گروه معادن
 
نوروز معدنی‌ها تحت تاثیر کرونا
گروه معادن - چند روزی تا بهار ۱۳۹۹ مانده است، امسال هم با همه مشکلات و سختی‌ها رو به پایان است. چیزی که از سال ۹۸ باقی می‌ماند نتیجه عملکرد فعالان معدن، دولت و بخش خصوصی درحوزه‌های مختلف اقتصادی به خصوص بخش معدن است.
 
به گزارش ماین نیوز:

آنچه که شاهد آن هستیم نتیجه یک سال همکاری یا کارشکنی واحدهای مختلف است.

روزنامه صمت آخرین شماره خود در سال ۹۸ را به پیغام نوروزی کارشناسان و فعالان حوزه معدن و همچنین نظر آنها درباره عملکرد این روزنامه اقتصادی اختصاص داده است که در زیر می‌خوانیم.

سال آینده مردم زندگی در خور داشته باشند

عبدالله رضیان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: سال ۹۸ نسبت به سال‌های قبل چندان مطلوب نبوده است چراکه مردم با مشکلات زیادی روبه‌رو شدند. امیدوارم سال ۹۹ سال خوبی برای تمامی مردم کشور باشد و دیگر شاهد حوادث تلخ نباشند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث سال ۹۸ بیان کرد: افزایش نرخ بنزین، مسائل معیشتی، سیل، ویروس کرونا از مشکل‌های جدی مردم در یک‌سال گذشته بود که امیدوارم در سال جدید شاهد چنین حوادثی نباشیم، مشکلات را پشت سر گذاشته و مردم را شاد، سلامت و با زندگی در خور ببینیم.

رضیان با اشاره به شهادت سردار سلیمانی اظهار کرد: امسال ما یکی از سرداران بزرگ را از دست دادیم و خباثت امریکا بار دیگر بر ما ثابت شد. سرداری که برای حفظ امنیت کشور تلاش‌های خستگی ناپذیری داشت.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره این سوال که روزنامه صمت را در طول این یک سال چطور دیدید، بیان کرد: به صورت مداوم موفق به خوانده نسخه کاغذی روزنامه نمی‌شوم اما لینک‌های آن را در فضای مجازی مطالعه می‌کنم.

در مجموع صمت یکی از روزنامه‌های خوب و توانمند در بین روزنامه‌های اقتصادی کشور است. سعی می‌کنم تاجایی که وقت داشته باشم از مطالب آن بهره ببرم اما به هر حال باید قبول کنیم که روزنامه‌های مکتوب در شرایط حاضر دیگر جذابیتی ندارند و باید به سمت الکترونیکی شدن پیش بروند.

روزنامه ؛ فضایی برای فعالان معدنی

عباسعلی ایروانی، مدیرکل دفتر نظارت امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با بیان اینکه به آینده امیدواریم، گفت: مردم در سال ۹۸ با مشکل‌های متعددی روبه‌رو شدند، امیدواریم این مسئله در سال جدید تکرار نشود و دغدغه‌های آنها کاهش پیدا کند.

مدیرکل دفتر نظارت امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره عملکرد روزنامه صمت در طول این یک سال گفت: روزنامه صمت در سال ۹۸ نقش ارزنده‌ای را در اطلاع‌رسانی اخبار معدنی ایفا کرده است. این روزنامه تخصصی با بیان و بررسی شرایط موجود، اظهار نظر کارشناسان و متخصصان معدنی و اطلاع‌رسانی تمامی فعالیت‌های بخش معدن، چالش‌ها، فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و ارائه راهکارها توانسته موفق عمل کند. به این ترتیب روزنامه صمت یک فضای مناسب برای فعالان و برنامه ریزان معدنی ایجاد کرده است.

توجه ویژه به مواد معدنی غیرفلزی

محمدباقر دری، معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: نوروز پیش رو و حتی سال آینده مانند خیلی از پدیده‌ها تحت تاثیر ویروس کرونا قرار دارد اما می‌توان با رعایت اصول بهداشتی و توصیه‌های متخصصان این امر را با کمترین چالش پشت سر گذاشت و حتی آن را به فرصت تبدیل کرد.

معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به وابستگی کم بودجه سال آینده به نفت گفت: افت شدید نرخ نفت در امسال به‌خصوص در روزهای پایانی سال باعث توجه ویژه به بخش معدن در حوزه‌های اکتشاف، استخراج، بهره‌برداری و صادرات شده است. با کم کردن قوانین دست و پا گیر برای بخش خصوصی و نگاهی کارشناسانه به قوانین محیط‌زیست و منابع طبیعی و صادرات می‌توان از این فرصت استفاده کرد و اقدامات مهمی را در امر اکتشاف، به خصوص در اکتشاف منابع معدنی زیر سطحی و همچنین در زمینه فرآوری و کانه‌آرایی انجام داد.

دری با اشاره به مسئله خام فروشی گفت: علاوه بر اکتشاف منابع جدید می‌توانیم در زمینه خام‌فروشی و صادرات نیز موفق عمل کنیم. به عنوان مثال با وجود ذخیره کم عیار بوکسیت، فسفات، پتاس، عناصر نادر خاکی و غیره در کشور با کمی کوشش نه تنها کشور را از واردات نجات می‌دهیم بلکه می‌توانیم در زمینه صادرات این مواد نیز با موفقیت پیش برویم.

معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در پاسخ به این سوال که چه نظری درباره روزنامه صمت دارید، اظهار کرد: روزنامه صمت به عنوان یک روزنامه تخصصی می‌تواند در نشان دادن مشکلات معدن و راه‌حل‌های آن از دیدگاه صاحب‌نظران استفاده کند.

امیدواریم این روزنامه سال آینده به روشن شدن و اجرای قوانین حاکمیتی نقشه راه معدن، وظایف سازمان‌های ذی‌ربط و موازی‌کاری‌هایی که انجام می‌شود، کمک کند. دری در پایان پیشنهاد داد: امیدوارم این روزنامه در سال آینده به مواد معدنی غیرفلزی توجه ویژه‌ای داشته باشد زیرا اهمیت آن از نظر اقتصادی به مراتب از مواد معدنی فلزی بیشتر و سودآورتر است.

تصمیم‌های ضد تولید

حسن حسین قلی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران گفت: امسال بدترین سالی بود که در طول ۴۰ سال کاری دیده‌ام؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت و مسئولان بدون توجه به شرایط بحرانی، تحریم و جنگ اقتصادی در بسیاری از موارد تصمیم‌های ضد تولید گرفتند که اثرات مخربی بر فعالان معدنی گذاشت.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران ادامه داد: ویروس کرونا هم در آخر سال برمجموع این مشکلات افزود و باعث شد که دیگر نوروزی نداشته باشیم. حسین قلی با اشاره به مشکلات فعالان معدنی گفت: امسال تمام تولیدکننده‌ها شرمنده کارگران خود هستند به این خاطر که نقدینگی وجود ندارد، بازارها فلج شده‌اند، فشار مالیات، عوارض و جریمه‌های گمرک از طرف دیگر باعث شده برای سال جدید دیگر رمقی برای فعالان اقتصادی نمانده باشد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران در پاسخ به این سوال که فعالیت روزنامه صمت را سالی که گذشت چطور ارزیابی می‌کنید، گفت: این روزنامه فعالیت خوبی در حوزه اطلاع رسانی اخبار معدنی داشته است اما اگر انتقادی‌تر و واقع بینانه‌تر نگاه کند بهتر می‌تواند به رسالت خود بپردازد. انتظار ما این است که با مسئولان چالشی مصاحبه کند تا مردم بیشتر با مشکلات معدن آشنا شوند.

یاور همیشگی زمین‌شناسی کشور

رضا جدیدی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی با اشاره به اهمیت سال جدید برای بخش معدن کشور گفت: سال ۱۳۹۹برای بخش زمین شناسی و اکتشافات کشور سال بسیار مهمی محسوب می‌شود. ازآنجایی‌که اهداف سازمان زمین‌شناسی در سال ۱۳۹۸ به طور کامل محقق شده است امیدواریم برای سال آینده نیز برنامه‌های دقیقی را اجرایی کنیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای سال ۱۳۹۹ گفت: ما در سازمان زمین‌شناسی برنامه‌های جدید و بسیار متنوعی برای سال آینده در بخش معدن در نظر داریم. به طور مثال در ۳ ماهه نخست سال شاهد برگزاری مناقصه برای توسعه فعالیت‌های زمین شناسی و برنامه‌هایی برای ارتقای شاخص‌های عملکردی سازمان در بخش زمین شناسی و اکتشاف خواهیم بود.

جدیدی به دشواری‌های سال جدید نیز اشاره کرد و گفت: حذف ردیف درآمدهای اختصاصی سازمان زمین‌شناسی در سال جدید کار را برای ما مشکل می‌کند، طوری که می‌تواند نحوه ارائه خدمات سازمان به بخش خصوصی را با اختلال مواجه کند. او تاکید کرد: در این رابطه باید به دنبال راه‌حل بگردیم چراکه به طور قطع ما را در تامین منابع با محدودیت روبه‌ور می‌کند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی درباره این سوال که چه نظری درباره روزنامه صمت دارید، اظهار کرد: روزنامه صمت یکی از رسانه‌های تاثیرگذار در بخش صنعت، معدن و تجارت است.

این روزنامه تریبون بسیار مناسبی برای ارائه فعالیت‌ها و برنامه‌های صنعت و معدن کشور بوده که به صورت جامع بر موضوع تمرکز کرده است. جدیدی تاکید کرد: این روزنامه تخصصی می‌تواند منبع خوبی برای اخبار، اطلاعات و گزارش‌هایی باشد که در حوزه صنعت، معدن و تجارت ارائه می‌شود. ما از روزنامه به عنوان یاور همیشگی بخش زمین شناسی کشور یاد می‌کنیم و امیدواریم در رسالت خود موفق باشد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۰۰:۳۰
کد مطلب: 49796
 
مرجع : روزنامه صمت