گروه صنایع معدنی فولاد
 
براي سومين روز متوالي قيمت آهن‌آلات افزايش يافت
بازار فولاد، متاثر از فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها
گروه صنایع معدنی >فولاد - روزهاي ابتدايي فعاليت بازار فولاد در سال 93 با موج صعودي قيمت‌ آهن‌آلات همراه شده؛ به طوري كه در سه روز ابتدايي اين هفته شاهد رشد قيمت محصولات مفتولي و انواع مقاطع اعم از ميلگرد و تيرآهن تا سقف روزانه 5/2 درصد در انبارهاي تهران و شهرستان‌ها بوده‌ايم.
به گزارش ماين نيوز، در حال حاضر بازار فولاد بيش از هر چيز تحت تاثير اخبار مربوط به افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي در سال 93 و افزايش نرخ گاز فولادي‌ها به 132 تومان قرار گرفته است.

با مصوبه جديد دولت از ابتداي سال 93، نرخ خوراك گاز براي صنايع افزايش پيدا كرده و نفت سفيد 50 درصد و نفت كوره 25 درصد گران شده است. (نفت كوره يا مازوت از 200 تومان به 250 تومان رسيده است).

از سوي ديگر پيش‌بيني مي‌شود تا دو هفته آينده نيز شاهد رشد قيمت بنزين، سي.ان.جي و گازوئيل از سوي دولت باشيم، به طوري كه حيدرپور، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس چند روز پيش اعلام كرد: به نظر مي رسد در فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها بنزين با افزايش 30 الي 40 درصدي به صورت تك نرخي با قيمت 1000 تومان عرضه شود.

برخي از فعالان بازار اين افزايش نرخ‌ها را گام نخست افزايش قيمت‌ها در سال جاري عنوان مي‌كنند و معتقدند: به صورت تدريجي بازهم شاهد افزايش نرخ حامل‌هاي انرژي خواهيم بود، اما مسوولان دولتي عنوان مي‌كنند براي امسال افزايش ديگري در نرخ حامل‌ها نخواهيم داشت.

در تازه‌ترين اظهار نظر مقامات دولتي مشاور اقتصادي رئيس‌جمهور يكشنبه شب در برنامه گفت‌و‌گوي ويژه خبري اعلام كرد: شيب افزايش قيمت‌ها در فاز دوم هدفمندي به صورت ملايم خواهد بود و افزايش قيمت‌ها به معناي خيز دوباره آنها نيست.

اما به هر ترتيب بسياري از بازارهاي كالايي از جمله آهن و فولاد با تاثيرپذيري از افزايش نرخ حامل‌هاي انرژي در شرايط ويژه‌اي قرار گرفته‌ و از آن متاثر شده‌اند؛ چراكه هزينه‌هاي توليد براي فولادسازان افزايش يافته و آنها چاره‌اي به جز تعديل قيمت‌هاي فروش محصولات توليدي در سطوحي بالاتر از نرخ‌هاي سال گذشته را ندارند.

البته در روزهاي اخير موجودي بسيار پايين شمش بلوم در مبادي ورودي كشور نيز كه موجب افزايش 20 تا 30 توماني قيمت اين محصول در بنادر شده در صعود قيمت‌هاي داخلي محصولات فولادي بي‌تاثير نبوده است؛ اما معامله‌گران تاثير اين عامل را نهايتا تا ابتداي هفته آينده مي‌دانند؛ چراكه با ورود محموله‌هاي جديد شمش، قيمت آن كاهش خواهد يافت.

رشد قيمت ورق
در معاملات تالار صنعتي

روز گذشته در بورس كالا نيز مطابق دوشنبه‌هاي هر هفته فولاد مباركه اصفهان عرضه انواع ورق توليدي را در دستور كار قرار دارد. بر اساس اين گزارش روز دوشنبه اين شركت ورق گرم B را با قيمت پايه 1609 تومان به ميزان 8800 تن عرضه كرد كه در شرايطي كه قيمت‌هاي بازاري اين محصولات صعودي است قيمت مناسبي به شمار مي‌رفت، بنابراين اين محصول در روز معامله با 13 هزار و 420 تن تقاضا روبه‌رو شد كه در نتيجه بهاي پاياني آن به 1633 تومان افزايش يافت.

ديگر محصول فولاد مباركه ورق گرم C با قيمت 1645 تومان بود كه در حجم 20 هزار و 680 تن عرضه شد؛ اما در مقابل تقاضاي 24 هزار و 310 تني را تجربه كرد. اين محصول نيز با حدود 28 تومان افزايش نرخ مواجه شد و به بهاي پاياني 1673 تومان مورد مبادله قرار گرفت.

ورق سرد B، گالوانيزه G و قلع اندود نيز باقي عرضه‌هاي فولاد مباركه در اين روز بودند كه به ترتيب در حجم‌هاي 800، 1300 و 250 تن با قيمت‌هاي پاياني 1990، 2195 و 3186 تومان به فروش رسيدند.

كاهش توليد دهمين فولادسازبرتر جهان در آن‌سوي مرزهاي داخلي ناآرامي‌هاي سياسي اوكراين موجب شده صادرات فولاد اين كشور كه در سال 2013 عنوان دهمين فولادساز برتر جهان را يافته بود كاهش يابد، از اين رو كارخانه‌هاي اوكرايني توليد خود را در ماه مارس كاهش دادند. توليد ورق اين كشور در ماه مارس 2 ميليون و 350 هزار تن ثبت شد كه 8 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افت داشت. البته متوسط توليد روزانه فولاد اين كشور نسبت به ماه فوريه رشد 2 درصدي داشت.

(80 درصد توليد فولاد اوكراين صادر مي‌شود.)در ماه مارس نيز توليد فولاد خام اين كشور در مجموع 264 ميليون تن بوده كه نشان از كاهش 8 درصدي نسبت به ماه مارس سال گذشته داشت.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۰۰
کد مطلب: 6269
 
مرجع : دنیای اقتصاد