گروه صنایع معدنی
 
برای هر کیلوگرم محصول تولیدی ذوب‌آهن اصفهان ۵ لیتر آب مصرف می‌شود
گروه صنایع معدنی - مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان گفت: برای هر کیلوگرم محصول تولیدی این مجتمع صنعتی پنج لیتر آب مصرف می‌شود.
 
به گزارش ماین نیوز، منصور یزدی‌زاده روز چهارشنبه در نشستی خبری افزود: ۱۰ سال پیش برای هر کیلوگرم محصول تولیدی این شرکت حدود ۱۱ لیتر آب مصرف می‌شد که اکنون به پنج لیتر رسیده‌ است که میزان آن به فرآیند و گستردگی آن بستگی دارد.

وی با اشاره به راه‌اندازی واحد تصفیه‌خانه پساب ذوب‌آهن اصفهان با گنجایش ۸۸۰ مترمکعب در ساعت اظهار داشت: این طرح در سه سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید که بخشی از خوراک آن از پساب‌های صنعتی و انسانی ذوب‌آهن و بخشی هم از پساب خریداری شده از زرین شهر و ایمانشهر تامین خواهد شد.

به گفته یزدی‌زاده، این طرح تاکنون بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و جایگزین بخش مهمی از آب خام مصرفی می‌شود و پیش بینی می‌شود با راه اندازی آن، آب مصرفی ذوب‌آهن از پنج لیتر کنونی به ۱.۵ لیتر برسد.

وی گفت: مشکل کم آبی سال ۹۷ بر تولید ذوب‌آهن بسیار اثرگذار بود اما از آن پس چهار مخزن اصلی آب پیش بینی کردیم که مصرف آب یک هفته کارخانه را تامین می‌کند.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان همچنین گفت: در راستای توجه به اهمیت مسائل زیست محیطی، اقداماتی از قبیل ایجاد و نگهداری بزرگترین جنگل مصنوعی کشور و طرح بازسازی و بهسازی سیستم تصفیه غبار کنورتورها این شرکت را در دستور کار قرار دارد.

یزدی زاده، طرح‌های زیست محیطی ذوب‌آهن را شامل بخش آگلومراسیون، انتقال مواد از انبار شمالی به واگن ته‌ریز، نوسازی باتری‌های کُک سازی، دریافت پساب تصفیه‌خانه فاضلاب زرین شهر و تصفیه و جداسازی آب از سرباره کوره بلند و آبزدایی از لجن کنورتورهای ناحیه فولادسازی برشمرد و با اشاره به ایجاد و نگهداری بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار فضای سبز در این مجتمع صنعتی گفت: حدود ۸۴ برابر استانداردهای فضای سبز مربوط به صنایع در این منطقه حفظ شده است.

مدیرعامل شرکت سهامی ذوب آهن با اشاره به غبار مشاهده شده بر فراز مناطق صنعتی تصریح کرد: غبار موجود در این نقاط پایدار نیست از این رو ذوب‌آهن در راستای مسائل زیست محیطی خود را با استانداردهای تعریف شده منطبق می‌کند.

وی یادآور شد: در مکان‌هایی که حرکت‌های مکانیکی و تولیدی صنعتی وجود داشته باشد آلایندگی نیز وجود دارد و این فرضیه که صنعتی آلایندگی به وجود نمی‌آورد نادرست است، صنعت سبز به این معناست که در مقابل انتشار co۲، اکسیژنی تولید شود تا آن را خنثی کند.

به گفته یزدی‌زاده، ۱۴ هزار نفر بصورت مستقیم در ذوب‌آهن فعالیت می‌کنند که اولویت نخست ما حفظ جان و سلامت آنهاست به همین دلیل، اصلاحات خود را بصورت مداوم پیگیری می‌کنیم.

