گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
راه اندازی پارک موزه علوم زمین مشهد تا پایان سال
گروه اكتشاف و زمين شناسي - همزمان با هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه، مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی منطقه شمال شرق میزبان جمعی از مسوولان استانی، کشوری و علاقه‌مندان عرصه علوم زمین بود
به گزارش ماين نيوز، در نشست بررسی طرح تکمیل و تجهیز نخستین مرکز تحقیقات و موزه ملی علوم‌ زمین مشهد که با حضور مسوولان کشوری و استانی برگزار شد از دکتر علی‌اصغر آریایی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و پیشکسوت علم زمین‌شناسی و همچنین اهداکننده نمونه‌های باارزش به موزه علوم‌زمین مشهد تجلیل به عمل آمد.

وی گفت: وقتی اثر زیبایی را می‌بینیم پیش از هر چیز به پدید آوردنده و خالق آن اثر فکر می‌کنیم که بر همین اساس گاه از خالق زمین با این همه شگفتی و زیبایی آن غافل هستیم و این در حالی است که پس از مشاهده هر ذره از هستی باید به پدید آورنده آن بیندیشیم.

در ادامه، معاون پارلمانی رییس‌جمهور به تفسیر آیات قرآن کریم درباره علم زمین‌شناسی پرداخت و گفت: مفسران قرآن از آمادگی زمین برای ارائه خدمات به انسانها خبر داده‌اند بدین ترتیب که زمین خود را در اختیار انسان قرار می‌دهد تا از نعمت‌های آن بهره ببرند.

دکتر خباز با بیان اینکه همه ما انسان‌ها از ابتدای خلقت، نیازهای خود را از زمین دریافت می‌کردیم، خاطرنشان کرد: امروزه بیشترین بررسی و مطالعه به همت دانشمندان و زمین‌شناسان بر روی زمین انجام می‌شود.

وی گفت: امیدواریم با حمایت مقامات استانی و کشوری گنجینه‌های فاخر کشور در بخش زمین‌شناسی که برای خود بسیار بی‌نظیر است به ثمر نشیند.

خباز از آغاز برنامه پنج ساله ششم دولت خبر داد و گفت: مسوولان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با ارائه پیشنهادهای خود به معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری در راه تامین نیازهای مجموعه خود کوشا باشند.

انجام فعالیت‌های مناسب برای فرهنگ‌سازی و ارتقای دانش زمین‌شناسی

در ادامه استاندار خراسان رضوی با بیان این که نیروی انسانی، منابع نفتی و یا سرمایه پولی به عنوان ثروت برای هر فردی محسوب می‌شود، گفت: خوشبختانه وجود امام رضا(ع) و نیروی کارآمد متخصص به عنوان منابع عظیم ثروت در خراسان رضوی محسوب می‌شود.

مهندس رشیدیان با ابراز خرسندی از اینکه علم و دانش زمین‌شناسی در مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی شمال شرق به بهترین نحو درحال پیشرفت و حرکت است، خاطرنشان کرد: مجموعه دستاوردهای ارزشمند زمین‌شناسی برای آیندگان در این مجموعه ذخیره شده و فعالیت‌های مناسبی برای فرهنگ‌سازی و ارتقای دانش زمین‌شناسی در جامعه انجام شده است.

وی از امکان فعالیت پژوهشگران و مجموعه دانشگاهیان در عرصه زمین شناسی کشور خبر داد و گفت: خوشبختانه فعالیت متخصصان زمین شناسی ما را در تولید ثروت برای استان خراسان رضوی یاری می رساند.

استاندار خراسان رضوی افزود: امیدواریم با حمایت استانداری شاهد تکمیل و راه اندازی طرح موزه ملی علوم زمین برای زائران و شهروندان مشهد مقدس باشیم.

تهیه 33 برگ نقشه زمین شناسی خراسان رضوی در مقیاس یک بیست و پنج هزارم

مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور با بیان اینکه تهیه نقشه های یک بیست و پنج هزارم از سال 1384 در کشور آغاز شد، گفت: به دنبال این طرح در استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی نیز تهیه نقشه های یک بیست و پنج هزار آغاز شد که در حال حاضر 33 برگ نقشه برداشت شده است.

به گفته مهندس جمال روشن روان، مطالعات سنگ شناسی، رسوب شناسی، آزمایش های شیمیایی و ... به همت کارشناسان این مجموعه انجام شده است.

وی با بیان اینکه اکتشاف مواد معدنی در این مرکز بر روی مناطق دارای پتانسیل انجام می شود خاطر نشان کرد: سه طرح اکتشافات مواد معدنی در خراسان جنوبی، طرح تلفیق و اکتشاف نیز انجام شده که منجر به دستیابی به 100 نقطه دارای پتانسیل معدنی شده است.

این مقام مسوول از انجام پروژه های اکتشافی ذخایر طلا در خراسان خبر داد و گفت: مناطق گسترده دارای پتانسیل طلا از سوی این سازمان به مرحله اخذ گواهی کشف رسید که آماده واگذاری به بخش خصوصی است.

مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور در ادامه از وجود پتانسیل معدنی در مناطق خواف، بردسکن، گناباد، بجستان خبر داد و افزود: طرح رقومی سازی نقشه های زمین شناسی و اکتشافی و پردازش داده های ماهواره ای در گروه ژئومتیکس انجام می شود.

روشن روان با بیان اینکه تمامی مطالعات و برداشت داده ها به همت کارشناسان مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور انجام می شود، خاطرنشان کرد: آزمایشگاه آنالیز نمونه های معدنی نیز دراین مجموعه فعال است که امیدواریم با حمایت های لازم فعال تر از گذشته عمل کند.

مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی مشهد، پیشرو در طراحی و اجرای پارک موزه

دکتر جلیل قلمقاش، معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان این که مرکز مشهد در طراحی و اجرای پارک موزه پیشرو است، افزود: هدف از ایجاد پارک موزه توسعه فرهنگ علوم زمین و فرهنگ سازی و ارتقای دانش جامعه از اکتشاف مواد معدنی، مخاطرات زمین شناسی است که امیدواریم تا پایان سال جاری به مرحله تکمیل و بهره برداری برسد.

در ادامه بیانیه پایانی این نشست به مناسبت بزرگداشت روز جهانی موزه برای حاضران قرائت شد که متن آن به شرح زیر است:

«برگزاری روز جهانی موزه همزمان با هفته میراث فرهنگی مجال تمرکز و تعمق بیشتر بر میراث زمین شناختی ایران زمین است که چونان نگینی فیروزه ای در منطقه ای مهم از کره خاکی درخشش دارد تا مجموعه گسترده ای از آیات و نشانه های حکمت الهی را بیشتر و بهتر بشناسیم. بی گمان موزه های علوم زمین درگاه شناخت زمین شناسی و آشنایی با جاذبه های خلقت خداوندی است که پیشاپیش به این ملت بزرگ ارزانی شده است. مسیری که ما را در حفظ تعادل زمین کره یاری می رساند.

فرهنگ غنی و بی بدیل تمدن ایرانی- اسلامی ریشه در جغرافیا و پهنه مهمی از این مرز و بوم دارد که خاستگاه برآمدن مردان و زنان بزرگ و تاریخ ساز بوده است. رسالت موزه، همانطور که از فلسفه شکل گیری آن بر می آید، حضانت از میراث فرهنگی، طبیعی و علمی مردم یک منطقه یا یک ملیت است. این میراث ارزشمند اکنون نیازمند توجه صد چندان به ظرفیت مختلف می باشد تا در زایشی دو باره تمدن ساز شود و دستاوردهای مضاعفی به آیندگان تقدیم دارد.

در این راستا نشست اساتید، کارشناسان، مسوولان بلند پایه ی کشوری و استانی در مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور فرصت مغتنمی است تا با هدف بسط و توسعه ی فرهنگ موزه و نگاهداشت سرمایه های ملی که در قالب مستندات علوم زمین متجلی شده است شاهد پیمانی دو باره بر پیشبرد برنامه های زیربنایی که در حوزه علوم زمین کلید خورده باشیم . شرکت کنندگان در این نشست علمی- فرهنگی انتظار دارند مسئولان محترم و به ویژه دولت تدبیر و امید با حمایت از پروژه های زیر بنایی موجبات اقتدار علمی هر چه بیشتر کشور در منطقه شود. در این راستا مهم ترین مباحث مطرح به این مناسبت اعلام می شود.

نخستین پارک موزه علوم زمین کشور که پیشرفت فیزیکی بالائی دارد می تواند به عنوان اولین مجموعه در حفظ، ساماندهی و شناسنامه دار کردن مستندات علوم زمین نقش بارزی ایفا کند از این رو انتظار دارد مسئولان محترم استانی و ملی با تخصیص اعتبارات مورد نیاز موجب تکمیل و تجهیز هر چه سریعتر این مرکز مهم را فراهم آورند.

مرکز تحقیقات زمین شناسی و موزه ملی علوم زمین ظرف ماندگار تداوم فعالیت های این مرکز می باشد از مسوولان محترم انتظار دارد با حمایت از این ساز وکار موجبات تداوم فعالیت آن را فراهم آورند.

شرکت کنندگان در این نشست های علمی و فرهنگی سپاس و قدردانی خود را از اهداء کنندگان نمونه ابراز و امید دارند فرهنگ اهداء نمونه به موزه ها به حرکتی فراگیر و ارزش مدار تبدیل شود.

شهر مقدس مشهد که میزبان میلیون زائر و مسافر در سال می باشد ظرفیت توسعه موزه های تخصصی فراوانی را دارد برگزار کنندگان نشست انتظار دارند بر پایه ی این مزیت مهم، اقدامات جدی در ظرفیت مورد اشاره به عمل آید.

موزه می باید حاوی اطلاعات مفید، حرفه ای، سیستماتیک و لذت بخش بوده و ساختار اجتماعی فعال داشته باشد. بی شک این مهم تنها در سایه همدلی و همکاری علمی و فنی تمام مسوولان استانی، اساتید محترم دانشگاه ها با موزه علوم زمین تحقق پذیر خواهد بود.»
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۲۰
کد مطلب: 8566