گروه صنایع معدنی فولاد
 
تحقق طرح‌های توسعه فولاد مبارکه، پیش نیاز تامین مواد اولیه صنایع پایین دست
گروه صنایع معدنی >فولاد - صنعت فولاد به ‌عنوان صنعتی مادر و ارز آفرین نقش مهمی در توسعه اقتصادی و صنعتی و همچنین ارزآوری ایفا می‌کند، اما اگر قصد تکمیل چرخه رونق اقتصادی و همچنین رشد اشتغال‌زایی را داشته باشیم، چاره کار در توجه به صنایع پایین ‌دستی است. توجه به صنایع پایین دستی از جمله مواردی است که دولت سیزدهم و وزارت صمت به آن توجه ویژه دارد.
 
به گزارش ماین نیوز،‌ صنعت فولادسازی در کشور هم‌اکنون به دوران بالندگی خود رسیده است. فولاد مبارکه به عنوان لیدر و راهبر صنعت فولاد ایران، طرح های توسعه را برای تولید افزایش در دست اجرا دارد اما افزایش میزان تولیدات محصولات فولادی، صرفاً برای صادرات نیست و تکمیل زنجیره ارزش نیز در آن مورد توجه قرار گرفته است. به همین منظور طرح‌های پیشران صنایع پایین ‌دست در فولاد تعریف شده تا محصولات تولید شده در واحدهای فولادی به محصولاتی که مورد استفاده صنایع پایین‌دستی هستند و در حال حاضر بعضاً از طریق واردات تأمین می‌شوند، تبدیل شوند.

ویژگی مهم این طرح‌ها، امکان سنجی درست آن‌هاست و اهداف مختلفی همچون توسعه متوازن و پایدار صنعت فولاد، رفع نیاز صنایع داخلی، ایجاد ارزش افزوده بیشتر در زنجیره تولید محصولات، ایجاد رونق در صنایع پایین ‌دستی، کاهش وابستگی به واردات و ایجاد اشتغال را تحقق می‌بخشد. بدین ترتیب بخشی از محصولات کم‌ارزش صادراتی به محصولاتی با ارزش موردنیاز بازار داخلی تبدیل شده و از واردات آن‌ها و خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.

آنچه بدیهی است ذکر این نکته است که یقینا تکمیل زنجیره تولید از بالاترین نقطه تا محصول نهایی می‌تواند براساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای ایران مفید باشد به‌خصوص صنایعی مثل فولادسازی که به‌جای خام فروشی محصولات صنعت فولاد باید با تأمین نیاز صنایع پایین دستی ارزش افزوده بالاتری برای اقتصاد کشورمان مهیا شود.

تاثیر تحقق طرح‌های توسعه‌ فولاد مبارکه در تأمین مواد اولیه صنایع پایین‌ دست

در واقع ایجاد و گسترش زنجیره‌های صنعتی و تولیدی در پایین دست صنایع مادر، بر اساس استراتژی‌های کلان که بازگو کننده حجم مواد اولیه تولیدی در دسترس طی سال‌های مختلف برنامه بوده، می‌تواند سرلوحه و ملاک عمل سرمایه گذاران جهت ایجاد بنگاه‌های اقتصادی و کارخانجات صنایع تکمیلی بوده و بر همین اساس این بنگاه‌ها با تولید محصولات تکمیلی در انتهای زنجیره و فروش در بازارهای داخلی و خصوصا صادراتی، به ارزش افزوده بالایی در هر واحد فروش دست پیدا کنند.

صنعت فولاد از جمله صنایعی است که هم در صنایع بالادستی و هم پایین دستی قادر به ایجاد اشتغال آن هم در فراوانی بسیار است به طوری که در صنعت فولاد از استخراج معدن تا نهایتا تبدیل آن به صنایع پایین دستی همچون لوله و پروفیل و یا آهن‌آلات ساختمانی، صنایع مرتبط با خودروسازی و یا حتی صنایع بسته بندی می‌توان چشم‌انداز مناسبی برای اشتغالزایی برای جوانان مستعد و دارای مهارت‌های لازم را ترسیم کرد.

تأمین مواد اولیه برای لوازم خانگی که ممنوعیت واردات بر آن حاکم شده است، باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان بازار را کنترل کرده و با تولید محصولات داخلی، نیاز کشور را تأمین شود. پس کشور در ابتدا باید ورق مورد نیاز این صنایع که فولاد مبارکه تولید می‌کند را در اختیار داشته باشد. لازم به ذکر است علی نبوی، رییس هیئت مدیره شرکت فولاد مبارکه نیز تاکید کرده است: دو طرح توسعه‌ای نیز برای فولاد مبارکه وجود دارد که امیدواریم خروجی آن‌ها هرچه زودتر به بازار عرضه شود.

همان گونه که تصریح شد، شرکت فولاد مبارکه به عنوان لیدر و راهبر صنعت فولاد ایران برای تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی طرح‌های توسعه متعددی را در دست اجرا دارد. از سرمایه‌گذاری در بخش معدن برای تامین پایدار مواد اولیه گرفته تا اجرای طرح نورد گرم 2 که نقشی اساسی در تامین پایدار محصولات فولادی صنایع پایین دستی دارد.

بی تردید همراهی و مانع‌زدایی دولت و وزارت صمت در تحقق طرح‌های توسعه شرکت فولاد مبارکه پیش نیازی ضروری برای تامین محصولات فولادی صنایع پایین دست است. در اصول مدیریت این نکته بدیهی است که نمی‌توان هدفی را دنبال کرد اما به لوازم و پیش نیازهای آن بی اعتنا بود. فولاد مبارکه همسو با اهداف وزارت صمت و دولت محترم، تامین مواد اولیه صنایع پایین دست را هدف گذاری کرده است. از این رو از وزارت صمت نیز انتظار می‌رود برای تحقق این هدف، با لوازم و پیش نیازهای آن یعنی، تلاش برای اجرای موفق طرح‌های توسعه فولاد مبارکه، پایبند باشد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۲۱:۴۳
کد مطلب: 58210
 
مرجع : خبرگزاری ایلنا