وی با اشاره به طرح نوسازی باتری‌های بخش کک سازی ذوب‌آهن گفت: بهبود و اصلاح درب‌های باتری کک سازی به نوع قابل انعطاف به‌منظور جذب کامل گازهای فرآیندی تولیدی و جلوگیری از انتشار آن به محیط در دست اقدام است که این طرح با طراحی و ساخت درب نمونه فلکسیبل در اواخر سال ۹۶ آغاز شد.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان اضافه کرد: پس از ساخت و نصب درب نمونه فلکسیبل بر روی باتری ۳ و تایید اثربخشی آن، مرحله اول طرح شامل ساخت ۷۴ عدد درب مربوط به سمت کک با استفاده از توانمندی‌های داخل شرکت طی برنامه زمانبندی ۷.۵ ماهه با هزینه بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.

به گفته یزدی‌زاده، در گام دوم این طرح مقرر است ۷۴ عدد درب مربوط به ماشین‌های تخلیه کک و ۱۰ عدد درب ذخیره ساخته و بر روی باتری ۳ نصب شود که این طرح از ابتدای آبان سال گذشته آغاز شد و تا مرداد جاری به طول می‌انجامد و هزینه‌ای بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان صرف آن می‌شود.

طرح جامع زیست محیطی ذوب آهن در دست اقدام است

وی اظهار داشت: طرح جامع زیست محیطی، نخستین بار در کشور توسط ذوب‌آهن با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست رقم زده شده و در این طرح عنوان می‌شود که برای حفاظت از آب و خاک و هوا چه اقدامات اصلاحی باید در کارخانه صورت بگیرد.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان ابراز امیدواری کرد که در سال جاری طرح جامع زیست محیطی ذوب‌آهن به امضا برسد تا نقشه راه این کارخانه در راستای مشکلات زیست محیطی تدوین شود.

یزدی‌زاده تصریح کرد: تا انتهای سال ۹۶ تعداد ۳۶ طرح زیست محیطی با مبلغ بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان در این مجتمع به اجرا درآمد و در سال ۹۷ نیز حدود ۱۱۰ میلیارد تومان صرف امور آب، انتقال پساب و تصفیه شد.

تولید ماهانه ۱۰ هزار تُن ریل در ذوب‌آهن اصفهان

وی با اشاره به تولید ریل در این شرکت گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ صورت گرفته، ماهانه ۸ تا ۱۰ هزار تُن متناسب با نیاز کشور، محصول ریل در ذوب‌آهن تولید می‌شود که برای چهار محور اصلی در حال توسعه کشور صورت می‌گیرد، همچنین سفارش‌های خارجی مناسبی داریم که امیدواریم بتوانیم هرچه زودتر آنها را عملیاتی کنیم.

مطالب ۱۲۰۰ میلیارد تومانی ذوب‌آهن اصفهان از صندوق فولاد

مدیرعامل ذوب‌آهن گفت: مطالبات یکهزار و۲۰۰ میلیارد تومانی از صندوق فولاد داریم که هنوز بلاتکلیف مانده است که برای پرداخت آن باید تصمیم‌گیری شود، ضمن‌اینکه سالانه بصورت میانگین ۲۵۰ میلیارد تومان صرف بیمه درمان کارکنان می‌شود.

یزدی زاده گفت: ارزش بازار ذوب‌آهن اصفهان به ۴۴ هزار میلیارد تومان رسیده است، سال گذشته با وجود محدودیت صادراتی، رکورد صادرات خود را شکستیم و حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تُن به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم و ضمن تامین نیاز ارزی خود به سیستم بانکی کشور هم کمک کردیم.

وی با بیان اینکه امسال نمی‌توانیم زیان انباشته خود را به صفر برسانیم که امیدواریم سال آینده این اتفاق رخ دهد، افزود: در افق سال۱۴۰۰ پیش بینی کمبود ۳۰ میلیون تنی کنسانتره را داریم که باید سنگ بنای توسعه در معادن انجام شود و سنگ‌آهن از کشور صادر نشود.

ذوب‌آهن اصفهان نخستین و بزرگترین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریل در ایران و بزرگترین تولیدکننده محصولات طویل در خاورمیانه است.

این شرکت با ظرفیت سه میلیون و ۶۰۰ هزار تُن فولاد، انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی را تولید می‌کند.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۳۸
کد مطلب: 51127
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا