس از نظر تحصیلات در سال ۹۰، زیر دیپلم ۶۲۶ نفر، دیپلم ۷۰۷نفر، فوق دیپلم ۷۹ نفر و لیسانس ۹۸ نفر و در مجموع ۱۵۱۰ نفر جذب شده‌اند، این در حالی است که میزان اشتغال تعهد شده ۱۲۰۰ نفر بوده است.
وی با تأکید بر اینکه شرکت‌های مستقر در منطقه تاکنون هیچ‌گونه حقوق و مزایای معوقه نداشته‌اند، از تعامل شرکت‌ها به ویژه فولاد هرمزگان در رعایت حقوق قانونی کارکنان خبر داد.
مدیر واحد کار، خدمات و اشتغال منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس افزود: با توجه به برنامه‌ها و چشم‌انداز درخشان فولاد هرمزگان، این شرکت پشتوانه بسیار مطمئنی برای صنایع و مراکز علمی استان است و روند روبه رشد صنعتی استان را در این شرکت به خوبی می‌توان مشاهده کرد.
بشکار با بیان اینکه در آینده باید حدود ۱۰ میلیون تن فولاد در این منطقه تولید شود، اقدام ضربتی در مورد تامین نیروی انسانی ماهر را خواستار شد و افزود: صنعت فولاد از صنایع مادر و موثر در استقلال صنعتی و اقتصادی کشور است و در هر منطقه‌ای که احداث شود، باید به آن در تمام زمینه‌ها، فرامنطقه‌ای و ملی نگاه کرد.
همچنین در خبری دیگر از این شرکت، با ارایه یک طرح مبتکرانه از سوی کارشناسان فولاد مبارکه و با همکاری شرکت‌های داخلی، حدود ۹۲۱۴ تن کک به دانه‌بندی مناسب تبدیل شد و در کوره‌های قوس الکتریکی فولاد مبارکه مورد استفاده قرار گرفت.
سرپرست حمل مواد ناحیه فولادسازی در این باره گفت: با انجام این کار علاوه بر جلوگیری از ایجاد خلل در فرآیند تولید فولاد مذاب و توقف کوره‌های قوس که خسارت‌های زیادی را می‌توانست در پی داشته باشد، ارزش افزوده‌ای معادل ۸ میلیارد و ۲۴۶ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان برای فولاد مبارکه حاصل شد.
علی حسین‌پور تصریح کرد: از آنجایی که کک در فرآیند تولید مذاب به منظور کاهش سرباره (feo) و هم‌چنین کاهش تلفات آهن (fe) مورد استفاده قرار می‌گیرد و کربن موجود در آن طی این فرآیند به جای آهن وارد واکنش شده و جایگزین آهن می‌شود، لذا بسته به میزان کربن موجود در آهن اسفنجی بین ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلوگرم کک در هر ذوب ۱۸۰ تنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
سرپرست حمل مواد ناحیه فولادسازی افزود: به طور متوسط در کوره‌های قوس الکتریکی فولادسازی روزانه حدود ۹۵ تن کک متالوژی با دانه بندی ۲۵ الی ۴۰ میلی‌متر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حسین‌پور با بیان اینکه در کوره‌های قوس الکتریکی در مقاطعی به دلایل مختلف با مشکل کمبود و اتمام موجودی کک متالوژی با دانه بندی مذکور و احتمال خلل در فرآیند تولید فولاد مذاب و حتی توقف کوره‌های قوس مواجه شده بودیم، اظهار کرد: برای حل این مشکل کار گروهی تشکیل شد و دو راهکار تامین بیرونی و یا تبدیل کک‌های نامناسب و بلااستفاده موجود در انبارهای فولاد مبارکه به کک با دانه‌بندی مناسب مورد ارزیابی قرار گرفت که در نهایت راهکار دوم مورد تایید کارگروه قرار گرفت.
سرپرست حمل مواد ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه تصریح کرد:‌ در مراحل بعدی، امکانات داخلی در فولاد مبارکه و بیرون از شرکت برای خرد کردن و رسیدن به دانه‌بندی مناسب مورد بررسی قرار گرفت و گزینه‌های یافت شده در جلسه به مشورت گذاشته شد و در نهایت با مشاوره قسمت خرید و واحد حمل و نقل جاده‌ای تصمیم بر انتقال کک‌های مذکور به محوطه دپوی ضایعات (محل شرکت ریوا تدبیر) و خرد کردن و دانه بندی توسط این شرکت و بازگشت به فولادسازی گرفته شد که این عملیات طی حدود دو ماه انجام پذیرفت.
وی افزود: در این راستا مقدار ۹۲۱۴ تن کک به یک شرکت صنعتی ارسال و خرد و دانه‌بندی شد و در سیکل تولید کوره‌های قوس الکتریکی مورد استفاده قرار گرفت.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۵۲
کد مطلب: 872