مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست ایمپاسکو مطرح کرد:

۸۰درصد حوادث در معادن زغالسنگ کوچک اتفاق می‌افتد

افزایش تلفات جانی معادن زغالسنگ در سال‌جاری

اقتصاد آنلاین , 2 اسفند 1398 ساعت 3:53

خواجه پور گفت: طبق قانون ایمنی معادن، در معادنی که حداقل ۲۵ نفر کارگر دارند، باید یک مسوول ایمنی و یک مسوول بهداشت حرفه‌ای وجود داشته باشد. این ماده قانونی در معادن بزرگ با ظرفیت تولید بالا، رعایت می‌شود اما متاسفانه در معادن بخش خصوصی که عمدتا کوچک و متوسط با ظرفیت تولید پایین هستند و سهم کمی از استخراج دارند، این چنین نیست و ۸۰ درصد حوادث در این معادن اتفاق می‌افتد.


به گزارش ماین نیوز، پرهام خواجه پور مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: طبق ماده یک مقررات عمومی آیین نامه ایمنی در معادن، کلیه معادنی که دارای حداقل 25 نفر کارگر هستند، باید یک مسوول ایمنی و یک مسوول بهداشت حرفه‌ای وجود داشته باشد که مسوولیت این دونفر در معادن کمتر از 25 نفر به عهده مسوول فنی واگذار می‌شود.

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست ایمپاسکو ادامه داد: در معادن بزرگ که ظرفیت تولید بالایی دارند، این ماده قانونی رعایت شده است و در معدن یک دپارتمان HSEE دارند اما متاسفانه در معادن بخش خصوصی که عمدتا کوچک و متوسط با ظرفیت تولید پایین هستند و سهم کمی از استخراج دارند، این چنین نیست و 80 درصد حوادث در این معادن اتفاق می‌افتد.

وی به عمده خطرات معادن اشاره داشت و افزود: بر اساس نقشه راه تهیه و تولید مواد معدنی ایران در معادن خطرات عمده «High Risks» وجود دارد و به تمام واحدهای تحت پوشش اعم از معادن روباز و زیرزمینی، ارزیابی ریسک انجام و خطرات شناسایی شده است. اولین و جدی‌‌ترین خطر معادن زغالسنگ ریزش کمر بالای کارگاه است که بیشترین تلفات مربوط را دارد. آمارهای امسال نشان‌دهنده این است که حدود 60 درصد کشته‌ها در ریزش کمربالای کارگاه بوده است. وی خطر بعدی را گازگرفتگی و خفگی عنوان کرد که اغلب حوادث سالجاری مربوط به این مورد است.

خواجه پور تصریح کرد: در حوادث معادن زغالسنگ در سال 98، از مجموع 20 نفر آمار تا پایان دیماه 98، 12 مورد بر اثرریزش آوار و 5 نفر نیز بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست دادند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (تعداد کشته های سال 97، هفت مورد بوده) افزایش یافته است.

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست ایمپاسکو در رابطه با نقش آموزش ایمنی در معادن، بیان داشت: بر اساس استانداردهای جهانی، آموزش 10 الی 15 درصد می‌تواند ریسک حوادث را کاهش دهد. در ریزش کمربالای کارگاه چند عامل رعایت نمی‌شود؛ مهم‌ترین ایت است که پاسپورت کارگاه‌ها رعایت نمی‌شود .

منظور از پاسپورت، چوب بست‌ ، داربست‌ها، جرزبندی، تخریب و ... است، مسوول ایمنی باید این پاسپورت‌ها را بر اساس روش استخراج چک و کنترل کند و بر اساس پاسپورت دو راه زغال ریز و نفررو وجود داشته باشد. تجهیزات، ممیزی و کنترل، سیستم مدیریت HSEE ، ارزیابی ریسک و رعایت دستورالعمل ها از موارد حایز اهمیت است که در کنار آموزش الزامی است.

خواجه پور با تشریح فرایند استخراج گفت: یک آیین نامه ایمنی با 456 ماده براساس فعالیت‌های استخراجی تدوین شده و تمام روش های استخراج، نگه‌داری، امداد و نجات، آتشباری، تهویه و... (در معادن روباز و زیرزمینی) آورده شده است، که اگر تمام مواد این آیین نامه رعایت شود باعث کاهش ریسک و خطرات احتمالی می‌شود.

وی ادامه داد: نکته مهم در این مرحله آموزش است لذا باید موارد دیده شده در آیین‌نامه به صورت تخصصی اموزش داده شود.

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست ایمپاسکو ضمن اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی برای معادن زیرمجموعه خود، تصریح کرد: معادن جز مشاغل سخت و زیان‌آور است که حادثه در آن اتفاق می‌افتد حتی کشورهای پیشرفته نیز که در ایمنی حرف اول را می‌زنند حوادثی را شاهد هستند. آموزش‌ها در تهیه و تولید براساس اتفاقاتی که می‌افتد، صورت می‌گیرد.به طور مثال اگر یکی از حوادث اتفاق افتاده در معادن برق گرفتگی باشد، آموزش‌ها براساس آن انجام می‌شود.

وی در پایان عنوان کرد: تمام تجهیزات معادن زغالسنگ کشور ریل‌ها گرفته تا لوکوموتیوها فرسوده و برای 45 سال پیش است، به غیر از معدن طبس که کاملا مکانیزه است. معادن براساس اصل 44 به بخش خصوصی واگذار شده و یا باید واگذار شود و مسوول نوسازی معادن بخش خصوصی است و اگر توانایی ندارند نباید در معدن سرمایه‌گذاری کنند. بایستی به این نکته توجه کرد که باید به سمت سیستم های مکانیزه و نیمه مکانیزه و استفاده از نگهداری های فولادی و بتنی و... در ازای چوب بهره برد.


کد مطلب: 49442

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/49442/۸۰درصد-حوادث-معادن-زغالسنگ-کوچک-اتفاق-می-افتد

ماین نیوز
  http://www.minews.ir