گروه صنایع معدنی سایر حوزه ها
 
در آیین گشایش نمایشگاه سیمکس در سیرجان مطرح شد:
در توسعه بومی‌سازی توانمند هستیم
گروه صنایع معدنی >سایر حوزه ها - دومین نمایشگاه و همایش بین‌المللی معدن، صنایع معدنی و زنجیره تامین فولاد (سیمکس۲۰۲۰) صبح دیروز در سالن همایش‌های دانشکده استاد باستانی پاریزی پردیس دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان افتتاح شد.
 
به گزارش ماین نیوز، دوره نخست این نمایشگاه سال گذشته در کرمان برگزار شد اما این بار سیمکس با حضور مسئولان و شرکت‌های معتبر در سیرجان با مساحتی بیشتر در حال برگزاری است. منطقه گل‌گهر با تولید بیش از ۵۰ درصد سنگ آهن کشور در سیرجان قرار دارد و این شهر به‌عنوان یک شهرستان معدنی و فولادی، میزبان تکمیل زنجیره تامین فولاد از سنگ آهن تا محصول نهایی یعنی شمش و میلگرد است.

نمایشگاه سیمکس ۲۰۲۰ به مدت ۳ روز از ۵ تا ۷ بهمن در حال برگزاری است.

بخش خصوصی را جدی بگیریم

مهدی حسینی، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به لزوم توجه به بخش خصوصی و سیاست وزارتخانه در این مهم گفت: متاسفانه ما بخش خصوصی را جدی نمی‌گیریم، درحالی‌که می‌تواند خیلی از مشکلات بخش دولتی را حل کند. حسینی درباره اهمیت توجه به مدیران جوان کشور و جذب نخبگان گفت: باید این مهم را در کشور جدی بگیریم.

متاسفانه ما به سن پیری مدیریت رسیده‌ایم و انگیزه جوانان را کشته‌ایم. مدیران قدیمی باید به عنوان مشاور در کنار مدیران جوان بمانند. وی با اشاره به اهمیت جذب نیروی بومی در کشور اظهار کرد: قرار است وزارتخانه حدود ۵۰۰ نخبه را جذب کند و از تمامی تحصیلکردگان استقبال می‌کنیم، چراکه اعتقاد بر این است که این مهم به دانشگاه خاصی ربط ندارد.

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اهمیت اطلاع‌رسانی نیز گفت: در این حوزه بسیار ضعیف عمل می‌کنیم، مدیران روابط عمومی چشم، گوش و دست مجموعه‌ها هستند. اگر بودجه کافی در اختیار آنها قرار نگیرد، باور دارم که آن مجموعه به جایی نمی‌رسد.

حل مشکل معدن باید اندیشه‌محور باشد

سیدمحمد مهدی هادوی، رئیس مرکز ساخت داخل، ماشین‌سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهمیت رونق تولید اظهار کرد: حمایت از صنایع، برقراری نظم و ایجاد انگیزه در جهت کشش بازار دو رویکرد مهم در رونق تولید است.

هادوی با اشاره به قانون حمایت از کالای ایرانی در مجلس اظهار کرد: باید توانمندی‌های کشور را خوب بشناسیم، متاسفانه یکی از مشکلات ما شناخت نداشتن از توانمندی‌ها است.

تولیدکنندگان هم نمی‌دانند که نیازمندی‌هایشان دقیقا چیست.

او با بیان اینکه نمایشگاه نقشی فراتر از یک سامانه دارد، گفت: با برگزاری نمایشگاه عملا توانمندی و نیازهای موجود را نشان می‌دهیم و شاهد یک فرآیند چهره به چهره میان تولیدکنندگان و متقاضیان هستیم.

رئیس مرکز ساخت داخل، ماشین‌سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه برای حل مشکل معدن باید اندیشه‌محور باشیم، اظهار کرد: بازدیدکننده‌ها معمولا به بهبود محصول و تولیدات‌مان کمک می‌کنند. در این بین نقش دانشجو و دانشگاه کلیدی است که مسائل معدن را دیده و حل کنند.

هادوی با تاکید بر اینکه توان فنی و مهندسی تحصیلکرده‌ها باید شکوفا شود، ادامه داد: امیدواریم امسال دانشجوها را بیشتر در میان بازدیدکننده‌ها ببینیم. همچنین غرفه‌هایی از دانشگاه داشته باشیم تا بتوانیم ارتباط مستقیمی را میان دانشگاه و صنعت برقرار کنیم.

نمایشگاهی برای رشد صنعت و معدن کرمان

محمدعلی دهقان، معاون استاندار کرمان نیز در این همایش با اشاره به شهرستان سیرجان به عنوان شهر بزرگ صنعتی گفت: امیدواریم بتوانیم در جهت خودکفایی کشور گام‌های مثبتی برداریم. اگر خودمان را باور داشته باشیم، ساخت تجهیزات و موادی که تا دیروز فکر می‌کردیم در توان مهندسان نیست به بهترین شکل عملی می‌شود. به طور مثال در دو سال گذشته بسیاری از دانشگاه‌های کشور موادی ساخته‌اند که نشان‌دهنده توانمندی آنها است.

