گروه صنایع معدنی فولاد
 
افزایش غیرمنطقی قیمت محصولات فولادی در بازار
فضا برای حضور دلالان در بازار فراهم است
گروه صنایع معدنی >فولاد - قیمت انواع محصولات فولادی مدتی است که روند صعودی به خود گرفته است؛ قیمت ورق‌های پروفیل ۳۰درصد و قیمت آهن‌آلات ۲۵درصد در ۳، ۴ ماه گذشته، با افزایش قیمت روبه‌رو شده‌اند. قیمت ورق‌های فولادی نیز به شدت روندی صعودی در پیش گرفته‌اند.
 
به گزارش ماین نیوز، این درحالی است که از ابتدای امسال تا هم‌اکنون در بازار داخلی شاهد رونق خاصی در بخش‌های مختلفی که نیاز به محصولات فولادی داشته باشیم، نبوده‌ایم.
در کل بازار با مازاد حدود ۷ تا ۸ میلیون فولاد مواجه شده و از سوی دیگر صادرات نیز با گشایش غیرمنتظره‌ای روبه‌رو نبوده است؛ حال این پرسش مطرح است که چنین روند افزایش قیمتی برای محصولات فولادی که ادامه‌دار نیز به نظر می‌رسد، از کجا نشات می‌گیرد؟

افزایش قیمت قراضه

مسعود خاری‌زاده مسئول فروش و بازاریابی ایران غلتک درباره افزایش قیمت محصولات فولادی در بازار عنوان کرد: محصولات فولادی به دو دسته کلی تقسیم‌بندی می‌شوند، یکی مربوط به صنایع ساختمانی است که شامل مقاطع تخت و دیگری مربوط به صنعت می‌شود که در این راستا ورق‌های فولادی بسیار گران شده‌اند که این ورق‌ها در خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در کل هر دوی این محصولات امسال با افزایش چشمگیری روبه‌رو شده‌اند.

خاری‌زاده ادامه داد: این در حالی است که امسال با رونق اقتصادی نبوده‌ایم و در زمینه مسکن و ساخت‌وساز هر چند دولت ایده‌هایی در دست اقدام دارد، اما هیچ‌یک به مرحله اجرا نرسیده است. بنابراین از نظر رونق اقتصادی یا تقاضای بازار، اتفاق خاصی در کشور روی نداده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین اتفاق‌هایی که در زمینه بازار فولاد روی داده، افزایش قیمت قراضه است. از ماه گذشته تا کنون حدود هزار تومان به قیمت قراضه افزوده شده است. خاری‌زاده عنوان کرد: هم‌اکنون قیمت قراضه به طور روزانه همانند قیمت دلار، در نوسان است. درحال‌حاضر قیمت قراضه به کیلویی ۴۸۰۰ تومان رسیده که با حمل‌ونقل آن به حدود ۵ هزار تومان می‌رسید.

این فعال حوزه فولاد با اشاره به افزایش قیمت بنزین عنوان کرد: گران شدن قیمت بنزین تاثیر خود را هم‌اکنون بر بازار فولاد نشان داده است، چراکه آن زمان عنوان شد که جابه‌جایی محصولات فولادی با ماشین سنگین و گازوئیل انجام می‌گیرد، اما هم‌اکنون مشخص شد که گران شدن بنزین تاثیرات خود را بعد از چند ماه نشان می‌دهد، زیرا به‌طور غیرمستقیم با فاصله ۳ ماه آثار خود را نشان داده است.

خاری‌زاده در ادامه عنوان کرد: کار ما غلتک‌سازان پشتیبانی از نوردکاران است، زمانی که این بخش در رکود به‌سر ببرد، به فاصله ۳ تا ۴ ماه رکود آنها به ما خواهد رسید. هم‌اکنون نیز با رکود روبه‌رو شده‌ایم و از سوی دیگر شاهد افزایش قیمت‌ها نیز هستیم. وی ادامه داد: جریان سیاسی نیز در بازار تاثیرگذارند و انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس جدید تاثیر خود را بر بازار در چند ماه آینده نشان خواهد داد.

وجود واسطه‌ها در بازار فولاد

همچنین مجید رضاپور کارشناس فولاد درباره افزایش قیمت محصولات فولادی در بازار در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: مگر در کشور ما چه اتفاق روی داده است که در مدت ۳ تا ۴ ماه ورق گرم کیلویی ۳ هزار تومان با افزایش قیمت روبه‌رو شود. رضاپور در ادامه توضیح داد: ورق روغنی در بورس کالا با ورق روغنی که در بیرون بازار وجود دارد، کیلویی ۲۵۰۰ تومان تفاوت دارد.

آیا موضوع آن است که ورق روغنی که در خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد مصرف آن نیز افزایش یافته است؟ یا بازار لوازم خانگی بسیار رونق یافته است؟ در حالی که بیشتر این بازارها در رکود به‌سر می‌برند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از دلایل افزایش قیمت‌ها، رانت‌بازی در بازار فولاد بوده است. هزینه‌های تولیدی هرچند افزایش یافته است، اما آنچنان نیست که در بازار ما در حال رخ دادن است. موضوع این است که در این میان واسطه‌هایی وجود دارند که سبب افزایش قیمت محصولات فولادی شده‌اند.

بازار آهن در شوک افزایش قیمت‌ها

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران با گلایه از اینکه زمزمه افزایش بیشتر قیمت‌ها باعث شده تا فضا برای حضور دلالان و سوداگران در بازار فراهم شود، گفت: آقایان پاسخ دهند چرا با وجود مازاد تولید رشد قیمت در بازار آهن و فولاد ایجاد شده است.

حمیدرضا رستگار با اشاره به افزایش غیرمنطقی قیمت آهن و میلگرد در بازار، اظهار کرد: زمانی که مازاد تولید ۷ تا ۸ میلیون تومانی را داریم و در صادرات نیز مشکلاتی به‌وجود آمده چرا باید در بازار داخلی شاهد افزایش قیمت‌ها باشیم.

وی با اعلام اینکه فولادسازان معتقدند، کمبود آهن اسفنجی و صادرات آن باعث شده تا قیمت تمام شده برای آنها افزایش پیدا کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران با گلایه از اینکه زمزمه افزایش بیشتر قیمت‌ها باعث شده تا فضا برای حضور دلالان و سوداگران در بازار فراهم شود، تصریح کرد: ما به عنوان توزیع‌کننده آهن، چندین بار مشکلات بازار را به مراجع مربوط از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارش داده‌ایم اما متأسفانه در این‌باره هنوز اقدام موثری انجام نشده است. بی‌سامانی بازار آهن باعث شده تا دلالان در این بازار حضور داشته و مدام به خرید محصولات و احتکار آنها اقدام کنند.

رستگار افزود: درحال‌حاضر قیمت ورق‌های پروفیل ۳۰ درصد و قیمت آهن ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است. جالب اینجاست این رشد قیمت‌ها این روزها متوقف نمی‌شود و مدام بازار شاهد قیمت‌های جدید است.

وی با انتقاد از اینکه در سیاست‌گذاری‌ها برای بازار فولاد حضور تشکل‌ها و اتحادیه‌ها نادیده گرفته می‌شود، گفت: ما به عنوان تشکل توزیع‌کننده آهن از سیاست‌گذاری‌ها خبر نداریم تا بتوانیم بازار را ساماندهی کنیم وقتی ما در جریان موضوع‌ها نیستیم چرا باید در زمان گرانی پاسخگو باشیم آقایان خودشان بیایند پاسخ دهند چرا ما با وجود مازاد تولید این روزها با رشد قابل توجه قیمت فولاد روبه‌رو هستیم.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۱۹
کد مطلب: 49488
 
مرجع : روزنامه صمت