گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
رئيس ايميدرو خبر داد:
گشايش اعتبار طرح آلومينيوم جنوب تا يك ماه آينده
هرمزال و المهدي مشكل تامين برق دارند
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - رئيس هيئت عامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) از گشايش اعتبار طرح آلومينيوم جنوب به ظرفيت 300 هزار تن ظرف ماه آينده خبر داد و گفت: قرار است اين پروژه با تامين اعتبار بيش از يك ميليارد دلاري چين و با مشاركت 49 درصدي ايميدرو و 51 درصدي گروه سرمايه گذاري غدير در منطقه ويژه صنايع انرژي‌بر لامرد اجرا شود.
به گزارش خبرنگار ماين نيوز، مهدي كرباسيان در نشست خبري سومين كنفرانس بين‌المللي آلومينيوم با اشاره به اينكه يك طرح آلومينيومي ديگر نيز در مسجد سليمان با سرمايه‌گذاري بنياد مستضعفان در دست اجرا است، گفت: مرحله گشايش اعتبار اين طرح نيز در دست انجام است و اگر اين طرح به علاوه طرح آلومينيوم جنوب به بهره‌برداري برسند حدود 500 هزار تن به ظرفيت توليد آلومينيوم كشور اضافه مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه طبق برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده توليد آلومينيوم ايران بايد تا سال 1404 به 1.5 ميليون تن برسد، گفت: اين در حالي است كه در سال قبل توليد آلومينيوم كشور به حدود 350 هزار تن رسيد و ما از نظر توليد آلومينيوم از كشورهاي حاشيه خليج فارس عقب‌تريم.

وي با اشاره به ذخاير عظيم انرژي موجود در ايران و مزيت بالاي سرمايه‌گذاري در صنعت آلومينيوم عنوان كرد: حتي كشورهاي حاشيه خليج فارس كه هيچ معدن بوكسيت يا آلومينايي ندارند به دليل دسترسي به ذخاير انرژي ظرف سالهاي گذشته در صنعت آلومينيوم سرمايه‌گذاري سنگيني انجام داده‌اند.

احتمال كشف ذخاير جديد بوكسيت

او با اشاره به اينكه تاكنون كار اكتشافي چنداني در كشور در زمينه معادن بوكسيت انجام نشده اما برنامه‌هاي اكتشافي در دست انجام در سيستان و بلوچستان و مناطق مركزي كشور در اين زمينه اميدبخش به نظر مي‌رسد، اظهار كرد: در حال حاضر فقط معدن آلوميناي جاجرم در كشور فعال بوده كه قرار است توليد آن به 200 هزار تن برسد و كارخانه 36 هزار تني آلومينيوم نيز در نزديكي آن احداث شود. بخشي از تجهيزات اين طرح نيز چند ماه قبل وارد كشور شد.

مشكل تامين برق هرمزال و المهدي

كرباسيان درباره آخرين وضعيت واحدهاي توليد شمش آلومينيوم در كشور توضيح داد: در حال حاضر واحدهاي توليد شمش با ظرفيت پايين‌تر از ظرفيت اسمي خود در حال توليد هستند كه دو مشكل كمبود برق و مواد اوليه عامل اين وضعيت بوده است. در حال حاضر برق منطقه‌اي هرمزگان در تامين برق موردنياز واحدهاي المهدي و هرمزال مشكل دارد و به همين دليل اين واحدها با 70 درصد ظرفيت خود در حال توليد هستند. هم‌اكنون ظرفيت توليد ايرالكو 230 هزار تن و ظرفيت توليد هرمزال و المهدي 250 هزار تن است.

رئيس ايميدرو با بيان اينكه اخيرا شركتهايي براي سرمايه‌گذاري در صنعت آلومينيوم ايران ابراز تمايل كرده‌اند، افزود: توسعه صنعت آلومينيوم به معناي ايجاد ارزش افزوده بيشتر در صادرات انرژي كشور است و باعث اشتغالزايي نيز مي‌شود.

واردات بوكسيت از قزاقستان

وي با اشاره به اينكه مي‌توانيم بوكسيت موردنياز كشور را از قزاقستان تامين كنيم، افزود: در اين زمينه توافقاتي با هيئتي قزاقستاني كه به ايران سفر كرد انجام شد و اميدواريم اين توافق نهايي شده و بتوانيم بخشي از بوكسيت موردنياز خود را از قزاقستان تامين كنيم.

آخرين وضعيت معدن بوكسيت گينه

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين به سرمايه‌گذاري ايميدرو در معدن بوكسيت گينه كوناكري اشاره كرد و گفت: اين معدن با ذخيره 600 ميليون تني يكي از بزرگترين معادن بوكسيت دنيا بوده و ايميدرو در اين معدن با دولت گينه شريك است. براي فعالسازي اين معدن نياز به سرمايه‌گذاري سنگيني است كه هم‌اكنون در حال اجراي برنامه‌هايي براي فعالسازي اين معدن هستيم.

كرباسيان يكي از برنامه‌هاي جدي ايميدرو را اصلاح خطوط توليد واحدهاي توليد آلومينيوم اعلام كرد و گفت: در حال حاضر واحدهاي توليد آلومينيوم كشور از نظر تكنولوژي عقب‌تر از رقباي خود در جهان هستند و اميدوارم كنفرانس بين‌المللي بتواند در اين زمينه به بهينه‌سازي مصرف انرژي در واحدهاي آلومينيومي كشور كمك كند.

بنياد صلاحيت سرمايه‌گذاري دارد

وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره صلاحيت بنياد مستضعفان براي سرمايه‌گذاري در صنعت آلومينيوم كشور اظهار كرد: ما از هر سرمايه‌گذاري در صنعت آلومينيوم كشور حمايت مي‌كنيم.

مصرف بالاي انرژي در واحدهاي توليد شمش آلومينيوم

او همچنين رتبه ايران را در جهان از نظر ميزان توليد آلومينيوم بين 17 تا 19 اعلام كرد و افزود: معاونت برنامه‌ريزي وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول برنامه‌ريزي براي اجراي طرح‌هاي كاهش مصرف انرژي در واحدهاي صنايع معدني كشور از جمله آلومينيوم شده است. كميته‌اي نيز در ايميدرو تشكيل شده كه به صورت ويژه اين موضوع را دنبال مي‌كند.

به گفته وي هم‌اكنون مصرف انرژي در واحدهاي آلومينيوم كشور بين 15 تا 20 درصد بالاتر از واحدهاي مشابه در كشورهاي منطقه است.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۰
کد مطلب: 8303