گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
سنگهای قیمتی پنهان افغانستان
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - افغانستان این پتانسیل را دارد که به یکی از مهمترین مراکز معدنی جهان تبدیل شود.

به گزارش ماین نیوز، اگرچه بودجه اصلی دولت افغانستان تاکنون با کمکهای مالی کشورهای خارجی تامین شده است اما با برنامه آمریکا و ناتو برای خارج کردن نیروهای نظامی خود از این کشور در سال جاری میلادی روند این کمکها مطمئنا کاهش خواهد یافت و اقتصاد این کشور در مضیقه قرار خواهد گرفت.

با اینهمه افغانستان منابع طبیعی قابل توجهی دارد. این کشور دارای کانسارهای وسیع مس (یکی از بزرگترین کانسارها در اوراسیا)، آهن، سنگ کروم عیار بالا، اورانیوم، بریل، باریت، سرب، روی، فلوراسپار، بوکسیت، کبالت، تانتالم، زمرد، طلا و نقره است.

بنا بر برخی برآوردها، این ذخایر بسیار بزرگ هستند و شامل مواد معدنی ضروری برای صنعت مدرن هستند که افغانستان را دارای پتانسیل تبدیل شدن به یکی از مهمترین مراکز معدنی جهان می‌سازد و هزاران میلیارد دلار نصیب اقتصاد این کشور می‌کند.

بر اساس گزارش الجزیره، به دلیل مشکل امنیت و وضعیت سیاسی، مقدار اندکی از این ذخایر مورد بهره‌برداری قرار گرفته اند‌.

یکی از جذابترین نمونه‌ها از این ثروت بهره برداری نشده عظیم صنعت زمرد افغانستان است. رگه‌های فوق‌العاده غنی از این سنگ قیمتی سبز در دره پنج شیر و کوههای هندوکوش وجود دارد که از نظر کیفیت با بهترین زمردهای استخراج شده در کلمبیا و زامبیا رقابت می‌کند.

اگرچه معدنکاری زمرد در پنج شیر وجود دارد اما در ابعاد کوچکی صورت می‌گیرد که آن هم اندک بوده و با خطرات زیادی همراه است. معادنی که در این منطقه وجود دارند از سوی دولت مرکزی مجوز ندارند و تحت حمایت طایفه مسعود اداره می‌شوند. در حال حاضر زمردهای پنج شیر 150 میلیون دلار در سال فروخته می‌شوند اما تقریبا همه این سنگها به پاکستان و هند قاچاق می‌شوند و هیچ درآمد مالیاتی برای دولت افغانستان یا اشتغالزایی به همراه ندارند.

تاریخ انتشار : شنبه ۳ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۶
کد مطلب: 8667