سرقيني در گفت‌وگو با ماين نيوز:

تحقق هدف توليد 2 ميليون تن آلومينيوم تا 1404 بعيد است

توسعه صنعت آلومينيوم اولويت ماست

23 ارديبهشت 1393 ساعت 14:51

معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اينكه حمايت از توسعه صنعت آلومينيوم يكي از سياست‌هاي اصلي اين وزارتخانه است، گفت: در همين راستا از اجراي دو طرح بزرگ آلومينيوم جنوب و كاوه خوزستان هر يك به ظرفيت 300 هزار تن حمايت مي‌كنيم.


جعفر سرقيني در گفت‌وگو با خبرنگار ماين نيوز با اشاره به اينكه صنعت آلومينيوم مانند ساير صنايع معدني با مشكلات خاص خود مواجه است، گفت: هم‌اكنون دو طرح بزرگ آلومينيوم جنوب توسط ايميدرو و كاوه خوزستان توسط بنياد هر يك به ظرفيت 300 هزار تن در دست اجرا هستند كه وزارت صنعت، معدن و تجارت از اجراي هر دو طرح حمايت كامل مي‌كند.

او با اشاره به اينكه طرح آلومينيوم جنوب به مرحله گشايش ال‌سي رسيده است، افزود: طرح آلومينيوم كاوه خوزستان نيز مراحل مقدماتي اجراي خود را طي مي‌كند و البته روند پيشرفت آن از آلومينيوم جنوب عقب‌تر است. طرح آلومينيوم كاوه خوزستان هنوز به مرحله گشايش ال‌سي نرسيده و در مراحل عقب‌تري قرار دارد.

وي در پاسخ به اين سوال كه دليل عقب ماندگي ايران از كشورهاي حاشيه خليج فارس در صنعت آلومينيوم چيست؟ اظهار كرد: كشورهايي مانند امارات و بحرين معدن آلومينيوم ندارند بلكه آلومينا را وارد كرده و تبديل به شمش آلومينيوم مي‌كنند. بايد اذعان كرد كه حمل و نقل قاره‌اي آلومينا همچنان داراي توجيه اقتصادي است و به همين دليل لزومي ندارد كه اين كشورها معدن بوكسيت داشته باشند.

چند طرح سرمايه‌گذاري در صنعت آلومينيوم به ما ارائه شده است

معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نقش تعيين كننده انرژي در صنعت آلومينيوم نسبت به ساير مواد اوليه اين صنعت در پاسخ به اين سوال كه چرا سرمايه‌گذاري در صنعت آلومينيوم ايران نسبت به ساير صنايع كمتر بوده است؟ گفت: اين موضوع به سرمايه‌گذاران برمي‌گردد. ما به عنوان وزارت صنعت همواره از سرمايه‌گذاران در صنعت آلومينيوم حمايت كرده‌ايم. هر سرمايه‌گذاري هم كه وارد اين صنعت شود ما قطعا همه حمايت‌هاي لازم را از او به عمل مي‌آوريم. هم‌اكنون نيز بخش خصوصي طرح‌هاي سرمايه‌گذاري را در صنعت آلومينيوم به وزارت صنعت ارائه كرده كه در حال بررسي آنها هستيم.

برنامه توليد معدن آلوميناي جاجرم

سرقيني با اشاره به توليد 35 تا 40 هزار تني معدن آلوميناي جاجرم گفت: برنامه‌ريزي شده تا اين معدن طي يك برنامه زمان‌بندي شده به توليد حدود 120 هزار تن برسد.

فعاليت در معدن بوكسيت گينه اقتصادي نيست

وي درباره آخرين وضعيت معدن بوكسيت گينه كه ايران در آن سرمايه‌گذاري كرده است، گفت: معدن بوكسيت ايران در گينه هم‌اكنون فعال نيست كه دليل آن نيز نبود توجيه اقتصادي فعاليت در اين معدن است. اين معدن حدود 400 كيلومتر با بندر كوناكري فاصله دارد و بين اين دو منطقه هم خط ريل وجود ندارد كه بتوان از طريق آن بوكسيت را حمل كرده و به بندر رساند. سرمايه‌گذاري انجام شده در اين معدن تاكنون براي بهره‌برداري از آن كفايت نمي‌كند. فعلا برنامه تازه‌اي براي فعاليت در اين معدن نداريم. البته طرحي ارائه شده كه بوكسيت به صورت شيرابه و از طريق يك خط لوله به بندر منتقل شود كه اين طرح در دست بررسي بوده و عملياتي نشده است.

تحقق هدف 2 ميليون تن توليد آلومينيوم بعيد است

معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران با اين روند مي‌توان به توليد 2 ميليون تن آلومينيوم در افق 1404 برسد يا خير؟ گفت: با اين وضعيت و اين روند نمي‌توانيم هدف توليد 2 ميليون تني را محقق كنيم. اگر همت كنيم و كار جهشي انجام دهيم مي‌توانيم به توليد يك ميليون تن برسيم ولي رسيدن به 2 ميليون تن بعيد است.

كنفرانس آلومينيوم پتانسيل‌هاي ايران را به جهان نشان دهد

سرقيني همچنين با استقبال از برگزاري سومين كنفرانس بين‌المللي آلومينيوم ايران در تهران در روزهاي چهارم و پنجم خرداد ماه سال جاري اظهار كرد: ما از هر همايش و كنفرانسي كه بتواند پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي ايران را در حوزه‌ معدن و صنايع معدني به دنيا نشان دهد حمايت كرده و از آن استقبال مي‌كنيم.

وي افزود: اميدواريم اين كنفرانس بتواند به خوبي ظرفيت‌هاي سرمايه‌گذاري در صنعت آلومينيوم ايران را به همگان نشان دهد و زمينه را براي جذب سرمايه‌گذاري چه داخلي و چه خارجي فراهم كند. از سوي ديگر يكي از نيازمندي‌هاي صنعت آلومينيوم بهره‌گيري از تكنولوژي روز دنيا است كه انتظار مي‌رود اين كنفرانس علمي بتواند در اين زمينه نيز به صنعت آلومينيوم كشور كمك كند.

به گزارش ماين نيوز قرار است سومین کنفرانس بین المللی آلومینیوم ایران روزهای چهارم و پنجم خرداد ماه سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار شود. در این کنفرانس علاوه بر ارائه مقالات علمی و برپایی نمایشگاه جنبی، مباحث مربوط به جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت آلومینیوم ایران نیز مطرح خواهد شد.


کد مطلب: 8105

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/8105/تحقق-هدف-توليد-2-ميليون-تن-آلومينيوم-1404-بعيد

ماین نیوز
  http://www.minews.ir