گروه معادن
 
آغاز عملیات اجرایی خطوط دوم و سوم انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی و شرق کشور به زودی
بهره‌مندی صنایع بزرگ اصفهان از آب کافی با خط سوم انتقال آب
گروه معادن - وزیر صنعت، معدن و تجارت در برنامه انتهای الوند شبکه دو با اشاره به مهم‌ترین موفقیت های حوزه صنعت، معدن و تجارت کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به تشریح طرح مهم و استراتژیک انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی و شرق کشور پرداخت و از برنامه آغاز عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب از هرمزگان به خراسان جنوبی و رضوی، خبر داد.
 
به گزارش ماین نیوز، آغاز عملیات اجرایی خطوط دوم و سوم انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی و شرق کشور به زودی/بهره‌مندی صنایع بزرگ اصفهان از آب کافی با خط سوم انتقال آب

در حوزه تولید مس در اول انقلاب ظرفیتی نداشتیم اما اکنون به ۵۱۲ هزار تن ظرفیت تولید در این حوزه رسیده‌ایم و رتبه دهم دنیا را داریم و ارزش صادرات این بخش به 1.5 میلیارد دلار می رسد.

تا ۱۵ سال پیش وارد کننده فولاد بودیم اما اکنون به یک صادرکننده مهم در این حوزه تبدیل شده‌ایم.

از ظرفیت تولید ۷ میلیون تنی سیمان در اول انقلاب هم اکنون به ظرفیت تولید ۸۸ میلیون تن رسیده ایم و در حوزه سیمان اکنون یک صادر کننده هستیم.

کشور ما فقط نفت خیز نیست، بلکه کشوری معدن خیز نیز است، ۵ میلیارد تن معادن کشف شده در حوزه های مختلف داریم که باید از این ظرفیت استفاده بهینه بیشتری برای توسعه شود.

در حال راه اندازی هلدینگ استخراج طلا و فرآوری آن در وزارت صنعت، معدن و تجارت با تعامل و هماهنگی بخش خصوصی هستیم.

بزرگترین معدن مولیبدن جهان در کهنوج استان کرمان است. در حوزه اکتشافات باید کارهای بیشتری انجام بشود و به دنبال این هستیم که دامنه اکتشافات را در قلمرو کشور، توسعه و گسترش دهیم.

انتقال آب و شیرین سازی آن از هرمزگان به طول ۸۲۰ کیلومتر شروع شده است و انشاالله به زودی به اردکان خواهد رسید و عملیات اجرایی خطوط دوم و سوم این پروژه مهم نیز به زودی شروع می ‌شود.

این آب برای صنعت و معدن کشور بسیار حائز اهمیت است، اگر می‌خواهیم تولید افزایش یابد و طرح‌های توسعه ای در حوزه صنایع و معادن شکل بگیرد باید آب به محل واحدهای معدنی و صنعتی بیاید.

عملیات اجرای این طرح استراتژیک در دولت های یازدهم و دوازدهم انجام شد. آبان ماه امسال این آب به سیرجان رسید و معادن بزرگ و شرکت های منطقه از جمله گل‌گهر از این آب استفاده کردند و تا سرچشمه( کرمان) و چادرملو( یزد) پیش می رود.

عملیات اجرایی خط انتقال آب هرمزگان به خراسان جنوبی و رضوی (مشهد مقدس) به زودی انجام می شود، طول این خط ۱۵۵۰ کیلومتر است و هدف آن آبرسانی به معادن بزرگ سنگان و خواف می باشد.

خط سوم نیز برای انتقال آب از هرمزگان به کرمان و سرانجام اصفهان به به طول ۹۲۰ کیلومتر است که شرکت های بزرگی مانند فولاد مبارکه و ذوب آهن در اصفهان و همچنین در طول مسیر واحدها صنعتی و معدنی می توانند از این آب استفاده کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۱۹
کد مطلب: 55018
 
مرجع : ایمیدرو