ظرفیت اسمی واحدهای تولیدی زیرمجموعه فولادسازان؛ ۴ برابر میزان تولید ورق

کاهش تعرفه واردات ورق برای رفع کمبودهای بازار

فولادبان , 14 اسفند 1399 ساعت 23:00

مدیرکل دفتر صنایع فلزی، برق و لوازم خانگی وزارت صمت با بیان این که ظرفیت اسمی واحدهای زیرمجموعه تولیدکنندگان فولاد، چهار برابر میزان کل تولید ورق در کشور است، عنوان کرد: معتقدیم تعرفه واردات ورق فولادی باید کاهش پیدا کند، چراکه اکنون بسیاری از صنایعی که به این محصول نیاز دارند، دچار مشکل شده‌اند، البته به این مساله باید به عنوان یک مسکن مقطعی نگاه کرد تا کمبود ایجادشده در بازار ورق از بین برود.


به گزارش ماین نیوز، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در تاریخ ۱۰ اسفند از این خبر داد که وزارتخانه متبوع او به دنبال آن است که در آینده‌ای نزدیک تعرفه واردات انواع ورق فولادی از جمله ورق‌های گرم و سرد را به ۵ درصد کاهش دهد تا به این ترتیب با تسهیل شرایط واردات این محصولات، کمبود موجود در بازار داخلی از بین برود و با توجه به انحصار موجود در تولید و عرضه انواع ورق فولادی، قیمت آن نیز تعدیل شود.

سیف‌الله امیری در آن مصاحبه تاکید کرد که هم‌اکنون دستور مربوط به این کاهش تعرفه از سوی مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت صادر شده است و در صورت اجرایی شدن این دستور، تعرفه واردات ورق به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و البته مقدار دقیق تعرفه واردات انواع ورق پس از موافقت نهایی مسئولان گمرک جمهوری اسلامی ایران تعیین خواهد شد.

روز گذشته (۱۳ اسفند) نیز اردشیر سعدمحمدی، سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در جلسه خود با تشکل‌های فولادی تاکید کرد که تعرفه واردات ورق کمتر از ۵ میلی‌متر حذف خواهد شد. در ادامه نیز پیگیری‌های فولادبان از سایر منابع آگاه در وزارت صمت و زنجیره فولاد، نشان داد که موضوع تلاش وزارت صمت برای کاهش تعرفه واردات ورق جدی است و احتمال زیادی برای اجرایی شدن آن در سال آینده وجود دارد.

کیوان گردان، مدیرکل دفتر صنایع فلزی، برق و لوازم خانگی وزارت صمت (از زیرمجموعه‌های معاونت امور صنایع این وزارتخانه) نیز ضمن تایید موضوع پیگیری این وزارتخانه برای کاهش تعرفه واردات ورق فولادی جهت تامین نیاز داخلی عنوان کرد: تا پیش از این که ماموریت ویژه پرداختن به بازار ورق فولادی به معاونت امور صنایع وزارت صمت سپرده نشود، نگاهی ریشه‌ای برای حل مشکل کمبود چند ساله این محصول در کشور وجود نداشت.

وی افزود: اما بعد از پروژه‌ای که از ۱۲ خردادماه به معاونت امور صنایع و دفتر صنایع فلزی سپرده شد، آنالیزهای اطلاعاتی ما براساس آمار ظرفیت تولید و نیاز داخل نشان داد ظرفیت اسمی مجموعه‌های ذیل شرکت‌های فولادی که خرید ورق انجام می‌دهند، بخصوص زیرمجموعه‌های فولاد مبارکه که سهم عمده‌ای در تولید ورق کشور را در اختیار دارد، براساس پروانه‌های این شرکت‌ها ۴ برابر میزان کل تولید ورق در کشور است؛ آن هم در شرایطی که همه ملزومات تولید موجود باشد و هیچ مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد.

گردان با اشاره به لزوم عرضه اختصاصی ورق مورد نیاز تولیدکنندگان خودرو و لوازم خانگی در بورس کالا گفت: براساس شیوه‌نامه دولت، تولیدکنندگان ورق موظف شده‌اند که ورق فولادی مورد نیاز صنایع خودروسازی و لوازم خانگی را به صورت اختصاصی در بورس کالا عرضه کنند، در ماه‌های اخیر نیز این کار انجام شده، اما بسیاری از صنایع دیگر در کشورمان نیز وجود دارد که خرج اصلی تولید آنها هم ورق فولادی است؛ البته نیاز همین دو صنعت خودروسازی و لوازم خانگی نیز عمدتا با استفاده از ظرفیت تولید فولاد مبارکه اصفهان تامین شده است.

مدیر کل دفتر صنایع فلزی، برق و لوازم خانگی وزارت صمت در ادامه بیان کرد: این در حالی است که نیاز سایر صنایع به انواع ورق فولادی بخصوص ورق گرم نیز باید تامین شود، به طور مثال باید ورق گرم مورد نیاز تولیدکنندگان ورق سرد هم باید به شکل مناسب تامین شود و انواع و سایزهای مختلف این ورق نیز باید در کشورمان وجود داشته باشد.

وی به مذاکرات انجام‌شده با تولیدکنندگان ورق فولادی درباره کاهش تعرفه واردات ورق نیز اشاره کرد و ادامه داد: براساس صحبت‌هایی که با بزرگترین و اصلی‌ترین تولیدکننده ورق فولادی کشور، یعنی فولاد مبارکه انجام شده است، این شرکت اعلام کرده که با این کار مشکل خاصی ندارد؛ البته این تعرفه‌ها شناور خواهند بود و قابلیت تغییر دارند.

گردان با تاکید بر این که علت تلاش وزارت صمت برای کاهش تعرفه، حل مشکل بازار ورق است، تصریح کرد: معتقدیم تعرفه واردات ورق فولادی باید کاهش پیدا کند، چراکه اکنون بسیاری از صنایعی که به این محصول نیاز دارند، دچار مشکل شده‌اند، البته به این مساله باید به عنوان یک مسکن مقطعی نگاه کرد تا کمبود ایجادشده در بازار ورق از بین برود.

مدیر کل دفتر صنایع فلزی، برق و لوازم خانگی وزارت صمت در پایان اظهار داشت: اکنون تعرفه‌های مختلفی برای واردات انواع ورق فولادی از ۱۵ تا ۲۰ درصد وجود دارد و ما به کارگروه تخصصی مشورتی شیوه‌نامه فولاد و معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت پیشنهاد داده‌ایم که تعرفه همه انواع ورق به ۵ درصد کاهش پیدا کند و پیگیری بیشتر این مساله با آقای سعد محمدی (سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت) خواهد بود.


کد مطلب: 55430

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/55430/ظرفیت-اسمی-واحدهای-تولیدی-زیرمجموعه-فولادسازان-۴-برابر-میزان-تولید-ورق

ماین نیوز
  http://www.minews.ir