گروه معادن
 
موردی از ابتلا به کرونا ویروس در معادن گزارش نشده است
آماده‌باش« اچ‌اس‌ای»ها در معادن و صنایع معدنی
گروه معادن - شیوه انتشار ویروس کرونا باعث شده برخی از مشاغل بیشتر در معرض تهدید قرار بگیرند؛ این روزها کادر درمانی بیمارستان‌ها در خط مقدم هستند اما مشاغل دیگری نیز در معرض تهدید جدی قرار دارند.
 
به گزارش ماین نیوز، از جمله مشاغلی که تعداد زیادی نیروی کار دارند یا این نیروها در فضاهای کوچک و با تراکم بالا در حال کار هستند. معادن نیز از این قاعده مستثنا نیستند و البته همزمان با شیوع کرونا پروتکل‌های پیشگیری و ایمنی را رعایت می‌کنند.

از آنجا که کارگران معدن، بعضا به شهرها و روستاهای مختلفی رفت‌وآمد دارند، رعایت موارد ایمنی نمود و لزوم بیشتری پیدا می‌کند.

جلسه ستاد مقابله با کرونا در وزارت صنعت، معدن و تجارت

در نخستین جلسه ستاد مقابله با کرونا در وزارت صنعت، معدن و تجارت که ۴اسفند برگزار شد، تصمیماتی به منظور کاهش اثرات کرونا ویروس اتخاذ و مقرر شد سازمان‌ها و شرکت‌های تابع دارای ارباب رجوع در اسرع وقت تمهیدات لازم را برای رعایت بهداشت عمومی بیندیشند.

همچنین تاکید شد شرکت‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه مختار هستند در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی خود خرید و توزیع ملزومات بهداشتی را به ویژه در محیط کاری و پرسنل در دستور کار قرار دهند. این جلسه بخشنامه‌های ایمنی به واحدهای مختلف تولیدی نیز ابلاغ شده است.

رعایت ایمنی و بهداشت در معادن

اخیرا متنی در فضای مجازی دست به‌دست می‌شود که توصیه می‌کند چه معادنی باید نکات ایمنی را برای جلوگیری از شیوع کرونا رعایت کند که در برخی موارد محل سوال است.

در این باره امیر ولدخانی، مدیر اچ‌اس‌ای ایمیدرو در گفت‌وگو با صمت بر این نکته تاکید کرده و گفت: دفتر اچ‌اس‌ای وزارت صنعت، معدن و تجارت و دفتر سلامت محیط کار وزارت بهداشت در بخشنامه‌ها و شیوه نامه‌هایی، موارد رعایت موازین بهداشت فردی و گروهی را تبیین کرده و ما نیز این آیین‌نامه‌ها را بین معادن توزیع کرده‌ایم و بر این اساس از آنها گزارش عملکرد رعایت موارد ایمنی و بهداشت را خواستار شدیم.

وی افزود: علاوه بر این، یکسری شیوه‌نامه‌ها نیز از سوی ایمیدرو اعلام و خواستار رعـایت آن از سوی معادن شده‌است. اگر معادن کوچکی هم بوده‌اند که بنیه کافی نداشته‌اند ایمیدرو به آنها کمک کرده تا وسایل مورد نیاز را تامین کنند.

ولدخانی با بیان اینکه خوشبختانه تا کنون موردی از کرونا در معادن زیرمجموعه ایمیدرو گزارش نشده است گفت: اخیرا فهرستی از معادن پرخطر از باب شیوع کرونا دست به‌دست می‌شود که درست نیست و معیار انتخاب این معادن هیچ منطقی ندارد. در این فهرست ترکیبی از معادن کوچک و معادن صنایع معدنی بسیار بزرگ آمده است و ملاک انتخاب این معادن به هیچ وجه مشخص نیست.

وی ادامه داد: مثلا معادن شن و ماسه که معمولا تعداد کمی نیرو و بنیه مالی ضعیفی دارد آمده و از سوی دیگر از فولاد مبارکه که فقط ۲۰هزار بسته بهداشتی بین خانواده کارکنان خود تقسیم کرده حضور دارد اما نامی از معادن سیرجان یا سنگان که تعداد زیادی نیروی انسانی دارند یا برخی معادن که وضعیت خطرناک‌تری دارند، نیامده است. به همین دلیل این فهرست ناقص است و کامل و معتبر نیست و بیشتر به نظر می‌رسد بر اساس دیده‌ها و شنیده‌های یک خبرنگار است.

