گروه معادن مس
 
فاز سوم معدن مس سونگون با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن اجرا می شود
گروه معادن >مس - مدیرعامل جدید مجتمع مس سونگون ورزقان با بیان اینکه ۲ فاز استخراج این معدن با ظرفیت سالیانه ۳۰۰ هزار تن فعال است، گفت: فاز سوم نیز با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن در سال در آینده افتتاح می شود.
 
به گزارش ماین نیوز، علی بیات ماکویی افزدد: هفته گذشته ساخت فاز چهارم ۱۵۰ هزار تنی استخراج مس نیز مصوب شد.

وی یادآوری کرد: بر اساس آمار و ارقام فعلی، بعد از مس سرچشمه بزرگترین ذخیره مس کشور مربوط به مس سونگون می باشد، اما مهم این است که چگونه از این ظرفیت در پیشرفت و توسعه منطقه و آذربایجان شرقی استفاده شود.

بیات ماکویی ادامه داد: به زودی اخبار خوش و امیدبخشی از مس سونگون خواهیم داشت؛ بر این اساس طرح هیپ لیچینگ سال آینده به بهره برداری می رسد که از طرح های منحصر به فرد به شمار می رود، به طوری که سالانه سه هزار تن مس کاتدی بدست خواهد آمد.

وی افزود: جدی ترین مطالبه مردم و مسوولان آذربایجان شرقی در مجتمع مس سونگون، ذوب و پالایش مس است که به تاخیر افتاده و البته جزو برنامه های اولویت دار شرکت محسوب می شود.

وی اضافه کرد: طرح ۱۰۰ هزار تنی ذوب و پالایش در مجتمع مس سونگون به ثمر می رسد.

مدیرعامل جدید مجتمع مس سونگون ادامه داد: موارد زیربنایی طرح ذوب و پالایش به خوبی پیش رفته و سالن های آن نیز از گذشته آماده شده است.

وی گفت: هر چند طرح ذوب و پالایش مس سونگون از پیشرفت خوبی برخوردار است، ولی به لحاظ تکنولوژی و ساخت هنوز وارد مرحله قرارداد نشده، اما با تلاشی که شرکت ملی مس و مسوولان ارشد استان دارند، به زودی پیمانکار مشخص و قرارداد منعقد می شود.

بیات افزود: تمام طرح های توسعه ذوب مس نیز با جدیت به پیش خواهد رفت و عدم خروج کنسانتره از آذربایجان شرقی از برنامه های جدی است که دنبال می شود.

وی گفت: طرح های ذوب ادامه می یابد و تا چهار سال آینده به هیچ وجه کنسانتره ای از آذربایجان شرقی خارج نمی شود؛ وجود مس سونگون باید سهم خود را در توسعه و صنعتی شدن منطقه و آذربایجان شرقی ایفا کند و بدیهی است برای ایجاد ارزش افزوده در استان باید تلاش شود.

وی یادآوری کرد: حمایت بخش خصوصی و مشارکت در ایجاد صنایع پایین دستی و بالا دستی در این خصوص نیاز است.

بیات تاکید کرد: منطقه مستعد و تشنه توسعه است و بر اساس شرایط اقتصادی کشور، دشواری ها و حساسیت هایی که وجود دارد، باید در مقابل جنگ اقتصادی پیش رو متحد و در کنار هم باشیم تا در استان اتفاقی بیفتد و در سال های آینده به خاطر فرصت های از دست رفته افسوس نخوریم.

معدن مس سونگون در ۹۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در شهرستان ورزقان با بیش از یک میلیارد تن ذخیره شناسایی شده، دومین معدن مس بزرگ کشور محسوب می شود.

تسریع در اجرای طرح های توسعه با رویکرد ذوب و پالایش و نیز تولید مس کاتدی در مس سونگون از مطالبات اصلی مردم و مسوولان آذربایجان شرقی از شرکت ملی مس ایران است.

گردش مالی سالانه مجتمع معدن مس سونگون افزون بر ۶۰۰ میلیون دلار است که بخش کوچکی از آن در بانک های آذربایجان شرقی انجام می شود.

مردم می گویند اگر قرار است سالانه ۳۰۰ هزار تن کنسانتره تولیدی مس سونگون برای تولید مس کاتدی به خارج از آذربایجان شرقی منتقل شود، پس وجود معدن غیر از تولید باطله و نابودی محیط زیست و جاده ها در طولانی مدت، چه فایده ای برای توسعه استان دارد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۴۳
کد مطلب: 52177
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا