گروه معادن
 
سرمایه‌گذاری مجدد چین در صنعت معدنکاری
تلاش برای کاهش وابستگی به واردات معدنی
گروه معادن - بر اساس گزارش‌های جدید فیچر سولوشن، چین می‌تواند سرمایه گذاری مجدد در صنعت معدن کاری داشته باشد تا از این طریق منابع پایه خود را در دنیای پساکرونا حفظ کند.
 
به گزارش ماین نیوز، یکی از مسائلی که در پی همه گیری کرونا روشن می‌شود نقاط ضعف زنجیره تامین به طور کلی و وابستگی بین المللی به محصولات استراتژیک است. این مساله حتی در چین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که در چین صنعت فلزات که از مهمترین صنایع این کشور است تا حد زیادی به واردات سنگ آهن وابسته است.

فیچ همچنین در این گزارش اشاره کرده است که چین می‌تواند در سیزدهمین برنامه پنج ساله خود که در سال 2016 به تصویب رسیده بود بازنگری کند و این رویکرد می‌تواند یک استراتژی برای تحکیم صنایع پایه از جمله صنعت معدنکاری و حرکت رو به رشد زنجیره ارزش به سمت ذوب فلزات باشد. در اواخر ماه مه، اتحادیه فولاد چین و سازندگان اصلی فولاد خواستار افزایش تولید سنگ آهن داخلی و همچنین سرمایه‌گذاری بیشتر در اکتشافات خارج از این کشور برای اطمینان از تامین مواد اولیه شدند.

در گزارش این شرکت تحقیقاتی آمده است که در دوران پساکرونا چین قادر است سرمایه‌گذاری مجدد در صنعت معدنکاری را با توجه به مساله تامین منابع داشته باشد. دولت می‌تواند با توسعه اکتشاف مواد معدنی و یا سرمایه گذاری در فناوری‌های مرتبط سودآوری تولید مواد معدنی را که پیش از این غیراقتصادی ارزیابی می‌شد را مدنظر قرار دهد.

فیچ در این تحلیل آورده است: از آنجایی که تامین منابع در شرایط کنونی یک نیاز مبرم محسوب می‌شود، انتظار داریم که سرمایه‌گذاری برای استخراج معادن در طرح یک کمربند یک جاده چین (BRI) طی پنج سال آینده با سرعت بیشتری پیش برود. کمبود آشکار کانی‌های کلیدی مانند سنگ آهن، مس و اورانیوم در چین، منجر به ایجاد استراتژی طولانی مدت این کشور برای دستیابی مستقیم به معادن کشورهای در حال توسعه خواهد شد.

به ویژه، این شرکت تحقیقاتی پیش بینی می‌کند که با وخیم‌تر شدن روابط دیپلماتیک چین و کشورهای توسعه یافته جذابیت سرمایه گذاری در صحرای آفریقا SSA برای این کشور افزایش یابد. ایجاد تنوع در کشورهای تامین کننده مواد اولیه به غیر از استرالیا که حدود 40 درصد از واردات مواد معدنی چین در سال 2019 را به خود اختصاص داده بود، بسیار در این راستا کمک کننده خواهد بود. سرمایه گذاری در بازارهای معدنی SSA همچون جهوری دموکراتیک کنگو (مس)، زامبیا (مس)، گینه (سنگ آهن)، آفریقای جنوبی (زغالسنگ) و غنا (بوکسیت) راه حلی در این باره خواهد بود تا چین وابستگی خود را تنها به یک کشور در این راستا کاهش دهد.


(نمودار میزان سرمایه گذاری معدنی چین در خارج از این کشور)

در حالی که چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده فلزات در جهان شناخته می‌شود، همچنان نیاز به واردات بیشتر فلزات و مواد اولیه با ارزش افزوده بالاتر دارد که در صنایع ساخت اتومبیل و هوافضا مورد استفاده قرار می‌گیرد، دارد.

از آنجا که بر اساس روابط کنونی انتظار می‌رود که روابط چین با کشورهای غربی رو به وخامت بگذارد، این کشور بدون شک با مساله نیاز به تامین بودجه توسعه و تحقیق داخلی بیشتر از جمله در مسائل فنی روبرو خواهد شد. تحلیل‌گران فیچ بر این باورند که سرمایه گذاری‌های خارج از چین در حال حاضر با محدودیت‌های فزاینده‌ای از سوی نهادهای نظارتی در سراسر جهان به ویژه مناطق حساس که از فناوری‌های لازم و منابع مورد نیاز برخوردارند، روبرو شده است.

این تحلیل اضافه می‌کند که در سال‌های آینده شرکت‌های دولتی و خصوصی همچنان به تلاش خود برای سرمایه گذاری در بازارهای خارجی برای فرصت‌های سرمایه گذاری فلزات پایین دست ادامه می‌دهند، اما انتظار می‌رود با توجه به سرمایه قبلی، شاهد سخت‌تر شدن همزمان افزایش سرمایه گذاری در فناوری‌ها باشیم.

فیچ در پایان نتیجه می‌گیرد که چشم انداز اقتصادی ضعیف‌تر در سال‌های آینده چالش‌هایی برای سرمایه‌گذاری چین در دیگر کشورها و حتی در داخل ایجاد خواهد کرد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۰۸
کد مطلب: 51118
 
مرجع : اقتصاد آنلاین