گروه صنایع معدنی فولاد
 
کاهش واردات فولاد خام در ۱۰ ماهه نخست سال جاری
گروه صنایع معدنی >فولاد - رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: برای محقق شدن تولید فولاد خام کشور در سند چشم‌انداز 1404 نیازمند ساز و کارهای لازم از سوی همه دستگاه‌ها و عملیات زیربنایی جهت رسیدن به 55 میلیون تن فولاد خام می‌باشیم.
به گزارش ماین نیوز، بهرام سبحانی در جمع خبرنگاران افزود: تامین و دسترسی آسان به مواد اولیه نظیر سنگ آهن و گندله، استفاده از تکنولوژی و ماشین آلات کم مصرف برق و گاز، تامین به موقع منابع مالی از طریق جذب سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی و تشکیل کنسرسیوم، تجهیز ناوگان حمل و نقل ریلی و جاده‌ای و ... از جمله سازوکارهای لازم و عملیات زیربنایی برای رسیدن به 55 میلیون تن فولادخام است.

وی ادامه داد: تا پایان سال جاری شرکت‌های دولتی و خصوصی تولید کننده فولاد خام موفق به تولید 15 میلیون تن فولادخام خواهند شد به طوری که ظرفیت اسمی ثبت شده تولید این محصول بیش از 20 میلیون تن است.

سبحانی با بیان اینکه جایگاه ایران در سطح دنیا 15 بوده و کشور چین با 790 میلیون تن فولاد در رتبه نخست قرار دارد افزود: تولید جهانی فولاد خام در دنیا بالغ بر یک میلیارد و 500 میلیون تن است که در این میان سهم تولید جمهوری اسلامی ایران حدود یک درصد است.

رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد: برای تولید 55 میلیون تن فولاد، نیازمند 80 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن است.

وی افزود: صنعت فولاد در واحد‌های بزرگی نظیر، فولاد مبارکه (فولاد سبا و فولاد هرمزگان)، ذوب آهن و فولاد خوزستان از نظر تکنولوژی تولید به روز رسانی شده و مصرف انرژی در واحد‌های بزرگ فولادی در حد استانداردهای جهانی است.

سبحانی یادآور شد: برای جابجایی موادنسوز، آهک و سنگ آهن نیاز به تخصیص معدن برای تکمیل حلقه‌های زنجیره فولاد، ایجاد خطوط جدید راه‌آهن بوده هم‌چنین تأمین گاز کافی برای واحدهای فولادی و تأمین برق با واحدهایی که با احیاء مستقیم و قوس الکتریکی کار می‌کنند، برای تولید 55 میلیون تن فولادخام امری ضروری است.

وی خاطر‌نشان کرد: با اجرای اصل 44 قانون اساسی، بخش خصوصی فعالانه وارد میدان شده و امروز بخش عمده‌ای از صنعت فولاد کشور بومی سازی شده است.

وی تاکید کرد: وزارت نیرو باید برای تامین برق واحدهای فولادی که با روش احیاء مستقیم و قوس الکتریکی فعالیت دارند، اقدام لازم به عمل آورد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز گفت: طی 10 ماهه نخست سال جاری مجموع تولید محصولات فولادی بالغ بر 14 میلیون تن بوده که نسبت به دوره مشابه خود در سال 91 با کاهش 5 درصدی روبرو بوده است.

سیدرسول خلیفه سلطانی اظهار کرد: همچنین طی دوره مورد بررسی واردات فولادخام بالغ بر دو میلیون و 200 هزارتن بوده که نسبت به 10 ماهه نخست سال 91 که بالغ بر سه میلیون تن بوده است کاهش 28 درصدی را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: هم‌چنین طی 10 ماهه نخست سال جاری واردات فولادخام با کاهش قابل توجهی روبرو بوده به طوری که تنها 670 هزار تن واردات انجام شده است و در 10ماهه نخست سال 91 میزان واردات محصول یاد شده بالغ بر دو میلیون و 700 هزار تن بود.

خلیفه سلطانی یادآور شد: در سال 92 بالغ بر یک میلیون و 500 هزارتن صادرات محصولات فولادی داشتیم و این میزان در سال گذشته بالغ بر یک میلیون و 150 هزارتن بوده که حاکی از رشد 31 درصدی است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: واحدهای فولادمبارکه اصفهان، ذوب آهن، فولاد خوزستان و فولاد خراسان عمده تولیدکنندگان فولادی کشور محسوب می‌شوند که اکنون 50 درصد تولید این بخش مربوط به شرکت فولاد مبارکه اصفهان است.

وی در خصوص تولید فولادخام طی 10 ماهه گذشته گفت: تولید فولادخام طی این مدت رشد 9 درصدی را در قبال متوسط جهانی 3 الی 4 درصدی بوده است داشته که نشان می‌دهد علیرغم همه تحریم‌ها، تهدیدها و مشکلات کمبود گاز در فصل زمستان رشد خوبی را در تولید فولادخام شاهد بوده‌ایم.

خلیفه سلطانی گفت: در بخش صادرات محصولات فولادی در سال جاری رشد داشته‌ایم که ناشی از رکود داخلی و آزادسازی صادرات بوده که به طور عمده در نیمه دوم سال رخ داده است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۴۵
کد مطلب: 5529