گروه معادن
 
شهردار آبیک عنوان کرد:
بدهی ۲۰ میلیارد ریالی معدن متخلف به شهرداری آبیک
مخالف دادن مجوز جدید هستیم
گروه معادن - کشاورز کلهر خواستار توجه ویژه مسئولان امر به نظرات و مطالبات مدیریت شهری برای دادن مجوز کوتاه مدت به معدن متخلف شد.
 
به گزارش ماین نیوز، مرتضی کشاورز کلهر شهردار آبیک در خصوص واکنش مدیریت شهری به احتمال تمدید مجوز فعالیت شرکت معدنی متخلف در شمال شهر آبیک گفت: ما مخالف دادن مجوز به این واحد معدنی هستیم .

شهردار آبیک با بیان اینکه برخی معادن و آلاینده ها در شمال و اطراف شهر آبیک فعالیت می کنند ، افزود: این واحدها علاوه بر عدم پرداخت عوارض آلایندگی به شهرداری ، مشکلات زیادی را با ایجاد آلودگی برای مردم به وجود آورده اند.

کلهر تصریح کرد: شرکت معدنی مذکور بیش از0 2 میلیارد ریال عوارض آلایندگی به شهرداری آبیک را پرداخت نکرده که می تواند برای رفع مشکلات شهر موثر واقع شود .

وی در پاسخ سئوال خبرنگار ما درباره اینکه اگر مسئولان نظر به دادن مجوز برای مدت کوتاه و تحت شرایطی داشته باشند شهرداری چه نظری دارد،اظهار داشت: در این صورت با رعایت مسائل زیست محیطی و پرداخت بدهی آلایندگی به شهرداری آبیک و آسفالت مسیر تردد کامیون های این شرکت در شهرک قدس تحت شرایطی موافقت خواهیم‌کرد.

وی در پایان‌ با تاکید بر اینکه حفظ محیط زیست ، آسایش ، احقاق حقوق شهروندان از مطالبات ماست اظهار کرد: از مسئولان تقاضا داریم به مطالبات مدیریت شهری در این زمینه توجه ویژه ای شود.‌

مهلت 6 ماهه کمیته هوای پاک استان قزوین به واحد منخلف معدنی در شهر آبیک که در سال گذشته اقدام به انفجار ماده 15 تنی کرده بود، رو به اتمام و پیمانکار پروژه چرمشهر به آبیک درخواست تمدید مهلت کرده است.

*تمدید مهلت به واحد معدنی با نظر مسئولان شهرستان و استان

علی فرخزاد معاون هماهنگی امورعمرانی استاندار قزوین در این خصوص اظهار کرده که طبق نظر کمیته هوای پاک استان مقرر شد به هیچ عنوان مجوز جدید معدن در منطقه آبیک صادر نشود و از سویی، هیچ واحد صنعتی مرتبط با حوزه معدن تمدید نشود.پیمانکار اجرای پروژه جاده چرمشهر به آبیک که در این شهر فعالیت دارد ضمن تقاضای تمدید مهلت به این شرکت برای اجرای ادامه پروژه، بیان کرده اگر تمدید انجام نشود با مشکل مواجه می‌شود.

این مسئول ادامه داد: پیمانکار این پروژه همچنین اذعان کرده در صورت عدم تمدید مهلت، ادامه اجرای پروژه متحمل هزینه‌های بسیار زیادی شده و با فاصله بسیار زیادی باید مصالح این پروژه را حمل کنند و مقرر شده نظر فرماندار شهرستان آبیک را أخذ کنیم و مجددا موضوع را در کمیته هوای پاک استان قزوین مطرح و پیگیری کنیم؛ اگر موافقت‌های شهرستانی و استانی کسب شود مدت خیلی کوتاه بین سه تا چهار ماه به شرکت مذکور پیش از فرا رسیدن فصل سرما که آلودگی هوا در این زمان تشدید می‌شود، مهلت داده می‌شود تا پروژه با وقفه مواجه نشود. اگرهم موافقت‌های لازم کسب نشود هزینه‌های مازاد باید توسط مدیران پروژه چرمشهر به آبیک تامین شده و از منطقه دورتر مصالح را تامین کنند.

*لزوم رعایت تمام مسائل زیست محیطی

اما شهرام احمدپور فرماندار شهرستان آبیک در این باره اظهارکرد: به دلیل اینکه پروژه جاده چرمشهر به آبیک، پروژه ملی است در صورت رعایت تمام مسائل زیست محیطی، جلوگیری از تخریب بی‌رویه محیط زیست وحذف آلایندگی از سوی واحد معدنی مذکور برای فعالیت در یک دوره دیگر، سعی خواهیم کرد موافقت کنیم تا پروژه به اتمام برسد.

وی افزود: فعالیت بی‌رویه معادن در شهرستان آبیک در گذشته و عدم نظارت کافی موجب شده تخریب محیط زیست را به همراه داشته باشد و مسائل آلایندگی‌ها را هم در شهر آبیک داشته باشیم.

این مسئول بیان کرد: با تصمیماتی که از سوی شورای عالی معادن استان قزوین در خصوص محدودیت تمدید مجوزهای معادن در شهرستان آبیک و عدم صدور مجوز جدید أخذ شده، در زمینه آلودگی هوا در این شهرستان نظارت‌های بیشتری صورت خواهد گرفت.

28 مرداد ماه سال 98 بود که انفجار مهیبی از سوی این واحد معدنی شهر آبیک را فرا گرفت به گونه ای که مردم فکر کردند زلزله‌ای رخ داده است.قاضی سعید احمدزاده دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آبیک به عنوان مدعی العموم برای حفظ حقوق عامه به موضوع ورود کرده و دستور توقف فعالیت این واحد معدنی که مشرف به شهر آبیک بود و اقدام به انفجار آنیِ ماده معدنی 15 تنی کرده بود را صادر کرد.

سپس از سوی دادستان آبیک اعلام شد باید تمام فعالیت‎های این واحد متوقف شود و تا زمانی که این واحد نسبت به أخذ مجوزهای لازم برای فعالیت سنگ‌شکن و غیره اقدام نکند، اجازه فعالیت نخواهد داشت.

پس از گذشت حدود 2 ماه از این ماجرا یعنی مهر ماه 98، از برخی منابع موثق درشهرستان آبیک خبر رسید که در کمیته ماده 11 قانون هوای پاک استان قزوین مصوب شده واحد معدنی مذکور به دلیل اجرای پروژه ملی و مصوب آزادراه چرمشهر به آبیک، برای تولید شن و ‌ماسه کوهی مجاز به استفاده از سنگ‌شکن صرفا به مدت 6 ماه شده و با پایان مهلت فعالیت تعیین شده، باید نسبت به جمع‌آوری تمام تجهیزات و امکانات موجود اقدام کند.

اکنون که حدود هفت ماه از این ماجرا تلخ می‌گذرد و پیمانکار پروژه علی رغم داشتن بدهی بیش از 20میلیاردی واحد معدنی به شهرداری آبیک، درخواست تمدید مهلت از سوی مسئولان را داشته است.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۲۰
کد مطلب: 49948
 
مرجع : خبرگزاری آریا