گروه معادن سرب و روی
 
بررسی وضعیت کارخانه های ذوب روی جهان
گروه معادن >سرب و روی - درست زمانی که نگاه ها به فلز روی به دلیل مازاد نزولی شد، کووید-۱۹ از راه رسید تا شاید بتواند بخشی از سناریوی بازار این فلز را بازنویسی کند. با گسترش ویروس در سراسر کشورها، تاثیر آن بر هر بخش و کالایی متفاوت بوده و این تاثیر همچنان در حال گسترش است. گزارشی که می خوانید تحلیل بانک ING از وضعیت کارخانه های ذوب روی پس از شیوع همه گیری ویروس کروناست.
 
به گزارش ماین نیوز، به طور کلی، هزینه های فرآوری و تصفیه فلز روی(TCs) در کل زنجیره بازار وارداتی و عرضه معدنی داخل چین در حال کاهش بوده است. از آنجا که همه گیری کووید-۱۹ در حال گسترش بوده، تاثیرات آن بین کالاها و هر بخش متفاوت است.

کمترین میزان TCs فلز روی که در هفته ابتدایی ماه می مشاهده شد، ۱۶۰ دلار در تن بود. در فاصله کمی با این زمان، رقم توافق شده بین شرکت های «تک ریسورسز» و شرکت روی کره جنوبی، بالغ بر ۲۹۹ دلار بود.

ریزش این هزینه ها در نتیجه وضعیت عرضه و تقاضای بازار کنسانتره است. این وضع به ما دو چیز را می گوید: تقاضا برای کنسانتره روی قوی بوده، در حالی که عرضه آن کاهش یافته است. در ماه فوریه، کووید-۱۹ به طور عمده عامل تهدیدکننده کارخانه های اصلی ذوب روی آسیا از جمله تولیدکنندگان بزرگ در چین و کره جنوبی بوده است.

نمودار ۱: هزینه های فرآوری و تصفیه روی
آنچه مشخص شده تولید روی تصفیه شده چین در فصل نخست ۲۰۲۰ با رشد ۸ درصدی همراه بوده و این رشد در ماه آوریل در مقایسه با مارس ۲.۵ درصد دیگر افزایش یافته است. بدیهی است که اشتها برای مواد خام قوی بوده، به طوری که می تواند رشد تولید روی تصفیه شده را حفظ کند.

در مقابل، به گفته موسسه مشاوره Oneness info، تولید داخلی معادن در چهار ماهه نخست امسال ۹.۲ درصد کاهش یافته است.

به دنبال شیوع کووید-۱۹ در آمریکا و اقیانوسیه که معادن اصلی روی در آن واقع شده اند، اختلال در معادن و کارخانه های ذوب پدیدار شد. معدن «سان کریستابل» در بولیوی از بزرگ ترین معادن روی و پلی متال از اواخر مارس تعطیل شد. موسسه تحقیقاتی «آنتایکه» در پکن اعلام کرد که تا اواسط آوریل ۳۷۴ هزار تن تولید روی معدنی تحت تاثیر این مساله قرار گرفت و در درجه اول کشورهای آمریکای جنوبی از این وضعیت تاثیر پذیرفتند.

از آنجا که هزینه های تصفیه و پالایش منبع اصلی درآمد کارخانه های ذوب است، پیامدهای احتمالی حاشیه سود آنها را تحت فشار قرار می دهد. در مورد روی، این پرسش وجود دارد که آیا این مساله به طور بالقوه می تواند به کاهش رشد تولید تصفیه شده کمک کند؟

همه گیری ویروس کرونا باعث ایجاد اختلالی شده که به برداشتن مقداری از مازاد مورد انتظار بازار کنسانتره کمک کرده است. ممکن است سناریو برای بازار روی دوباره بازنویسی شود. انتظار داریم که کشورها با کاهش محدودیت در معادن، مشکلات تولید را بهبود ببخشند. همچنین انتظار می رود، تولید معادن داخلی چین سرعت پیدا کند.

با این وجود، برای مدت یک سال کامل، هنوز دارای مازاد ۲۱۰ هزار تنی در تعادل روی تصفیه شده جهان هستیم و وسوسه کمی برای رها کردن مازاد روی تصفیه شده به دلیل آنچه که در ابتدای مطلب در مورد بازار کنسانتره صحبت کردیم، وجود دارد. فشار ناشی از افت هزینه های فرآوری و تصفیه در کوتاه مدت بر کارخانه های ذوب احساس و رشد تولید روی تصفیه نیز آغاز شده است. به دلیل ماهیت مصرف روی، بویژه در بخش زیرساخت ها، اگر پکن بتواند سرمایه گذاری را تسریع کند، تقاضای داخلی این کشور بهتر از حد انتظار خواهد بود.

در هفته های آتی، بهبود تقاضا در دیگر مناطق همراه با کاهش تعطیلی ها، می تواند محرک مناسبی برای رشد قیمت در کوتاه مدت باشد.

نمودار ۲: حاشیه سود کارخانه های ذوب روی(یوان/تن)
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۴۲
کد مطلب: 50970
 
مرجع : کالا خبر