گروه صنایع معدنی فولاد
 
تداوم روند کاهشی قيمت تیرآهن و میلگرد
گروه صنایع معدنی >فولاد - بازار آهن در دو روز گذشته به خوبی نشان داد که کمترین تمایلی به ثبات نداشته و کماکان مشتاق به کاهش قیمت است.
به گزارش ماین نیوز، بر همین اساس در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه علاوه بر کاهش میانگین قیمت مقاطعی از جمله تیرآهن و میلگرد، بیلت‌های فابریک وارداتی به کشور نیز اعم از نوع روس و ترک، با افت ۵ تومانی در هر کیلو روبه‌رو شدند.

به گفته یکی از فعالان بازار افت میانگین میلگرد و تیرآهن در خلال روزهای اخیر صرف‌نظر از رکود تقاضا به‌خاطر ورود عرضه‌ ۲۲۵ هزار تنی ذوب‌آهن به بازار نیز بوده است، از این‌رو شاهدیم حتی برخی سایزهای میلگرد این کارخانه با قیمت ۱۷۷۰ تومان هم در بازار آزاد به فروش می‌رسند.

البته مبادلات کم حجم و روند کاهشی قیمت‌ها در بازار آهن در حالی است که در تالار صنعتی بورس کالا نیز کمترین تحرک و نشانه‌ای مبنی بر رونق معاملات محصولات فولادی دیده نمی‌شود. دوشنبه رینگ فولاد میزبان سه عرضه‌کننده بود، اما ثبت عدد صفر در ستون تقاضای تابلو معاملات همچون روزهای پیش بازهم تکرار شد. فولاد آذربایجان نقدی سبد میلگرد را با قیمت ۱۷۱۰ تومان و در حجم ۱۱۰۰ تن عرضه کرد که بی‌خریدار ماند. تختال A، B و C نیز به ترتیب با قیمت‌های ۱۴۱۶، ۱۴۲۳ و ۱۴۳۰ تومان از طرف فولاد مبارکه عرضه شد که هیچ‌کدام متقاضی نداشت.

به گفته یکی از کارگزاران این سه نوع تختال یکدست نبوده و عرض‌های متغیری داشتند، بنابراین مناسب و قابل استفاده برای استفاده در کارخانه‌های تولیدکننده مقاطع نبودند. این کارگزار ادامه داد: علاوه بر درهم بودن سایز تختال‌ها، آنالیز شیمیایی آنها نیز مشخص نبودند که به همین دلیل مورد اقبال خریداران قرار نگرفتند.

در این روز همچنین فولاد سپید فراب کویر نیز دو عرضه سلف و نقد سبد میلگرد را در دستور فروش قرار داد که اولی به میزان ۳۳۰۰ تن و دومی به میزان ۱۱۰۰ تن مورد معامله قرار گرفت. در این روز این شرکت همچنین بیش از ۴۹ هزار تن سلف انواع ورق تولیدی خود را در سیستم معاملات مچینگ ثبت کرد.
روز سه شنبه نيز در تالار صنعتی بورس کالا، ۷۲۵۰ تن نقدی شمش بلوم با قیمت ۱۵۴۰ تومان به گروه ملی صنعتی فولاد ایران فروخته شد.

در شرایط فعلی بسیاری از معامله‌گران و کارشناسان بازار آهن مهم‌ترین عامل رکود تقاضا را کلید نخوردن حتی یک پروژه‌ عمرانی در سال جاری عنوان می‌کنند و معتقدند، همه ساله از محل تزریق نقدینگی و تامین اعتبارات لازم برای پروژه‌های عمرانی و زیرساختی، قریب به ۶۰ درصد از مشکل تقاضای بازار آهن مرتفع می‌شد، اما با گذشت نزدیک به ۸ ماه از سال حتی درصدی از این رقم نيز محقق نشده است.

از سوی دیگر فصل ساخت و سازهای مسکونی به پایان رسیده است، بنابراین ۴۰ درصد از تقاضای بازار آهن که هر ساله از این محل تامین می‌شد، به دلیل امتناع انبوه‌سازان از آغاز پروژه‌های جدید و سردی ساخت‌و‌سازهای خرد به سختی و به اصطلاح قطره‌چکانی در حال تزریق شدن به بازار آهن است.
از این‌رو در ۵ ماه باقی مانده تا پایان سال معامله‌گران پیش‌بینی می‌کنند تنها تقاضایی که راهی بازار خواهد شد، صرفا تقاضای انباری و احتیاطی به منظور پرکردن انبارهاي فروش آهن برای سال آینده است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۵۸
کد مطلب: 699