گروه معادن مس
 
نمايش توانمندي داخلي و صرف جويي انرژي با تعمير و ترميم فيلترپرس هاي تغليظ مجتمع مس سرچشمه
گروه معادن >مس - در شرايطي كه دامنه تحريم هاي دشمنان عليه ملت ايران روز به روز گسترده تر مي شود، مهندسان و متخصصان مجتمع مس سرچشمه بار ديگر با اثبات توانمندي خود نشان دادند كه سياست تحريم يك سياست شكست خورده است و صنعت مس در سخت ترین تحریم ها نيز راه خود را پیدا کرده و با اتکای به توانایی‌های داخلی به رشد و توسعه خود ادامه خواهد داد.
 
به گزارش ماین نیوز به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه در اين رابطه پرسنل سختكوش و مهندسان متخصص امور تغليظ، با ترميم و تعمير فيلترپرس هاي امور تغليظ، علاوه بر صرفه جويي انرژي، بومي سازي قطعات اين فيلترپرس ها را نيز انجام دادند.

معاون تعمير و نگهداري امور تغليظ مجتمع مس سرچشمه در اين رابطه اظهار كرد: امور تغليظ پنج فيلترپرس دارد كه در واقع نقش اصلي آنها آبگيري از كيك كنسانتره است كه آب را از كنسانتره گرفته تا كنستانره خشك با رطوبت 9 درصد تحويل ذوب شود.

مهندس «علي دباغي» افزود: فيلترپرس هاي يك و دو ساخت شركت سوئدي هستند كه سال 1383 در تغليظ نصب شدند و سه فيلترپرس ساخت داخل نيز در سال 1391 نصب شدند كه متاسفانه بدليل مشكلات فني كه داشتند نتوانستيم از آنها استفاده كنيم.

وي ادامه داد: در سال 97 مجموعه تعميرات تغليظ مصمم شد يكي از اين فيلترپرس ها را به هر شكل كه هست وارد مدار كند بنابراين با تغييراتي كه در طرح آنها داده شد، توانستيم فيلترپرس شماره پنج را وارد خط كنيم كه نزديك به 330 ساعت كار كرد.

معاون تعمير و نگهداري امور تغليظ مجتمع مس سرچشمه با اشاره به اينكه در سال گذشته تصميم گرفته شد آماده بكار فيلترپرس شماره پنج را افزايش داده و فيلترپرس شماره چهار نيز راه اندازي شود، خاطرنشان كرد: در اين رابطه با مشكلاتي از جمله عدم وجود قطعات و بحث تحريم ها در ارسال قطعات مواجه بوديم لذا تعدادي از قطعات فيلترپرس شماره چهار از جمله غشاء فيلترپليت ها را براي نخستين بار در اصفهان بومي سازي و نصب كرديم.

وي بيان كرد: پليت هاي معيوبي كه داشتيم تعمير كرديم و از فيلترپليت ترميم شده در فيلترپرس شماره چهار استفاده كرديم تا در نهايت به همت پرسنل سختكوش امور و متخصصان خود شركت فيلترپرس شماره چهار نيز سال 98 راه اندازي و وارد مدار شد.

دباغي افزود: اقدام ديگر افزايش ساعت كاري فيلترپرس شماره پنج بود به نحوي كه در حالي اين فيلترپرس در سال گذشته نزديك به 339 ساعت كار كرده بود امسال نزديك به 1800 ساعت از آن كار گرفتيم.

معاون تعمير و نگهداري امور تغليظ مجتمع مس سرچشمه از رده خارج شدن فيلترهاي ديسكي در امور تغليظ براي نخستين بار خبر داد و گفت: در حال حاضر مي توانيم فيلترهاي ديسكي قديمي را از خط خارج كنيم و براي اولين بار در تغليظ بدون استفاده از دراير و فيلترهاي ديسكي عمليات خشك كردن كنسانتره را با فيلترپرس ها انجام دهيم.

دباغي به مستندسازي و روشهاي نگهداري و تعميرات فيلترپرس ها به عنوان يكي ديگر از اقدامات اين امور اشاره و بيان كرد: در كنار تعمير و راه اندازي فيلترپرس هاي شماره چهار و پنج به دو مقوله توجه كرديم كه يكي بومي سازي قطعات و تهيه نقشه از تمامي قطعات و ديگري آموزش پرسنل در حين راه اندازي فيلترپرس ها و مستندسازي فني روشهاي تعمير و نگهداري اين فيلترپرس ها بود كه اين فيلترپرس ها در اينده از آماده بكاري قابل قبولي برخوردار باشند.

وي در خصوص ميزان اهميت ترميم و داخلي سازي قطعات فيلترپرس ها توضيح داد: فيلترپرس ها جزو تجهيزات انتهاي خط در تغليظ به شمار مي روند و خاكي كه از معدن مي آيد بعد از خردايش و فرآوري و تبديل به كنسانتره اگر از خط خارج شود، مجبور هستيم تجهيرات بالادستي آن از جمله آسيابها نيز از خط خارج شود، كه اثر قابل توجهي در كاهش توليد خواهد داشت، لذا اين فيلترپرس ها بايد آماده بكار باشند. از سوي ديگر مصرف انرژي فيلترپرس هاي كنوني تا قبلي كه ديسكي و دارير بودند بسيار پايين تر بوده و فقط برق مصرف كرده و مصرف گاز ندارند.

معاون تعمير و نگهداري امور تغليظ مجتمع مس سرچشمه در انتها با قدرداني از پرسنل سختكوش امور تعميرات و نگهداري امور تغليظ يادآور شد: اين اتفاق ارزشمند توسط سرپرست تعميرات آقاي مهندس نعمت زاده و سرپرست عمليات علي ترابي رقم خورد و اگر پشتكار اين دو نفر نبود اين موضوع ميسر نمي شد. همچنين جا دارد از پرسنل اين مجموعه از جمله آقايان حامد مهاجري، تكنيسين آنها امير طارمي، حسين حسيبي و غلامعلي ايران نژاد صميمانه تشكر كنم كه زحمات زيادي در اين خصوص متحمل شدند.

توليد روزانه 2 هزار تن كنسانتره با فيلترپرس ها


تحقق جمله «ما می توانیم» در امور تعمیرات و نگهداری تغلیظ

سرپرست تعمیرات مکانیک مولیبدن فیلترخشک کن آهک مجتمع مس سرچشمه نیز در این رابطه اظهار کرد: فعالیتهای تعمیراتی جهت ترمیم و تعمیر فیلترپرس ها به صورت جدی از 15 اردیبهشت ماه امسال آغاز شد و 15 اسفندماه به پایان رسید.

مهندس «جواد نعمت زاده» با بیان اینکه تمامی کارهای تعمیر و ترمیم فیلترپرس توسط مهندسین و تکنیسین های واحد تعمیرات مکانیک خشک کن و آبگیری مجتمع مس سرچشمه صورت گرفت، افزود: تمامی منوال و کاتالوگ های مربوطه این نوع فیلترپرس مطالعه و نقشه های آن به طور کامل استخراج گردید.

همچنین تمامی قطعات آن به ریز تفکیک و شناسایی شد و برای تمام قطعاتی که شماره انبارش یا استاک نداشتند، شماره تخصیص یافت و در انبار نگهداری شد و هر کدام از قطعات که موجودی نداشتند طبق شماره فنی و یا نقشه آن دستور تهیه و درخواست خرید صادر شد.

وی اذعان کرد: در صورت نبودن هر یک از کوچکترین قطعه این تجهیز امکان راه اندازی آن وجود ندارد ، در این صورت داشتن یک عقبه قطعات یدکی برای این تجهیزات ضروری است.

سرپرست تعمیرات مکانیک مولیبدن فیلترخشک کن آهک مجتمع مس سرچشمه با برشمردن مزایای فیلترپرس نسبت به خشک کن و درایر، تصریح کرد: در ناحیه فیلترپرس نیروی انسانی مراقبت کار کمتری نسبت به درایر نیاز دارد. مزیت دیگر کاهش مصرف انرژی در حدود 40 درصد است که این کاهش مصرف انرژی شامل مصرف سوخت گاز طبیعی، مصرف انرژی الکتریکی میباشد.در درایر جهت خشک کردن کنسانتره از سوخت های فسیلی استفاده می شود که هزینه زیادی دارد ولی در فیلترپرسها از هوای فشرده استفاده می شود.

همچنین وجود الکتروموتورهای زیاد باعث مصرف انرژی الکتریکی بیش از اندازه در ناحیه درایرها نسبت به فیلترپرس ها می باشد.

نعمت زاده با بیان اینکه کاهش زمان تحویل هر تن کنسانتره یکی دیگر از مزایای آن میباشد که به طور تقریبی هر تن کنسانتره در فیلترپرسها یک دقیقه آبگیری می شود، که در درایرها زمان بیشتری نیاز دارد، خاطرنشان کرد: مصرف آب در درایرها بسیار زیاد است(جهت پمپ های خلاء) در صورتی که در فیلترپرس ها هیچگونه مصرف آب را نداریم و حتی آب فیلترینگ و شستشو به تیکنر بازمی گردد.

سرپرست تعمیرات مکانیک مولیبدن فیلترخشک کن آهک مجتمع مس سرچشمه با تاکید بر این مطلب که پس از تعمیر و راه اندازی این فیلترپرس، پر واضح است که این توانمندی در بازوی مهندسین این مجتمع وجود دارد، عنوان کرد: فیلترپرس ها در انتهای خط تولید امور تغلیظ قرار گرفته اند که بسیار حائز اهمیت هستند.

از این جهت که کانس تولیدی کارخانجات تغلیظ 1 و 2 در تیکنرهای نهایی مس دپو شده و نیاز به آبگیری دارند و وجود این چنین دستگاهی(فیلترپرس) در امر تولید بسیار موثر می باشد هر چند درصد آماده بکاری این تجهیزات بالاتر باشد قطعا تولید مجتمع بالاتر خواهد بود.

نعمت زاده یادآور شد: در مقطعی از زمان با توجه به عدم آماده به کاری تعدادی از این تجهیزات گاهاً درصدی از آسیابهای اولیه متوقف می شد، چون تیکنرهای نهایی مس گنجایش لازم را نداشت و فیلترها جوابگوی آبگیری کانس انباشته شده نبودند. اینجا نقش فیلترپرس ها و آماده بکاری آنها به طور واضح مشخص می شود.

سرپرست تعمیرات مکانیک مولیبدن فیلترخشک کن آهک مجتمع مس سرچشمه خاطرنشان کرد: این واحد جمله «ما می توانیم» را جامه عمل پوشانید و در راستای اهداف استراتژیک شرکت ملی صنایع مس ایران گام موثری برداشت و سخن مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید و بومی سازی را سرلوحه کار خود قرار داد.

نعمت زاده در پایان گفت: جا دارد از حمایت و پیگیریهای مجدانه مدیریت محترم امور تغلیظ مهندس فاضلی، معاونت محترم تعمیرات مکانیک مهندس دباغی و ریاست محترم تعمیرات مکانیک مهندس عبدی تشکر و قدردانی کنم.

سرپرست واحد آبگيري كنسانتره آهك نيز در اين رابطه گفت: با توجه به نامگذاري امسال سال گذشته، به نام رونق توليد و لزوم شكوفايي صنعت با اقتصاد مقاومتي بر آن شديم كه فيلترپرس هايي كه موجود و نصب بود و كاركردي نداشتند را بتوانيم با قطعات بومي و نيروهاي متخصص بومي راه اندازي كنيم كه خدا را شاكريم به اين موفقيت دست پيدا كرديم.


مهندس «مهدي ترابي» افزود: فيلترپرس هاي 3، 4 و 5 تغليظ مدتي بود كه از كار افتاده بودند كه با همكاري پرسنل تعميرات، عمليات، برق و ابزار دقيق، توانستيم فيلترپرس 5 را سال 97 وارد مدار كنيم وسال گذشته نيز فيلترپرس 4 را وارد خط كرديم.

وي بيان كرد: كارهايي كه انجام شد شامل بحث پليت ها، فيت پمپ، هيدروليك برق و ابراز دقيق بود، كه توانستيم واحد فيلترپرس پنج را كه سال 97 وارد مدار کردیم، بومي سازي نماييم.
وي خاطرنشان كرد:همچنین توانستيم فيلترپرس هايي كه سالهاي سال از مدار خارج بودند، با همكاري همكاران محترم و دستور مديران ارشد شركت راه اندازي و وارد مدار كنيم كه اتفاق بسيار خوبي رخ داد و با اين كار توانستيم سيستم قديمي شامل خشك كن ها و فيلترها را تا حدي از مدار خارج كنيم و كارايي آنها را به حداقل برسانيم و مصرف بسيار زيادي از گاز، برق و آب را كاهش دهيم.

سرپرست واحد آبگيري كنسانتره آهك تصريح كرد: خدا را شاكريم كه توانستيم در پايان سال 98 به طور كلي فيلترهاي ديسكي و خشك كن ها را از مدار خارج كنيم و فقط با فيلترپرس ها با آماده بكار پرس هاي 1، 2، 4 و 5 كار كنيم.

ترابي با بيان اينكه فيلترپرس هاي يك و دو ساخت شركت سوئدي و پرس 4 و 5 ايراني هستند، يادآور شد: چون اولين تجربه ساخت فيلترپرس در ايران بود يكسري مشكلات عديده داشتند كه تا حد زيادي مرتفع شده است.

وي ادامه داد: شيرها و رديف هاي پرس هاي 4 و 5 خراب بوده و موجود نبودند كه شيرهاي ايراني استفاده شد، فيلتر پليت، ميمبرفليت، فيكسي پليت در ايران موجود نبود و لذا از موجودي كه خودمان داشتيم ترميم كرديم به نحوي كه از جنس خود پليت ترميم كرديم و جواب داد. بحث كيسه ها را با شركتهاي مختلف و با شكل آزمون و خطا پیش بردیم ، تا اينكه كيسه هاي كاملاً بومي و توليد ايران در حال استفاده شدن است، ضمن اينكه پارچه اي كه هم استفاده مي كنيم كاملا بومي است.

ترابي اضافه كرد: در زمينه پليت ها و پارچه ها به فرمولي دست يافتيم كه آنها را اسيدشويي كرده و از آنها استفاده مي كنيم و يكسري كارهاي برقي و ابراز دقيق و كنترلي نيز انجام شد كه بچه هاي كنترلي توانستند خط به خط برنامه هاي كنترلي پرس را بنويسند و نصب كنند كه در حال حاضر روزانه 2 هزار تن كنسانتره با فيلترپرس ها توليد مي كنيم.




تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۱
کد مطلب: 49965
 
مرجع : مجتمع مس سرچشمه