گروه معادن
 
ساخت خط انتقال آب از خلیج فارس ۳۵ درصد پیشرفت دارد
گروه معادن - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تاکنون با مشارکت شهرکهای صنعتی و معدنی، ۳۵۰ کیلومتر از مسیر انتقال آب از خلیج فارس به شرق کشور ایجاد و همه اقدامات زیرساختی آن انجام شده است و در مجموع طرح انتقال آب از خلیج فارس به مشهد ۳۵ درصد پیشرفت اجرایی دارد.
 
به گزارش ماین نیوز، علیرضا رزم حسینی پنجشنبه شب در نشست با فعالان و تشکلهای بخش خصوصی خراسان رضوی در محل اتاق بازرگانی مشهد افزود: همه فعالان حوزه صنایع و معادن کشور به دلیل نیاز آبی نمی‌توانند در کنار دریا و ساحل مستقر شوند، و کارشناسان نیز به این نتیجه رسیدند که نمی‌توان از جاده‌هایی که متعلق به مردم است، برای جابه‌جایی میلیونها تن مواد معدنی از یک نقطه کشور به ساحل دریا برای رسیدن به آب بهره گرفت.

وی اظهار داشت: در نهایت با نظر کارشناسان به این جمع بندی رسیدیم که اگر آب از دریا به فلات مرکزی ایران منتقل شود هم اشتغال به وجود می‌آید و هم آب به صورت متوازن بین صنایع توزیع می‌گردد و هم آثار زیست محیطی مطلوبی خواهد داشت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در این راستا از سال ۱۳۹۲ ، عملیات احداث خط نخست انتقال آب از خلیج فارس توسط شرکتهای معدنی و صنعتی در قالب یک کنسرسیوم شامل شرکتهای گل گهر و ملی مس ایران و در ادامه شرکت چادرملو یزد به طول ۳۳۰ کیلومتر آغاز و از هرمزگان به منطقه سیرجان ایجاد و در سال جاری بهره برداری شد.

رزم حسینی افزود: این آب در مبدا شیرین می‌شود، خط انتقال آن از ارتفاعات منطقه سیرجان و حاجی آباد عبور کرده و با ارتفاع حدود سه هزار مترمربع از سطح دریا و با ۱۲ پمپاژ به منطقه سیرجان منتقل می شود.

وی ادامه داد: قبل از اینکه آب وارد این منطقه شود، خیلی از واحدهای فولادی برای تامین آب بخش کنسانتره خود آب را از سیرجان می‌خریدند و با تانکر این آب را جابه جا می‌کردند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اقدامات نهایی ایجاد قطعه دوم خط انتقال آب از خلیج فارس، انجام گرفته است که شامل ۱۵۰ کیلومتر به منطقه سرچشمه و ۷۵ کیلومتر به منطقه شهربابک است که امسال افتتاح می‌شود و قطعه سوم نیز شامل ۸۲۰ کیلومتر با سرمایه گذاری ۱۶۳ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۱۶ هزار نفر است.

رزم حسینی افزود: انتقال آب از خلیج فارس یک عملیات بزرگ آبی - خاکی در ایران است که برای تامین آب صنایع و معادن انجام می‌گیرد و در شرایط سخت تحریم رخ داده است.

وی با اشاره به دیدار خود با رهبر معظم انقلاب و تشریح اهمیت انتقال آب از خلیج فارس به شرق کشور افزود: شرق کشور به دلیل کمبود آب به منطقه‌ای مهاجرفرست تبدیل شده و این مساله امنیت ملی را به خطر می‌اندازد، علاوه بر این معادن سرشاری در این منطقه وجود دارد که به آب نیاز دارند و رهبر معظم انقلاب با خرسندی از این موضوع، بر تدبیر به منظور تامین آب شرق کشور تاکید کردند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در طرح انتقال آب از خلیج فارس، بخش صنعت و معدن کشور برای تامین آب صنایع کشور پیشگام شده است و این کار بزرگی بوده که متاسفانه نتوانستیم به خوبی آن را به ملت ایران معرفی کنیم.

رزم حسینی با بیان اینکه در ابتدا قرار بود آب از دریای عمان در چابهار به شرق کشور منتقل شود افزود: شرکتهای فعال مربوط به صنایع آبی ارزان ترین و بهترین مسیر برای انتقال آب از دریا به شرق کشور را مسیر خلیج فارس دانستند و این هدیه رییس جمهوری به مردم شرق به ویژه خراسان رضوی است.

وی اظهار امیدواری کرد که ۳۰ بهمن عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب از هرمزگان به استانهای کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی آغاز شود و در طول ۶۰ ماه آب به استان خراسان رضوی برسد و مشکل کمبود آب معادن و صنایع برطرف شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ۴۰۰ میلیون دلار تسهیلات برای احداث خط نخست انتقال آب از خلیج فارس از صندوق توسعه ملی دریافت و تاکنون همه اقساط آن پرداخت شده است افزود: برای ادامه اجرای این طرح، ۱۰۰ درصد تامین مالی از محل منابع داخلی وزارتخانه انجام گرفته است.

رزم حسینی طول کل مسیر خط انتقال از هرمزگان به مشهد را هزار و ۵۵۰ کیلومتر ذکر و بیان کرد: در این مسیر ۲۱ پمپاژ آب وجود دارد، ساخت آن برای ۳۰ هزار نفر شغل ایجاد می‌کند و ظرفیت انتقال آب خط دوم به استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب است که تا سال ۱۴۰۴ به این استانها خواهد رسید.

وی طول خط سوم انتقال آب از خلیج فارس را ۹۱۰ کیلومتر با ۱۷ پمپاژ و اعتبار ۴۷۰ هزار میلیارد ریال ذکر و بیان کرد: با مشارکت شرکتهای صنعتی و معدنی این خط انتقال به استانهای یزد و اصفهان خواهد رسید.

کشور باید توسط بخش خصوصی اداره شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: کشور باید توسط بخش خصوصی اداره شود، منابع ایران متعلق به بخش خصوصی است و از این منابع باید برای توانمندسازی مردم استفاده کرد و در این راستا مدل الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی برای کل کشور به اجرا درمی آید

رزم حسینی با اشاره به وجود ۴.۵ میلیون صنف و فعال اقتصادی ثروتمند در کشور گفت: باید برای فعالان بخش خصوصی و کارآفرینان فرش قرمز پهن کرد و آنان را از بوروکراسی نحس اداری و ناامید کننده نجات داد و همه کارگزاران دولت باید در خدمت بخش خصوصی باشند.

وی منابع ثروت آفرین معدنی و سرمایه اجتماعی کشور از جمله جوانان تحصیلکرده را مورد اشاره قرار داد و افزود: شرکتهای توسعه گرا می‌توانند بهره بردار مناسبی از این منابع و هدایت گر جوانان تحصیلکرده برای افزایش کارایی آنان باشند و مدل مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی باید به صورت مستمر ادامه یابد و الگوی مردمی اقتصاد مقاومتی به کل کشور تسری پیدا کند.

او اضافه کرد: وزارت صنعت معدن و تجارت از منابع داخلی خود ۱۰ هزار میلیارد ریال به شرکتهای خرد در چارچوب مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی پرداخت می‌کند و از شرکتهای بزرگ به عنوان معین اقتصادی برای آبادانی مناطق محروم حمایت می‌نماید.

وی اظهار داشت: انتقال آب به مناطق کویری برای ایجاد درآمد ملی و حفظ عزت مردم ایران است، باید کاری کرد که هیچ فردی یارانه بگیر نباشد، دست در جیب خودش باشد و این عزت اسلامی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین افزایش اقتدار این وزارتخانه و حذف مداخلات بیجا را مورد تاکید قرار داد و گفت: این وزارت مسوول تجارت خارجی، صنعت و معدن و تامین کالاهای اساسی است، صادرکننده شریف، قاچاق فروش ارز نیست، صادرکننده ما باید مختار و مجاز باشد و اگر تمایل داشت ارز را به دولت بازگرداند یا معادل ارزش ارز، مواد اولیه برای بخش تولید وارد کشور کند.

رزم حسینی افزود: صادرکننده، شریف و مجاهد اقتصادی است و قاچاقچی ارز نیست، این فرهنگ را باید برداریم و شرایطی فراهم کنیم که یا ارز خود را به دولت بفروشد یا معادل آن کالا وارد کند که این اتفاق خوب در مصوبه ۱۷۷ ستاد اقتصادی دولت افتاد که شخص رییس جمهوری از آن حمایت کرد.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۲۳:۰۷
کد مطلب: 54939
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا