مدیریت جهادی درمعدن سنگ آهن گهر زمین و ایفای مسئولیت های اجتماعی

گهرزمین، بزرگترین معدن سنگ آهن روباز کشور و خاورمیانه

خبرگزاری ايرنا , 19 آبان 1399 ساعت 20:16

سال ۸۳ بود که "شرکت سنگ آهن گهر زمین" تاسیس شد. شرکتی که قرار بود با بهره برداری از آنومالی سنگ آهن شماره ۳ برای تولید سالیانه ۱۰ میلیون تن کنسانتره و ۱۰ میلیون تن گندله قدم بردارد.


به گزارش ماین نیوز، آنطور که "علی اکبرپوریانی مدیر عامل شرکت سنگ آهن گهرزمین" می‌گوید: "این شرکت درمنطقه عمومی سیرجان با ذخایرشناخته شده ۶۴۳ میلیون تن، بزرگترین معدن سنگ آهن روباز کشور و خاورمیانه محسوب میشود". در ادامه گفتگوی او را که در گذشته معاون سردارشهیدسلیمانی دردوران دفاع مقدس ومدیرکل پیشین بازرسی وزارت صنایع ومعادن بوده وازاواخرسال ۹۲ دردولت تدبیروامید، مدیر عامل شرکت گهر زمین می باشد، می خوانید.

درخصوص سابقه این شرکت و ویژگی‌های این معدن توضیح دهید؟

پوریانی : به گواه اسناد، اوائل سال‌ های دهه ۱۳۴۰ این پهنه معدنی در ۵۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان سیرجان، واقع در استان کرمان کشف شده ولی عملاً اقدامی برای بهره برداری صورت نگرفته تا این که در نهایت، سال ۸۳ شرکت سنگ آهن گهرزمین به ثبت رسیده است پس از آن در دولت‌های نهم و دهم یعنی ازسال ۸۳ تا ۹۲ مقداری باطله برداری صورت گرفته وبه علت اختلافاتی که با ایمیدرو وجود داشته، عملاً این معدن طی ۹ سال با رکود مواجه شده، به گونه‌ای که این شرکت درآستانه فروپاشی قرارگرفته که برخی ازسهامداران در آن زمان، تصمیم به فروش سهام خود گرفته‌اند تا این که در ابتدای دولت تدبیر و امید، با تغییرات‌ مدیریتی و تعامل با نمایندگان مجلس و سازمان بازرسی کل کشور، روند فعالیت گهر زمین کاملاً تغییر پیدا کرد.

درخصوص سهامداران این شرکت توضیح دهید؟

پوریانی : سهامداران این شرکت شامل چهار سهامدار عمده، یعنی شرکت گل‌گهربا ۲۴/۲۸درصدسهام، شرکت سرمایه گذاری امید-بانک سپه با ۸۹/۲۵درصد سهام، شرکت سرمایه گذاری غدیر شامل: بانک صادرات، صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح وابسته به وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح با۱۸/۲۱درصد وشرکت سرمایه گذاری توسعه معادن وفلزات یعنی صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد با۸۳/۱۸درصد سهام مالکیت دارندکه البته از آبان ۹۷حدود ۵.۸ از سرجمع سهام به مردم واگذار شده است.

طی سال‌های ۸۳ تا ۹۲ چه تعداد نیرو در این شرکت مشغول کار بودند؟

پوریانی: تعداد نیروی انسانی این شرکت درسال ۹۲ حدود ۵۰ نفربودکه آن زمان، مدیرعامل وقت مجبور بود که همه‌ ماهه، از سهامداران بخواهد تا برای پرداخت حقوق این تعداد پرسنل، قدرالسهم خود را واریز کنند.

درحال حاضر وضعیت نیروی انسانی این شرکت چگونه است؟

پوریانی : مابا همکاری کسانی که اعتقاد به مدیریت جهادی داشتند واز طرفی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص تولید وایجاد اشتغال وکارآفرینی توانستیم تعداد نیروها را ازابتدای سال ۹۳ تا ۹۹ از ۵۰ نفربه بیش از ۷ هزارنفرافزایش دهیم. علاوه براین تعداد ده‌ها هزار نفر نیزبه طورغیرمستقیم ازخدمات این شرکت بهره مند هستند.

در حال حاضر شرکت سنگ آهن گهرزمین چه جایگاهی درعرصه معادن ایران دارد و آیا توانسته به اهداف تعریف شده خود دست پیدا کند؟

پوریانی : ابتدا عرض کنم که شرکت سنگ آهن گهر زمین، با ذخایرشناخته شده ۶۴۳ میلیون تن بزرگترین معدن سنگ آهن روبازکشور وخاورمیانه محسوب می شود.

این درحالی است که بعضی ازمعادن سنگ آهن در دیگر نقاط کشور ذخایر محدودی داشته یا ذخایرآنها روبه اتمام است. از این رو معدن گهرزمین مورد توجه برخی ازکسانیکه به سنگ آهن نیاز دارند قرار گرفته و در مواردی سبب شده که حتی گاهی برخی افراد و شرکت‌ها تلاش کنند تا به نوعی، این شرکت را در تحت کنترل خود درآورند. هم‌چنین برخی رقبا که نمی‌توانند برای هزینه‌های سنگین خود در جریان استخراج و فراوری سنگ آهن توجیه لازم را داشته باشند به حاشیه سازی می پردازند تا سرعت کار گهر زمین را کاهش دهند اما مدیریت و کارکنان این شرکت با همان انگیزه دفاع مقدس تا کنون مقاومت ‌نموده و در این راه نیز از حمایت های ریاست محترم جمهوری، ریاست محترم کمیسیون اقتصادی مجلس و برخی نمایندگان دیگر و نهادهایی که برای مقابله با فساد مسئولیت دارند، برخوردار بوده ایم.

رویکرد و سیاست شما در این هفت سالی که مسوولیت این شرکت را برعهده داشتید چه بوده است؟

پوریانی : به هر حال راهبرد مدیریتی گهرزمین دردوران مسئولیت بنده برگرفته از درسهای دوران دفاع مقدس وبراساس الگوی مدیریت جهادی و ریسک پذیربوده است. باید بگویم که وقتی مسئولیت در این شرکت را پذیرفتم شرکت درحال انحلال بود و قراربود کارتسویه آن انجام شود بطوریکه این شرکت در لیست سیاه تمام بانک‌ها قرارداشت واموال وتجهیزات آن درگمرک درمعرض حراج بود. ازطرفی شرکت میلیاردها تومان بدهی انباشته به بانک‌ها وپیمانکاران داشت که خوشبختانه دراین مدت با تعامل برخی نمایندگان مجلس ودولت تدبیرو امید و سایر ارکان مدیریتی کشور، خصوصاً دستگاه قضایی، گره‌ها یکی پس ازدیگری گشوده شد با تلاش های صورت گرفته در ابتدا موفق شدیم ۸۲میلیون دلارتجهیزات راکد درگمرک، که درآستانه حراج بود را با صد درصد معافیت ترخیص نمائیم. سپس کارخانجات سنگ شکنی رادرمنطقه مستقرکردیم و در ادامه آن، بزرگترین کارخانه خردایش نیز احداث شد. یک سال پس ازقبول مسئولیت نیز موفق شدیم به توفیق الهی، اولین کارخانه دومیلیون تنی تولید کنسانتره رابه بهره‌برداری برسانیم. علاوه بر آن، با تلاش شبانه روزی همکارانم، سال بعد یعنی درآبان ۱۳۹۵ خط دوم ۲ میلیون تنی کنسانتره رابه بهره برداری رساندیم و همزمان، کار احداث کارخانه ۵ میلیون تنی گندله سازی که یکی ازپروژه‌های بزرگ و مهم کشوردرحوزه سنگ آهن و فولاد میباشد، بامشارکت یک کنسرسیوم ایرانی-آلمانی آغازشد که انشاالله به زودی به بهره برداری خواهد رسید همچنین خط سوم ۲ میلیون تنی کنسانتره را نیزشروع کردیم که درمراحل پایانی قراردارد. قرار است پس ازافتتاح این پروژه‌ها، ان شاءالله فا زدوم شامل: یک خط دیگر ۵ میلیون تنی گندله و دوخط دومیلیون تنی کنسانتره دیگر هم آغازشود، تا ظرفیت تولید به سالیانه ۱۰ میلیون تن کنسانتره و ۱۰ میلیون تن گندله برسد. البته گرچه ظرفیت اسمی کارخانجات یک ودو کنسانتره در مجموع ۴ میلیون تن بوده، اما کارگران، کارکنان وپیمانکاران سخت‌کوش وپرتلاش وگهر زمین با کارشبانه روزی و جهادی موفق شدند سال گذشته رکورد ۴و نیم میلیون تن تولید کنسانتره را به دست آورند. علاوه برآن رکورد بیش از ۱۷ میلیون تن استخراج سنگ آهن هم که درتاریخ معدن کاری کشور بی‌نظیربوده، به دست آمد. همچنین اقدامات ارزشمندی نیز درحوزه بومی سازی تجهیزات ازطریق مهندسی معکوس صورت گرفته و میلیون‌ها دلارصرفه‌جویی ارزی حاصل شد.

