مدیرعامل شرکت آلومینای ایران مطرح کرد

تامین مواد اولیه، ضرورتی برای تحقق جهش تولید

روزنامه گسترش صمت , 1 تير 1399 ساعت 20:15

شرکت آلومینای ایران، تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور است. این شرکت از سال گذشته، تولید شمش آلومینیوم را با ظرفیت ۴۰ هزار تن آغاز کرده است.


به گزارش ماین نیوز، برای بررسی عملکرد این مجموعه در سال گذشته و نگاهی به برنامه‌های تولید آن در امسال، گفت‌وگویی را با تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران ترتیب داده‌ایم.

زارع خاطرنشان کرد: شرکت آلومینای ایران در سال گذشته ۱۰ هزار تن شمش آلومینیوم تولید کرده و در امسال در نظر دارد میزان تولید خود را به ۳۰ هزار تن افزایش دهد.

وی اظهارکرد: تامین مواد اولیه مهم‌ترین چالش در مسیر تولید آلومینا و به‌دنبال آن آلومینیوم است. امید می‌رود در امسال ممنوعیت برداشت ازمعدن بوکسیت تاش برطرف و مسیر جهش تولید برای این مجموعه هموار شود. متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

عملکرد شرکت آلومینای ایران را در سال ۹۸ چطور ارزیابی می‌کنید؟

شرکت آلومینای ایران در سال گذشته موفق به تولید فلز آلومینیوم شد. ابتدای سال ۹۸، با راه‌اندازی خط تولید شمش آلومینیوم این واحد، سومین کارخانه شمش این فلز وارد مدار تولید شد. ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در این، ۴۰ هزار تن برآورد می‌شود. سال گذشته از ۴۰ هزار تن ظرفیت یادشده، در مجموع ۱۰ هزار تن شمش آلومینیوم در این واحد تولید شد.

مجموع تولید آلومینای این شرکت نیز برابر ۲۳۳ هزار تن گزارش شد. در این میان، در سال گذشته موفق شدیم رکورد تولید روز و ماه را در طول ۱۸ سالی که از آغاز به کار این شرکت می‌گذرد، جابه‌جا کنیم.این رکوردها در حالی ثبت شدند که در سال ۹۸، برداشت از معدن بوکسیت تاش استان سمنان متوقف شد.

توجه به این نکته ضروری به‌نظر می‌رسد که با توجه به کیفیت ذخیره این معدن، برداشت از آن تاثیر بسزایی بر عملکرد شرکت آلومینای ایران داشت و مجموعه را با چالش‌هایی روبه‌رو کرد. با این وجود، با همت تمامی کارکنان توانستیم رکورد خوبی از تولید ثبت کنیم.

دلایل توقف فعالیت معدن تاش را چه مواردی می‌دانید؟ این معدن چه زمانی بازگشایی می‌شود؟

معدن بوکسیت تاش به‌نام شرکت آلومینای ایران ثبت شده است. بهره‌برداری از این معدن با رعایت تمامی الزامات محیط زیستی انجام می‌شود و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. درواقع دلیل اصلی این توقف فعالیت را باید منافع گروهی یا سیاسی‌کاری عنوان کرد. با این وجود، همچنان تعاملات با سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه دارد. درنتیجه امید می‌رود مشکلات برطرف و این معدن بازگشایی شود.

چه برنامه‌هایی را برای امسال در دستور کار دارید؟ آیا شرکت آلومینای ایران در امسال می‌تواند شعار جهش تولید را محقق کند؟

شرکت آلومینای ایران بخشی از نیاز شرکت‌های آلومینیومی کشور به مواد اولیه یعنی آلومینا را تامین می‌کند. این شرکت برای امسال تولید ۲۴۵ هزار تن آلومینا را در دستور کار دارد. در بخش تولید شمش نیز تولید ۳۰ هزار تن از فلز مورد بحث، هدف‌گذاری شده است. درواقع شرکت آلومینای ایران برای امسال در نظر دارد شعار جهش تولید که از سوی رهبر معظم انقلاب هدف‌گذاری شده را محقق کند. تحقق این هدف الزاماتی دارد.

نخستین شرط برای تحقق شعار جهش تولید در صنعت آلومینیوم تامین مواد اولیه است. شرکت آلومینای ایران از بوکسیت به‌عنوان ماده اولیه تولید پودر آلومینا استفاده می‌کند.تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز در خط تولید نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.

درحال‌حاضر، حدود ۹۰ درصد قطعات مورد نیاز این مجموعه بومی‌سازی شده‌اند، اما برای تامین مابقی آن به واردات نیاز است. وضعیت بازار فروش این محصولات نیز تاثیر بسزایی بر تولید در این صنعت دارد. چنانچه بازار فروش تولیدات ما فراهم باشد، می‌توانیم با توجه به الزامات یاد شده، هدف جهش تولید را محقق کنیم. گفتنی است تحریم‌ها بین‌المللی و شیوع ویروس کرونا در دنیا تاثیر منفی قابل‌توجهی بر عملکرد صنایع به همراه داشته است. شرکت آلومینای ایران نیز با این چالش‌ها دست و پنجه نرم می‌کند.

با این وجود، همچنان در تلاش هستیم هدف جهش تولید را محقق کنیم. در همین چند ماهی که از ابتدای سال ۹۹ گذشته، میزان تولید آلومینا در این شرکت در مقایسه با سال گذشته و مدت مشابه، حدود ۶ درصد بیشتر شده است. در بخش تولید آلومینیوم نیز در حال افزایش ظرفیت هستیم؛ بنابراین در مقایسه با سال گذشته، دست‌کم تولید روزانه ما دوبرابر بیشتر شده است.

این مجموعه در مسیر تولید خود با چه چالش‌هایی روبه‌رو است؟

مشکلات متعددی در مسیر تولید وجود دارد. همانطور که پیش‌تر هم اشاره شد اعمال تحریم علیه ایران فعالیت صنایع را دشوارتر کرده است. در چنین شرایطی، واردات مواد اولیه و قطعات یدکی تحت‌تاثیر قرار گرفته است. همه‌گیری ویروس کرونا-کووید ۱۹ نیز بازار فروش تولیدات ما را متاثر کرده است. به‌عنوان مثال، قیمت آلومینیوم حتی تا ۳۰۰دلار به‌ازای هر تن کاهش یافت. نرخ فروش آلومینا نیز افت ۱۵۰ دلاری را تجربه کرد.

این افت قیمت و کاهش در میزان فروش بدون تردید در سود شرکت تاثیر منفی می‌گذارد و از میزان نقدینگی می‌کاهد. توقف فعالیت معدن بوکسیت تاش را باید از دیگر چالش‌های این شرکت عنوان کرد، چراکه این معدن نقش بسزایی در تامین نیاز این مجموعه دارد.

نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ایمیدرو را در برطرف کردن مشکلات این شرکت چطور می‌دانید؟

در موقعیت کنونی از متولیان امر در وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ایمیدرو انتظار داریم شرایط را به‌گونه‌ای مدیریت کنند تا از میزان فروش صنایع بالادستی آلومینیوم کاسته نشود. در همین حال صادرات تسهیل شود. به‌علاوه آنکه ارائه تسهیلات و خدمات از سوی بانک‌های نیز مورد توجه قرار گیرد. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که ایمیدرو به‌عنوان سازمان بالادستی، همواره رفع چالش‌های ما را مورد توجه قرار داده است.

چه پروژه‌های توسعه‌ای را در دست اجرا دارید؟

شرکت آلومینای ایران در امسال پروژه تولید هیدرات ویژه را در دستور کار دارد. در این پروژه، محصول ویژه‌ای تولید می‌شود که در صنعت کابل‌سازی، ساخت لوله پلی‌اتیلن، لوله‌های انتقال نفت و همچنین در صنایع های‌تک کاربرد دارد. درحال‌حاضر نیاز کشور به این محصول وارد می‌شود. گفتنی است فقط ۴ شرکت در جهان این محصول را تولید می‌کنند. این پروژه تاکنون حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

امید می‌رود این پروژه تا پایان سال یا در نهایت ۳ ماه نخست سال آینده به مرحله نهایی برسد و درنهایت محصولی با ارزش‌افزوده بالا تولید شود. این پروژه به‌ویژه از این جهت اهمیت دارد که همه قطعات و تجهیزات آن بومی هستند. دانش تولید آن نیز به شرکت آلومینای ایران تعلق دارد. گفتنی است شرکت آلومینای ایران پروژه‌های توسعه‌ای متعدد دیگری نیز با ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان در دست اجرا دارد. انتظار می‌رود بخش عمده‌ای از این پروژه‌ها در امسال به بهره‌برداری برسند.


کد مطلب: 51307

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/51307/تامین-مواد-اولیه-ضرورتی-تحقق-جهش-تولید

ماین نیوز
  http://www.minews.ir