گروه معادن سرب و روی
 
۱۱ واحد کنسانتره سرب و روی و ۵۲ واحد شمش روی در زنجان فعالیت می‌کنند
گروه معادن >سرب و روی - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: ۱۱ واحد تولید کنسانتره سرب و روی با ظرفیت ۲ میلیون و ۶۸۰ هزار تُن و ۵۲ واحد تولید شمش روی با ظرفیت حدود سه میلیون تن در این استان فعالیت می‌کنند.
 
به گزارش ماین نیوز، ناصر فغفوری روز سه‌شنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان اظهار داشت: هم اکنون واحدهای تولید کنسانتره سرب و روی با حدود ۳۰ درصد ظرفیت و واحدهای شمش روی نیز با ۵۰ درصد ظرفیت، فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه سه مرحله در فرآیند تولید کارخانه‌ها در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: این مراحل شامل تامین مواد اولیه، نحوه تولید (صدور مجوزها، درخواست تامین برق و مسائل زیست‌محیطی) و فروش شمش روی (داخل کشور و صادرات) است.

فغفوری گفت: نحوه رفع تعهدات ارزی، مربوط به مشکلات نرم‌افزاری در سامانه بانک مرکزی بوده که تا کنون حل نشده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان افزود: نامه‌ای مبنی بر تعلیق کارت‌های بازرگانی واحدهایی که تعهدات ارزی خود را انجام نداده‌اند، ابلاغ شده بود که آن را اجرا نکردیم زیرا در این صورت، چاره‌ای جز تعطیلی کارخانه‌ها نبود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان نیز گفت: سرب و روی، صنعت غالب این استان بوده و حرف اول را می‌زند و بیش از ۷۰ درصد صادرات استان زنجان مربوط به این صنعت است.

علی یگانه‌فرد افزود: در نقشه راه تجارت خارجی استان که برای افزایش صادرات، تدوین شده نیز ۵۰ درصد نقش را در افزایش صادرات این واحدها ایفا می‌کنند.

وی با بیان اینکه چند سالی است که واحدهای سرب و روی دچار تب و لرز شده‌اند، اظهار داشت: مشکل اصلی، انجام تعهدات ارزی است در حالی که این واحدها خاک روی را وارد کرده و در قبال آن شمش روی صادر می‌کنند و ارزی تبادل نمی‌شود که تعهدات آن را انجام دهند.

یگانه‌فرد خاطرنشان کرد: از دست دادن بازارهای صادراتی بر اثر فشار تحریم‌ها، شیوع بیماری کرونا، مشکلات حمل و نقلی شامل افزایش نرخ کرایه‌ها، کمبود ناوگان ریلی و جاده‌ای و همچنین استرداد ارزش افزوده از دیگر مشکلات است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: در شرایط و وضعیت کنونی باید دست واحدهای تولیدکننده را بگیریم.

وی افزود: اسامی ۱۳۰ واحد در سامانه بانک مرکزی ذکر شده که تعهدات ارزی را انجام نداده‌اند و ۶۰ درصد این واحدها مربوط به واحدهای روی است که خاک روی را به صورت موقت، وارد می‌کنند و این موضوع به طور کامل حل نشده است.

رییس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان نیز گفت: بیش از ۷۰ درصد صادرات این استان توسط واحدهای سرب و روی انجام می‌شود.

مهدی رنگ‌رونا اظهار داشت: مشکل اصلی این واحدها مربوط به بانک مرکزی است که اگر دستورالعمل لازم در خصوص نحوه رسیدگی به ارز حاصل از صادرات، حل شود، بسیاری از مشکلات واحدها نیز رفع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از ۱۲۴ کارت بازرگانی که دستور موکد نسبت به تعلیق آن‌ها صادر شده، ۵۲ مورد مربوط به واحدهای سرب و روی است که تعهدات ارزی خود را انجام نداده‌اند و این مورد نیز صرفا مربوط به ورود است در حالی که واردات خاک روی به صورت ورود موقت است و ارزی در این رابطه تبادل نمی‌شود.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۴۹
کد مطلب: 52223
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا