گروه معادن
 
علت اصرار به کار کارگران زغال سنگ در روز کارگر چه بود؟
گروه معادن - 6 شبانه روز انتظار برای نجات معدنچیان محبوس در ریز آوار معدن زغال سنگ طزره دامغان گذشت و هنوز هیچ مسئولی پاسخگو نیست که چرا کارگران در روز کارگر مشغول کار بودند؟
 
به گزارش ماین نیوز، حادثه ریزش معدن زغال سنگ طزره دامغان در حدود ساعت ١٢ ظهر روز شنبه ١١ اردیبهشت ماه در تونل شماره ٤٢ معدن بزرگ طزره از معادن چهارگانه شرکت زغال سنگ البرز شرقی و در کارگاه استخراج k ١٣ پیشرو، هنگام استخراج و به دلیل ریزش ناگهانی سقف کارگاه رخ داد. کارگاه استخراج این تونل حدود ۷۰ متر طول دارد که حادثه ریزش در ۳۵ متری آن رخ داده است، در این حادثه ۲ نفر کارگر پیمانکاری شرکت به نام‌های «میلاد روشنائی» و «سید اصغر افضلی» دچار حادثه و محبوس شده‌اند و تلاش‌ها برای آوار برداری و نجات این دو کارگر هنوز ادامه دارد.

حسن کارگر 55 ساله بازنشته یکی از معادن زغال سنگ تاکید کرد: ریزش سقف کارگاه زغال در معادن زغال‌سنگ با علائم هشدار دهنده همراه است که استاد کار با مشاهده این علایم باید خطر را بفهمد و بداند که کارگاه به مرحله تخریب رسیده و باید بلافاصله کارگران را از کارگاه خارج کند.

محمد جوان 30 ساله و فعال اجتماعی دامغان از نحوه امداد و نجات کارگران معدن طزره گلایه کرد و ادامه داد: ترسیم ناشیانه نقشه عملیات امداد، تخلیه کارگاه و ورود غیرفنی به محل حادثه می تواند از مهم‌ترین دلایل طولانی شدن عملیات زنده‌یابی معدنچیان شود.

یکی دیگر از فرهنگیان شهرستان که خواست نامش در گزارش ذکر نشود اظهار کرد: ظاهرا نجات جان این دو معدنچی برای برخی از مسئولان شهرستان و استان سمنان هیچ ارزشی ندارد و با گذشت 5 روز از وقوع حادثه نماینده مردم دامغان در محل وقوع این اتفاق حضور نداشته و هیچ گونه اقداماتی انجام نداده است.

حسین 40 ساله و از کسبه دامغان در این باره گفت: قسمت اداری معادن طزره و شرکت البرز شرقی با حقوق و مزایای عالی در شاهرود مستقر است و قسمت کارگاهی که کارگران و معدنچیان که عموما دامغانی بوده و به استخراج زغال سنگ مشغول هستند در دامغان واقع شده است.

وی ادامه داد: همه امکانات رفاهی و تفریحی مجموعه البرز شرقی به قسمت اداری آن اختصاص یافته که در شهرستان شاهرود مستقر است اما تمامی گرفتاری ها و فوت کارگران به دامغان اختصاص دارد و مسئولان شاهرودی در این گونه مواقع کاملا سکوت می کنند.

علت ریزش تونل در دست بررسی است

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی دامغان گفت: کارگاه استخراج این تونل ۷۰ متر طول دارد و این ۲ کارگر در عمق ۳۵ متری زیر آوار هستند.

علی اکبر مهرابی افزود: گروه امداد و نجات معدن طزره برای نجات این افراد از سه مکان تونل فرعی حفر کردند.

وی خاطرنشان کرد: علت ریزش تونل در دست بررسی است و تلاش گروه امدادی برای حفر تونل دسترسی و یافتن کارگران همچنان ادامه دارد.

منصور شریف مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی از تلاش برای نجات جان دو کارگر محبوس شده در معدن خبر داد و گفت: تیم‌های تخصصی به منظور استفاده حداکثری از توان و سرعت بخشیدن به روند آواربرداری هر چهارساعت یکبار تعویض شیفت می‌دهند.

وی گفت: کارگران محبوس در معدن در حال استخراج مواد معدنی بوده‌اند که با ریزش سقف کارگاه دچار حادثه شدند.

محمدتقی گلی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دامغان از تشکیل پرونده قضایی در خصوص حادثه معدن طزره دامغان خبر داد و تصریح کرد: حادثه معدن طزره روز شنبه 11 اردیبهشت به وقوع پیوست که متاسفانه سبب گرفتار شدن دو نفر از معدنکاران شد.

