گروه معادن ساير حوزه ها
 
چشم تولیدکنندگان نیکل کم‌عیار به بازار باتری خودروهای برقی
گروه معادن >ساير حوزه ها - تولیدکنندگان فرونیکل با عیار پایین (NPI) در اندونزی به دنبال تبدیل مواد خود به یک محصول میانی هستند که می‌تواند به مواد شیمیایی حاوی فلز نیکل تبدیل شوند که برای بازار سودآور خودروهای برقی بسیار حائز اهمیت هستند.
 
به گزارش ماین نیوز، نیکل عنصر اصلی و کلیدی در ساخت باتری‌های یون لیتیومی با قابلیت شارژ مجدد است که این باتری‌ها به‌عنوان نیروی محرک خودروهای الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرند، ازاین‌رو پیش‌بینی می‌شود فروش آن در سال‌های آتی با افزایش قابل‌توجهی مواجه شود، چراکه جهان به سمت آینده‌ای با کربن اندک حرکت می‌کند. به‌ویژه اینکه باتری‌های خودروهای برقی به سولفات نیکل نیازمند هستند که قیمت هر تن آن اخیرا با ۴۰درصد افزایش به ۱۸ هزار دلار رسیده است.

 جیم‌لنون، تحلیلگر بازار می‌گوید با توجه به اختلاف قیمت سولفات و NPI در حال حاضر قیمت حدود ۴ هزار دلار، منطقی است. وی در ادامه افزود: به نظر می‌رسد اگر نیکل کم‌عیار به مات (matte) تبدیل شود اقتصادی خواهد بود چراکه مات می‌تواند به سولفات نیکل فلزی یا باتری تصفیه شود. مات اصطلاحی است که به فازهای سولفید فلزمذاب که معمولا در طی فرآیند ذوب نیکل و سایر فلزات پایه تشکیل می‌شوند، می‌گویند. به ‌طور معمول، مات فازی است که در آن فلز اصلی که استخراج می‌شود قبل از فرآیند احیای نهایی (معمولا تبدیل) برای تولید فلز خام بازیابی می‌شود. افزایش تقاضای نیکل برای باتری‌ها سریع‌تر از آنچه حتی چند ماه پیش آن را پیش‌بینی می‌کردیم اتفاق افتاده است.

شرکت کبالت Huayou طی نامه‌ای به بورس شانگهای اعلام کرد از NPI می‌تواند مات تولید کند. سایر تولیدکنندگان اندونزیایی نیکل کم‌عیار نیز در حال بررسی این ایده هستند. هزینه‌های تولید NPI در اندونزی حدود ۷ هزار دلار در هر تن تخمین زده می‌شود، این به آن معناست که تبدیل آن می‌تواند تا ۱۱ هزار دلار هزینه داشته باشد، که فاصله نسبتا کمی از قیمت‌های فعلی سولفات و فلز آن دارد. قیمت نیکل در بورس فلزات لندن با ۶۰ درصد افزایش از ماه مارس به بالای ۱۸ هزار دلار در هر تن رسیده است که عمدتا به دلیل افزایش ۷۰ درصدی مصرف کارخانه‌های فولاد ضدزنگ پس از توقف فعالیت‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا در اوایل سال گذشته است.

رشد تقاضای جهانی برای فولادهای ضدزنگ طی سال‌های گذشته باعث افزایش میزان تقاضای نیکل شده است. درنتیجه شرکت‌های تولیدکننده فولاد ضدزنگ به فکر یافتن راهی برای رفع نیاز بازار و همچنین کاهش قیمت نیکل افتادند. نیکل کم‌عیار محصولی بود که چین آن را به‌عنوان جایگزینی برای نیکل خالص تولید و به بازار عرضه کرد. عرضه این کالا باعث کاهش جهانی قیمت نیکل در بازارهای جهانی شد. حدود ۸۰ درصد از تقاضای صنعت نیکل سالانه در تولید فولاد ضدزنگ استفاده می‌شود. نکته نگران‌کننده در بازار کنونی این است که چگونه تقاضای تولیدکنندگان خودروهای برقی در بلندمدت تامین خواهد شد. اندرو میچل، تحلیلگر وود مکنزی می‌گوید این دیدگاه وجود دارد که تمام مازاد آن در بازار NPI است که از آن نمی‌توان برای تولید باتری استفاده کرد، بنابراین ما برای آن اهمیتی قائل نیستیم. اما اگر نیکل کم‌عیار به مات تبدیل شود که بتوان از آن فلز و سولفات تولید کرد در آن صورت فرقی نمی‌کند و همان بازار خواهد بود.

کارشناسان معتقدند در کوتاه‌مدت، موجودی نیکل در انبارهای ثبت‌شده بورس فلزات لندن به رفع نیاز بازار باتری کمک خواهد کرد. کل ذخایر نیکل بالغ ‌بر ۲۴۸۶۶۴ تن است که ۸۰ درصد آن به‌صورت بریکت کیسه‌ای است که به‌راحتی خرد می‌شوند و در اسیدسولفوریک حل‌ شده تا سولفات نیکل تولید شود.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۴۵
کد مطلب: 55496
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد