گروه تجهيزات و ماشين آلات
 
۵۰ درصد واردات ایران از چین ماشین آلات است
گروه تجهيزات و ماشين آلات - رایزن سابق بازرگانی ایران در چین گفت: 50 درصد واردات ایران از چین ماشین آلات و سایر واردات شامل فلزات و محصولات دیگر است.
به گزارش ماین نیوز، مسعود کمالی اردکانیˈ در همایش راهکارهای عملی تجارت با چین افزود: واردات ما با ساختار صنعتی چین همخوانی دارد اما در مقابل صادرات ماشین آلات به چین نداریم.

وی اظهار کرد: بیش از 90 درصد صادرات ایران مواد پتروشیمی و مواد اولیه برای تولید است در حالی که کل صادرات چین در این رابطه حدود 30 درصد است که این به معنای خام فروشی محصولات است.

عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: نباید محصولات اولیه و اصلی را به چین صادر کنیم.

وی خاطرنشان کرد: چین کشور 72 ملت است و بر اساس آمار غیررسمی 70 تا 80 میلیون نفر مسلمان در این کشور مستقر هستند.

وی گفت: 50 درصد اقتصاد چین را صنعت تشکیل می دهد و نرخ رشد اقتصادی در سال های گذشته و حتی در شرایط بحرانی جهان 8.5 درصد بوده که در واقع اقتصاد چین را متوازن کننده اقتصاد دنیا معرفی می کنند.

رایزن سابق بازرگانی ایران در چین بیان کرد: از سال 2010 میلادی تاکنون چین به رتبه دوم اقتصاد دنیا بعد از ژاپن تبدیل شده و همچنان این رتبه را حفظ کرده است.

کمالی اردکانی، تصریح کرد: درآمد سرانه در چین 9 هزار دلار، نرخ بیکاری چهار درصد و تورم بین 2.6 تا 3 درصد است و چین به عنوان یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا از سال 2001 تاکنون محسوب می شود که پس از 15 سال مذاکره توانست به عضویت سازمان توسعه تجارت جهانی درآید.

وی گفت: صادرات چین در سال 2013 میلادی دو هزار و 200 میلیارد دلار بود که این رقم در 10 سال گذشته 600 میلیارد دلار برآورد شده است.

کمالی اردکانی، تصریح کرد: هنگ کنگ، ژاپن، آمریکا و کره مهم ترین مقاصد صادراتی چین است که بیش از 50 درصد صادرات آن نیز ماشین آلات است.

وی افزود: البته از سوی دیگر چین برای تجهیز، تولید و انتقال فناوری و دانش 40 درصد ماشین آلات را وارد می کند و به همین دلیل اساس بسیاری از صنایع چین آمریکایی و اروپایی است.

رایزن سابق بازرگانی ایران در چین خاطرنشان کرد: 10 تا 11 درصد صادرات و 9 درصد واردات دنیا در دست چین است که رقم کمی برای این کشور نیست.

وی بیان کرد: چین یکی از مقاصد جذب سرمایه در دنیاست و سال گذشته 117 میلیارد دلار سرمایه جذب کرده که از این حیث رتبه اول یا دوم جهان را دارد و از سوی دیگر چین نیز 90 میلیارد دلار سرمایه گذاری در دنیا انجام داده است.

کمالی اردکانی، گفت: سال 92 رابطه تجاری چین با ایران حدود 6.5 میلیارد دلار صادرات و 8.5 میلیارد دلار واردات بوده که البته اگر محصولات نفتی را نیز محاسبه کنیم حجم مبادلات ما به حدود 40 میلیارد دلار می رسد که نسبت به سال 2009 میلادی دو برابر شده است.

وی با بیان اینکه بین ایران و چین زیرساخت های حقوقی خوبی وجود دارد، گفت: از سال 90 یا 91 ایران جزء کشورهای مجاز واردکننده تورهای خارجی قرار گرفت و نام آن به عنوان صد و دهمین کشور ثبت شد و به همین دلیل در حوزه ورود گردشگر چینی به ایران پتانسیل خوبی وجود دارد.

رایزن سابق بازرگانی ایران در چین افزود: چین در کمتر از 30 سال گذشته توانسته با ایجاد تحول اقتصادی 500 میلیون نفر را از زیر خط فقر بالا آورد و به عنوان نخستین تاجر کننده و صادرکننده دنیا محسوب شود و رفاه با رشد 10 درصدی در این کشور افزایش یافته است.

کمالی اردکانی، بیان کرد: تغییری که در رویکرد اقتصادی چین اتفاق افتاده به نفع کشورمان است و می تواند در جذب سرمایه خارجی، تولید و صادرات موثر باشد.

وی گفت: چین امروز دنیا را با کمک خود گرفته و شرایطی را فراهم کرده که بزرگترین اقتصاددانان بزرگ دنیا در چین تولید کننده و صادرکننده هستند.

وی افزود: صادرات چین امروز پس از 30 سال به کشورهای آمریکا، ژاپن و اتحادیه اروپا به دلیل تقاضای کم در حال تزلزل است و به همین دلیل چین تصمیم گرفته با تغییر رویکرد این اتکا را از خارج به داخل کشور خود بیاورد.

کمالی اردکانی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی در دو سال گذشته در چین به دلیل همین تغییر رویکرد از 9 به 7 درصد رسیده است، تصریح کرد: حرکت به سمت تولید کیفی و جا انداختن برند چینی در دنیا از کارهایی است که در این تغییر رویکرد مدنظر است.

رایزن سابق بازرگانی ایران در چین، گفت: از 10 سال گذشته تقاضای فرش دستباف در جهان کاهش یافته اما امروز چین بیش از هشت میلیون دلار واردات فرش دستباف دارد.

وی افزود: صادرات فرش از چین کاهش یافته که دلیل آن افت تقاضا به دلیل ورود صنایع جدید بویژه الکترونیک در چین است که نیروی کار را از فرش به آن سمت برده است.

کمالی اردکانی گفت: تولید و صادرات فرش دستباف در چین رو به افول و واردات فرش افزایش یافته است.

رایزن سابق بازرگانی ایران در چین، خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته صادرات فرش دستباف ایران به چین از 300 هزار دلار به هفت میلیون دلار افزایش یافته است و بازار پر پتانسیلی در این زمینه وجود دارد.

وی بیان کرد: ایران امروز 35 درصد فرش دستباف چین را در اختیار دارد که این کار از سال 2011 آغاز شده و در حالی که ایران در سال 2005 میلادی دوازدهمین کشور صادرکننده فرش دستباف در چین بوده، امروز نخستین کشور در این زمینه است که امیدواریم بازار حفظ شود.

کمالی اردکانی، تصریح کرد: همچنین از ایران به چین فرش ماشینی زیادی ارسال می شود و همچنین صنایع دستی ایران در چین به عنوان مهد صنایع دستی جهان بسیار فروش دارد.

وی افزود: 200 میلیون نفر ثروتمند در کشور چین وجود دارد که این جمعیت برای عرضه محصولات ما کفایت می کند و ما بیش از این نیز توان عرضه نداریم.

کمالی اردکانی بهترین راه ورود به بازار چین را حضور در نمایشگاه های مختلف عنوان کرد و گفت: چینی ها فروشنده های اول دنیا هستند اما می توان از فرصت این نمایشگاه ها برای معرفی محصولات و فروش آنها استفاده کرد.

رایزن سابق بازرگانی ایران در چین اظهار کرد: اکنون فرش دستباف ایران در چین در بیش از 10 شهر فروشگاه دارد و ابتدا باید از بازار و سلیقه فروشنده و شرایط فروش شناخت و سپس برای خود یک شریک تجاری پیدا کرد.

وی با تاکید بر اینکه نمایشگاه مانند دانشگاه است، خاطرنشان کرد: در چین تولید و تجارت از یکدیگر تفکیک است و به جز تعرفه های ترجیحی ما مشکل تعرفه در چین نداریم.

کمالی اردکانی با بیان اینکه در چین بشدت از ایرانی ها کلاهبرداری می کنند، ادامه داد: در این رابطه ممکن است در شرایطی که با طرف چینی قرارداد تجاری ندارید دو سه درجه زیر استاندارد برای شما جنس بفرستند.

وی بیان کرد: همچنین فروشنده ادعا می کند مبلغ واریزی شما را دریافت نکرده و به احتمال زیاد ایمیل شما حک شده است.

وی افزود: معامله با کلاهبردار اینترنتی که وجود خارجی ندارد و خود را شرکت معتبر وانمود می کند از دیگر موارد کلاهبرداری است.

کمالی اردکانی با تاکید بر اینکه باید رویکرد خود را در تجارت با چین تغییر دهیم، گفت: در رویکرد سود آنی به طور قطع ضرر وجود دارد و باید با رویکرد بلند مدت به دنبال یک شریک تجاری مطمئن بود.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۲۳:۰۶
کد مطلب: 5294
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا