گروه معادن
 
کمک یک میلیارد تومانی بخش معدن‌ و صنعت‌ کردستان برای مبارزه با کرونا
گروه معادن - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: با کمک چهار واحد معدنی و یک واحد صنعتی استان، 50 تخت بیمارستانی، 10 دستگاه ونتیلاتور، 100 دستگاه پالس اکسی‌متر، 69 دستگاه تب‌سنج به ارزش یک میلیارد و 20 میلیون تومان خریداری و به دانشگاه علوم پزشکی کردستان تحویل داده شد.
 
به گزارش ماین نیوز، ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین شیوع پیدا کرد و تاکنون علاوه بر کشورهای جنوب شرق آسیا، خاورمیانه، اروپا، قاره‌های آفریقا، اروپا و اقیانوسیه را هم تحت تاثیر قرار داده است.

ایران نیز از ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماران مبتلا به این ویروس در ۳۰ بهمن ماه در قم شناسایی شدند.

هشتم بهمن ماه امسال نخستین مبتلایان به کرونا ویروس در استان شناسایی شدند و در حال حاضر شاهد گسترش این ویروس در تمام شهرهای استان هستیم تلاش برای مقابله با این ویروس در استان کردستان در بین بخش‌های مختلف مردمی و دولتی با حساسیت خاص دنبال می‌شود.

به دنبال شکل‌گیری پویش‌هایی برای مقابله با ویروس کرونا، تعدادی از معدن‌داران و واحدهای صنعتی استان برای خرید برخی تجهیزات مورد نیاز بخش درمان بیمارستان‌های استان کمک کردند.

برای پرسیدن وضعیت استان در بحث تولید و نظارت بر توزیع مواد ضدعفونی و غیره به عنوان دغدغه مردم با محمد دره‌وزمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت داشتیم که در ادامه می‌آید....

تهیه و تحویل 10 دستگاه ونتیلاتور

از کمک معدن‌داران و صنعت‌کاران استان برای بحث مبارزه با کرونا خبر داده بودید...

معدن‌داران و صنعتگران استان کردستان همیشه در مقاطعی که مردم نیاز به کمک داشته‌اند پیشقراول بوده‌ و امدادخواهی مردم را اجابت کرده‌اند.

نمونه‌ای از مشارکت معدن‌داران و صنعتگران استان در پاسخگویی به نیاز جامعه در مواقع بحرانی حمایت‌های این عزیزان از مردم زلزله‌زده کرمانشاه و سایر نقاط کشور بوده است.

با توجه به ورود ویروس کرونا به کشور و استان و وجود برخی کمبودهای ضروری در دانشگاه علوم پزشکی استان و اهمیت تامین این تجهیزات در نجات جان هم‌استانی‌ها و مقابله با ویروس کرونا از جامعه معدن‌داران و صنعتگران درخواست کمک کردیم که با استقبال بسیار قابل تقدیر آنها مواجه شد.

با کمک چهار واحد معدنی و یک واحد صنعتی استان، 50 تخت بیمارستانی، 10 دستگاه ونتیلاتور، 100 دستگاه پالس اکسی‌متر، 69 دستگاه تب‌سنج به ارزش یک میلیارد و 20 میلیون تومان خریداری و به دانشگاه علوم پزشکی کردستان تحویل داده شد این کار را از معادن بزرگ و صنعت‌داران شروع کردیم و ادامه خواهد داشت.

10 دستگاه ونتیلاتور را با ارز دولتی وارد کردیم اگر به صورت آزاد می‌خواستیم وارد کنیم به جای 800 میلیون تومان باید یک میلیارد و 600 میلیون تومان هزینه پرداخت می‌کردیم.

وجود 150 معدن فعال در کردستان

آیا برنامه‌ای برای استمرار این کمک‌ها دارید؟

بله. ما در استان 150 معدن فعال داریم که این مبلغ از چهار معدن و یک واحد تولیدی صنعتی تامین شده است قطعا با توجه به نیاز استان براساس نیازسنجی‌های صورت گرفته از دانشگاه علوم پزشکی با رایزنی هر چه بیشتر در بین معدن‌کاران زمینه استمرار این اقدام را فراهم خواهیم کرد.

برنامه‌ای برای تطعیل شدن واحد تولیدی نداریم

در این شرایط بحرانی که بیشتر مکان‌ها در حال تعطیلی است و بر ماندن در خانه توصیه می‌شود، آیا واحدهای تولیدی استان هم تعطیل خواهند شد؟

هیچ برنامه‌ای برای تطعیل‌شدن واحد تولیدی نداریم، تذکرات لازم در بحث رعایت نکات بهداشتی به واحدهای فعال در استان داده شده البته این واحدها قبل از این تذکرات نیز توجه به این نکات را براساس پروتکل وزارت بهداشت رعایت کرده‌اند، تب‌سنجی و توزیع لوازم بهداشتی بین کارکنان به صورت مستمر در این واحدها انجام می‌شود.

هر روز کارکنان کنترل می‌شوند و اگر علائمی وجود داشته باشد فورا اقدامات لازم در مورد آنها انجام می‌شود البته تا این لحظه موردی از ابتلا به کرونا در بین واحدهای تولیدی مشاهده نشده است.

تولید مواد ضدعفونی در 4 واحد تولیدی استان

مردم از کمبود مواد ضدعفونی در استان گلایه‌مند هستند...

مواد ضدعفونی دست که بر پایه الکل اتانول 70 درصد تولید می‌شود متاسفانه با کمبود مواجه است و این تنها مربوط به استان ما نمی‌شود این مشکل در کل کشور و حتی در عرصه جهانی وجود دارد، قطعا در شرایطی که این کالاها به عنوان یکی از کالاهای اساسی مردم با تقاضای زیادی مواجه است به هر میزان هم وارد شود در حال حاضر پاسخگوی نیاز همه مردم نیست و در این میان کم نیستند افرادی که از کمبود این امکانات گلمند باشند که به حق تمام این گله‌مندی‌ها را قبول داریم.

تمام تلاش ما در مجموعه صنعت، معدن و تجارت استان ایجاد بسترهای لازم برای تامین تمام کالاهای مورد نیاز مردم در این شرایط است، به همین منظور برای تامین مواد ضدعفونی و ماسک و غیره چندین واحد در استان طی هفته‌های گذشته فعال و با شدت و بهره‌گیری از تمام توان و ظرفیت‌ها مشغول به کار هستند.

برای جلوبردن سریع موضوع، ابتدا خط تولید 4 واحد تولیدی استان که محصولات مختلفی را تولید می‌کردند را به تولید مواد ضدعفونی تغییر دادیم.

واحدهایی هم برای تولید انواع شوینده‌ها و تولید ماسک و لباس ایزوله و غیره فعال شدند و اکنون به صورت چند شیفت هم‌اکنون در استان فعالیت می‌کنند.

25 هزار لیتر الکل در مرحله نخست وارد استان شد و به این چهار واحد فعال تحویل شد و بعد از تبدیل به مواد ضدعفونی در بین داروخانه‌های استان توزیع شد و در اختیار مردم قرار گرفته است.

محصول تولید شده واحدهایی که در سقز فعالیت می‌کنند نیز برای دو شهرستان سقز و بانه با توجه به شرایطی که در بحث شیوع بیماری کرونا دارند، اختصاص پیدا کرده است.

در مرحله دوم توزیع نیز قرار بود همین میزان در بین داروخانه‌ها توزیع شود که متاسفانه برخی از داروخانه‌ها حاضر به همکاری نبودند.

برای اینکه سوءاستفاده‌ای صورت نگیرد و چرخه توزیع از مسیر اصلی وارد نشود و دست افراد سودجو گرفته شود توزیع این مواد ضدعفونی در شهرستان‌ها نیز با نظارت مراکز بهداشت صورت گرفت.

مردم مواظب مواد ضدعفونی تقلبی باشند

آیا تا کنون مورد تخلفی در توزیع این مواد ضدعفونی در استان گزارش شده است؟

متاسفانه بعضا در بازار مشاهده کرده‌ایم که برخی‌ها با برند واحدهایی که در استان مواد ضدعفونی با برندهای واحدهای تولیدی استان توزیع می‌کنند که غیراستاندارد و تقلبی بوده است لذا از مردم تقاضا داریم که مواد ضدعفونی مورد نیاز خود را حتما از داروخانه‌ها تامین کنند.

تشدید گشت‌های بازرسی در بازار برای برخورد با متخلفین

برای کنترل و نظارت بر بازار استان چه برنامه‌ای دارید؟

در کنار شدت نظارت‌ بر بازار عرضه که به صورت مستمر در قالب اکیپ‌های سازمان و مشترک با سایر دستگاه‌ها انجام می‌شود با هماهنگی‌هایی که صورت گرفته قرار است یکی از واحدهای تولید مواد ضدعفونی که در سنندج فعالیت دارد در بحث توزیع آن نیز ورود پیدا کند و زنجیره تولید و توزیع به شکل بهتر و هدفمندتری انجام گیرد.

در مرحله نخست همانطور که اشاره شد به هر داروخانه 48 عدد مواد ضدعفونی تحویل دادیم و در مرحله دوم نیز به هر داروخانه 144 عدد مواد ضدعفونی تحویل داده شده است.

شهرستان سقز بیشترین آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را در استان به خود اختصاص داده آیا فعالیت این دو واحد تولیدی مواد ضدعفونی واقعا جوابگوی نیاز مردم شهرستان سقز و بانه است؟

قطعا نیاز مردم بیش از این است و تلاش ما تامین الکل به میزان مورد نیاز برای تولید بیشتر مواد ضدعفونی است تا این لحظه بیش از 27 هزار عدد مواد ضدعفونی در سقز تولید و در بین مردم شهرستان‌های سقز و بانه توزیع شده است.

توزیع مواد ضدعفونی از طریق 150 داروخانه

نحوه توزیع مواد ضدعفونی در سایر شهرستان‌ها که واحد تولیدی فعال ندارند به چه صورت است؟

در شهرستان‌ها متناسب با جمعیت شهرستان برای اینکه مواد ضدعفونی تولید شده به عدالت توزیع شود از شهرستان‌ها خواسته‌ایم برای تحویل سهم خود مراجعه کنند و با نظارت کامل در بین داروخانه‌ها توزیع شود.

به زودی الکل مورد نیاز وارد استان می‌شود

الکل یکی از مهم‌ترین نیازها برای تولید مواد ضدعفونی است، برای نیاز این ماده اصلی مواد ضدعفونی در استان آیا اقدامی انجام شده است؟

10 تن از ارومیه وارد استان و 30 تن در خوزستان ثبت سامانه شده است، 5 تن نیز در استان مرکزی ثبت سامانه کرده‌ایم و با پیگیری‌های صورت گرفته با ورود این 45 تن الکل به استان، قطعا میزان قابل توجهی مواد ضدعفونی تولید و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته توزیع خواهد شد.

با افراد متخلفی که بخواهند از وضعیت پیش آمده سوء استفاده و سلامت مردم را تهدید کنند به شدت برخورد خواهیم کرد برای تامین این میزان الکل و تولید مواد ضدعفونی از آن تلاش‌های جدی صورت گرفته به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم که برای منافع شخصی با جان مردم بازی کند با متخلفین به شدت برخورد خواهد شد.

سخن پایانی شما....

از مردم می‌خواهیم که اگر تخلفاتی را در سطح بازار مشاهده کردند مراتب را گزارش دهند و مطمئن باشند با این افراد به شدت برخورد خواهد شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۰۰:۳۰
کد مطلب: 49786
 
مرجع : خبرگزاری فارس