وی با اشاره به تشکیل پرونده قضایی در خصوص حادثه معدن طزره دامغان ادامه داد: تحقیقات قضایی در حال انجام است.

اعزام سه اکیپ امداد و نجات از استان گلستان

علیرضا آشناگر استاندار سمنان یادآور شد: بنا بر اطلاعات کسب شده از کارشناسان صمت استان و منابع محلی در حال حاضر عملیات ایجاد دستک به‌منظور ورود به کریدور اصلی در حال انجام است و تا این لحظه به افراد حادثه دیده دسترسی پیدا نشده است.‌

وی با بیان اینکه همزمان با ایجاد دستک در معدن ریزش کرده عملیات تخلیه زغال هم در حال انجام است، افزود: اکسیژن رسانی به معدنکاران و حادثه دیدگان به وسیله شیلنگ‌های مخصوص در داخل معدن ریزش کرده در حال انجام است و نگرانی از بابت کمبود اکسیژن وجود ندارد.

استاندار سمنان با بیان اینکه چهار پایگاه امداد و نجات زغالی در سطح کشور فعالیت دارند که یکی از این پایگاه‌ها در استان سمنان فعال است، ابراز داشت: سه اکیپ از استان گلستان نیز برای کمک به مهار حادثه ایجاد شده، اعزام و در محل حادثه مستقر هستند.

به صورت قطعی نمی توانیم اظهار نظری برای زمان یافتن معدنچیان کنیم

حسن روشنایی نایب رئیس کانون شورای کار استان سمنان افزود: با مشاهده چوب های استفاده شده توسط معدنچیان و جرزهایی که بسته بودند حرکت کارگران به سمت گام تخریب بیشتر محتمل است و باید ریزش های داخل تخریب تخلیه شود و هنوز به صورت قطعی نمی توانیم در مورد زمان یافتن معدنچیان اظهار نظر کنیم.

5 تیم 30 نفره در حال آوار برداری هستند

رئیس اداره صمت دامغان گفت: تیم‌های تخصصی از ظهر شنبه تاکنون بدون وقفه و با تلاش فراوان در حال آوار برداری برای رسیدن به ۲ کارگر محبوس در معدن هستند ولی به نتیجه‌ای نرسیده‌اند.

وی ادامه داد: طبق برآوردها یک هزار و ۵۰۰ تن حجم خاک آوار موجود در محل حادثه است که توسط امدادگران معدن در حال تخلیه است.

صالحی اضافه کرد: تیم‌های تخصصی در قالب 5 تیم 30 نفره بدون وقفه و با تلاش فراوان در حال آواربرداری برای رسیدن به ۲ کارگر محبوس در معدن هستند.

وی تصریح کرد: انجام آواربرداری به دلیل سختی کار و فنی بودن شرایط، تنها به وسیله نیروهای تخصصی امکان پذیر است و تلاش نیروهای تخصصی امنیت کار و جلوگیری از بروز حادثه دیگر است.

مهدی بندرآبادی فرماندار شهرستان دامغان ضمن اظهار تاسف از بروز حادثه و نیز تاکید بر لزوم ایمنی در امدادرسانی تیم های حاضر در منطقه، خواستار بررسی فنی و مهندسی عوامل بروز این حادثه شد.

فرماندار شهرستان دامغان با اشاره به آمادگی تمامی دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان و بسیج همه‌ امکانات موجود در شهرستان برای کمک و همراهی با تیم‌های امداد و نجات، از حضور دو دستگاه آمبولانس هلال‌احمر و اورژانس ۱۱۵ شهرستان دامغان در منطقه نیز خبر داد.

سوالات بی پاسخ

در تقویم رسمی کشور 11 اردیبهشت روز کارگر است و طبق قانون، کارگران در این روز تعطیل هستند و اگر در این روز به کار اشتغال داشته باشند باید توافقی فی مابین کارگر و کارفرما صورت بگیرد، همچنین کارفرما موظف است که حقوق کارگران را مطابق اضافه کاری و نه به صورت روز عادی پرداخت نماید.

سوال:

1) آیا این توافق بین کارگر و کارفرما به صورت آزادانه انجام شده است؟

2) علت اصرار به کار کارگران در روز کارگر چه موضوعی بوده است؟
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۳:۱۵
کد مطلب: 56167
 
مرجع : خبرگزاری ایلنا