درخصوص مسئولیت های اجتماعی گهرزمین چه کردید؟

پوریانی : وقتی بدهی های گهرزمین را پرداخت کردیم و به سود دهی رسیدیم، ابتدا شرکت را ازسهامی خاص به سهامی عام تبدیل کردیم و بلافاصله ۶۱۵ میلیون سهم گوهرزمین درمدت بسیارکوتاهی درآبانماه ۱۳۹۷ توسط مردم دربورس و فرابورس خریداری شد و طی دو سال گذشته، ارزش افزوده چند برابری طی این مدت نصیب سهامداران شد که حتی درشرایط کنونی بورس نیزسهام گهر، دوتا سه برابر ارزش برخی شرکت‌های مشابه درحوزه معدن واستخراج و فرآوری سنگ آهن را دارد. سپس برمبنای ایده آقای مهندس رزم‌حسینی استاندار وقت کرمان، مسئولیت توسعه وآبادانی شهرستان منوجان راقبول کردیم که این کار، برای اولین بار در کشورو شاید درجهان اتفاق افتاده بود که یک شرکت صنعتی که سهامی خاص هم بود، مسئولیت توسعه و آبادانی یک شهرستان ۶۵ هزار نفری را بپذیرد! پیش از ما، تنها بنیاد مستضعفان چنین مسئولیتی در قلعه گنج پذیرفته بود که یک نهاد حکومتی محسوب می‌شد. طی این مدت علاوه بر ایجاد صدها شغل، هتل گردشگری سنتی را ساختیم که یکی از جاذبه‌های شهرستان است وقلعه تاریخی منوجان رامرمت کردیم. ازتهران بهترین اساتید را به منوجان بردیم ودر راستای عدالت آموزشی، کلاسهای کنکور برای دانش آموزان دختر و پسر منوجان برگزار کردیم، بطوری که ضریب قبولی دانش آموزان با استعداد این شهرستان درکنکور ۵ برابر شد. ازطرفی کارگاه‌های آموزشی درزمینه مهارت های زندگی، افزایش تاب آوری، کنترل خشم و استرس را با بهره‌گیری ازبهترین اساتید کشوری درشهرستان منوجان، واقع درجنوب استان کرمان برگزار کردیم، مراکز ترک اعتیاد و بازپروری زنان و مردان را راه‌اندازی نمودیم و همزمان، به کارحرفه‌آموزی به بهبودیافتگان پرداختیم و امکانات ومواد اولیه را دراختیارآنها گذاشتیم ودر نهایت نیز برخی محصولات آنها رانیز خریداری کردیم. بخشی از توان علمی شرکت را برای کشف پهنه‌های جدید معدنی در جنوب استان کرمان به کار گرفتیم علاوه براین اقدامات، درحاشیه شهر سیرجان یکی ازبهترین مدارس را ساختیم و درکرمان نیز برای نگهداری و درمان جانبازان قطع نخاع، آسایشگاهی برای آنها احداث کردیم. در زلزله سرپل ذهاب و سیل خوزستان امکانات لازم را به کار گرفتیم و هر جا و هر قدر که توانستیم، برای ایفای مسئولیت های اجتماعی تلاش کردیم. همه این اقدامات را هم، با توجه به تحریم‌های ظالمانه، به عنوان یک الزام اخلاقی انجام دادیم. البته هنوز کارهای بسیاری را پیشرو داریم تا دین خود را به مردم و نیازمندان ادا کنیم وخدمتگزاری خود نسبت به کشور و نظام را آن‌گونه که مقام معظم رهبری فرموده‌اند به نحو مناسبی به انجام رسانده و به اهداف این شرکت دست یابیم.


کد مطلب: 53567

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/53567/مدیریت-جهادی-درمعدن-سنگ-آهن-گهر-زمین-ایفای-مسئولیت-های-اجتماعی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir