گروه معادن
 
بیش از ۴۰ نوع ماده معدنی در اراک شناسایی شد
گروه معادن - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مرکزی گفت: تاکنون از ۵۷ نوع ماده معدنی موجود در کشور بیش از ۴۲ نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده و از ۳۵ نوع آن بهره‌برداری می‌شود.
به گزارش ماين نيوز،  علیرضا زاوشی در جلسه گردهمایی روسای تشکل‌های صنعتی، معدنی و صنفی استان با اظهار کرد: با تلاش های صورت گرفته در بخش های مختلف صنعت و اقتصاد، استان مرکزی رتبه هشت صادرات کل کشور را در سال گذشته به خود اختصاص داده است. وی افزود: برابر با برنامه مقرر بود در سال‌های 90 تا 94 استان مرکزی 5 میلیارد و 90 میلیون دلار صادرات داشته باشد که تا کنون و در طول 3 سال گذشته از این مبلغ، استان مرکزی موفق به داشتن 3 میلیارد و 110 میلیون دلار صادرات یعنی محقق کردن 61 درصد برنامه شده است.

مدیرکل صنعت،معدن و تجارت مرکزی تصریح کرد: صادرات استان مرکزی بر اساس اهداف کمی توسعه صادرات غیر نفتی در استان شکل گرفته است.

وی افزود: سنگ تراورتن منطقه محلات شهرت جهانی دارد و استان مرکزی با تولید 13 میلیون تن ماده معدنی در قالب 360 معدن دارای پروانه، در رتبه هفتم معدنی کشور قرار دارد.

زاوشیبا اشاره به شرایط استان مرکزی و معادن موادمعدنی موجود در آن گفت: استان مرکزی به لحاظ قرار گرفتن در دو زون زمین شناسی مهم کشور و شرایط زمین شناسی ایجاد شده خاستگاه مواد معدنی مختلف و متنوعی است.

وی افزود: تاکنون از 57 نوع ماده معدنی موجود در کشور بیش از 42 نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده و از حدود 35 نوع آن بهره برداری می‌شود.

مدیرکل صنعت،معدن و تجارت مرکزی تصریح کرد: استان در بخش معدن با وجود 201 معدن فعال در استان، ظرفیت‌های خوبی داشته که مرور چنین آمارهایی حاکی از ظرفیت های غنی استان در بخش‌های معدنی است و باید برای توسعه بیشتر آن برنامه‌ریزی‌های اساسی صورت گیرد.

زاوشی با اشاره به صادرات سنگ استان گفت: 20 درصد از تولیدات سنگ کشور به استان مرکزی اختصاص دارد و کشور ایران در صنعت سنگ رتبه سوم و استان مرکزی در زمینه صادرات سنگ کار شده رتبه 14 و در زمینه صادرات سنگ خام رتبه 9 را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به آمار واحدهای صنعتی حوزه سنگ استان افزود: در حال حاضر 6 هزار و پانصد واحد صنعتی در حوزه سنگ در استان مرکزی در حال فعالیت هستند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مرکزی تصریح کرد: نقدینگی، بهره بالای بانکی، نوسانات قیمت، افزایش هزینه‌ها، عدم امکان تامین مواد اولیه در برخی از صنایع و عدم ثبات در قوانین از مهم‌ترین موانع بر سر راه تولید و صنعت است./ب
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۴
کد مطلب: 7799
 
مرجع : ب