مدیر اچ‌اس‌ای ایمیدرو با بیان اینکه مهم این است که وضعیت مادی معادن اجازه ضدعفونی کردن محیط کار را بدهد اظهار کرد: نام ۳ واحد فولادی بزرگ و پولدار در کنار یک معدن کوچک که حتی هزینه تهیه غذا از یک جای مناسب را ندارد در لیست آمده است.

ولدخانی ادامه داد: متاسفانه به حدی اطلاعات غلط در حد شایعه وجود دارد که نخستین خبر، برنده است و به نظر می‌رسد مبارزه با آن کار بیهوده‌ای به نظر می‌رسد. بهتر این است که مدیران معادن یا مدیران اچ‌اس‌ای آن، آیین‌نامه‌های داخلی وزارتخانه را، سرلوحه فعالیت‌های ایمنی پیشگیرانه خود قرار دهند.

وی افزود: در این بخشنامه‌ها بر استقرار پزشکان در واحدهای معدنی و صنایع معدنی، جلوگیری از ورود افراد مشکوک به کرونا به این واحدها، ضدعفونی خوابگاه، رستوران و سایر محل‌های تجمع کارگران و کارکنان واحدهای معدنی تاکید شده است.

وی اضافه کرد: در همه مجموعه‌های ما پزشکان حضور یافته و آموزش‌های لازم را داده‌اند. کارگران آموزش لازم را در این زمینه دیده‌اند اما ظاهرا برخی در فضای مجازی نیاز به یکسری آموزش‌ها هستند.

اهالی سنگان خواستار تعطیلی صنایع شدند

ترس از اجتماع انسان‌ها و احتمال سرعت‌بخشی به شیوع کرونا ویروس، به جوامع حاشیه معادن نیز کشیده شده و در میان اخبار کرونا و تاثیر آن بر معدن، برخی مناطق که تراکم معدن صنایع معدنی بالایی دارند خواستار توقف کار شدند. به طور مثال خواسته اهالی منطقه سنگان خواف تعطیلی موقتی صنایع معدنی و کارخانجات وابسته یا به حداقل رساندن این فعالیت‌ها است. ایلنا نوشت، وجود حدود ۱۰هزار پرسنل صنایع معدنی در سنگان خواف این منطقه استعداد بالایی در انتشار ویروس کرونا دارد.

روزانه صدها تریلی از سراسر کشور در این منطقه فرآورده‌های معدنی را بارگیری کرده و به کارخانجات ذوب آهن انتقال می‌دهند و این موضوع به تنهایی می‌تواند باعث انتقال سریع این ویروس شود. وجود خوابگاه‌های غیراستاندارد و شلوغ در شرکت‌های معدنی و همچنین رعایت نکردن مسائل بهداشتی و ایمنی دلیلی دیگر بر خطرآفرینی این منطقه صنعتی است.

حضور هزاران کارگر و پرسنل بومی و غیر بومی و همچنین افراد خارجی به‌خصوص اتباع کشور چین در صنایع سنگان می‌طلبد که مسئولان بلندپایه کشوری به این موضوع ورود کرده و تدبیری اساسی برای آن اندیشیده شود.

توجه ویژه به تغذیه کارگران

رئیس خانه معدن ایران نیز در گفت‌وگویی بر توجه ویژه به تغذیه کارگران تاکید کرد و گفت: باید در مورد تغذیه محیط‌های کارگری در معادن دقت لازم صورت گیرد. این موضوع یکی از فاکتورهای بخش معدن است و نمی‌توان رستوران‌ها و آشپزخانه‌های معدنی را به دلیل ساعت‌های بالای کاری تعطیل کرد در غیراین‌صورت کارگران با مشکلاتی مواجه می‌شوند.

محمدرضا بهرامن ادامه داد: این‌ها مواردی است که جامعه عادی لمس نمی‌کند ولی جامعه تخصصی آن را کامل درک کرده است. از این رو از متولی این بخش انتظار می‌رود همراه بخش معدن و محیط‌های کارگری در این دوره زمانی باشد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۳۲
کد مطلب: 49573
 
مرجع : روزنامه صمت