دهقان با اشاره به سیاست‌های استان برای رشد معدن و صنعت گفت: وقتی در هر شهری صنعت رشد می‌کند باید به رشد آن شهر هم توجه کرد، این مهم در مورد استان کرمان هم صدق می‌کند.

بنابراین نیاز است شرکت‌های مختلف تولیدی، همراه گل‌گهر زنجیره کار را تکمیل کنند. از شرکت‌های معدنی می‌خواهیم تا جایی که می‌توانند مراودات تجاری و نقدینگی را در استان متمرکز کنند.

معاون استاندار کرمان با اشاره به توانمندی‌های سیرجان و اهمیت برگزاری نمایشگاه گفت: در این استان ۳۵۰ میلیون تن مواد معدنی استخراج، حمل و فرآوری می‌شود.

در نتیجه این پروژه عظیم به همت متخصصان بستگی دارد و با برگزاری نمایشگاه می‌توان آن را به نمایش گذاشت. او تاکید کرد: در این نمایشگاه توانمندی‌های مختلف به رقابت گذاشته شده و علاقه‌مندان می‌توانند نیازهای خود را برطرف کنند.

در این روند تمامی شرکت‌ها به رقابت و تلاش در جهت توسعه و بهسازی قطعات و خدمات کمک می‌کنند. دهقان با اشاره به مزایای شرکت در نمایشگاه اظهار کرد: برخلاف این نگاه که نمایشگاه باعث اتلاف هزینه و وقت می‌شود باور داریم نمایشگاه موجب رشد صنعت و معدن می‌شود.

امیدواریم نمایشگاه‌های تخصصی در استان کرمان بیش از این فعال شود و شرکت‌های بزرگ از جمله گل‌گهر در برگزاری نمایشگاه استان و تصمیم‌گیری‌ها سهیم شوند تا بتوانیم رقابت را در بخش صنعتی استان فعال کنیم.

هیچ مانعی برای رشد معادن نداریم

علی عباسلو، مدیرعامل شرکت جهان فولاد درباره امتیازات ویژه شهرستان سیرجان اظهار کرد: همه باور داریم بالاترین سرمایه هر استان نیروی انسانی منطقه است، در همین رابطه سیرجان و در کل استان کرمان خوشبختانه سرمایه نیروی انسانی بالایی دارد.

عباسلو ادامه داد: سیرجان به دلیل موقعیت خاص خود یعنی حضور شرکت‌های گل‌گهر و ملی مس ایران در زمینه صنعت مس و فولاد ظرفیت بسیار بالا و نیروی صنعتی باتجربه‌ای دارد.
مدیرعامل شرکت جهان فولاد تاکید کرد: این دو معدن که جزو بزرگ‌ترین‌ها در خاورمیانه هستند توانسته‌اند زنجیره تولید را از استخراج تا تولید تامین کنند. از ماده خام گرفته تا محصول نهایی همه در یک نقطه تولید می‌شوند. بنابراین هر دو شرکت می‌توانند ارتباط خوبی با دانشگاه برای تقویت نیروی انسانی خود داشته باشند.

عباسلو با اشاره به اینکه زیرساخت‌ها در کشور فراهم است، گفت: هیچ گونه مانعی برای توسعه در صنعت و صنایع پایین‌دستی در کشور وجود ندارد.

بنابراین برنامه‌ریزی‌ها در سیرجان و کرمان باید برای تولید ۱۲ میلیون تن فولاد باشد. او با اشاره به تحریم‌ها گفت: باوجود تحریم‌ها ما توانمند شدیم، به طور مثال شرکت جهان فولاد ظرف ۸ سال توانست چندین کارخانه بسازد و هیچ کدام از کارشناسان خارجی باوجود تعهدها به کمک ما نیامدند.

وی با اشاره به توانمندی شرکت جهان فولاد در ساخت قطعات و ماشین‌آلات گفت: به عنوان یک پایلوت ساخت قطعات داخلی را در نظر گرفته‌ایم، در بخش تولید آهن اسفنجی، بریکت‌سازی و.. ورود کرده‌ایم. بنابراین برای نخستین‌بار توانستیم به توانمندی داخلی تکیه کنیم و به سمت خارجی‌ها نرویم.

اهمیت پرهیز از خودتحریمی

محمدمهدی زاهدی، نماینده کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه زیرساخت‌های لازم را برای توسعه فولاد در کشور داریم، گفت: خوشبختانه تمامی زنجیره تولید را در کشور داریم، کمتر جایی است که این زنجیره را داشته باشد.

او ادامه داد: انرژی در کشور ما ارزان است و مالیات کمتری در مقایسه با دیگر کشورها باید پرداخت شود، در نتیجه فرصتی ایجاده شده تا بتوانیم جایگاه مناسبی در کشور داشته باشیم.
زاهدی با اشاره به اهمیت توجه به اقتصاد سبز گفت: متاسفانه این واژه هنوز وارد ادبیات صنعت ما نشده، هرچند ممکن است از این صحبت کنیم که کارخانه‌ها نباید آلایندگی ایجاد کنند اما فرهنگ آن هنوز جا نیفتاده است.

او تاکید کرد: صنعت، اقتصاد و محیط‌زیست مواردی است که در کنار هم قرار می‌گیرند و باید به آن بها داد.
نماینده کرمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع فناوری و دانش و لزوم تکیه بر توان داخلی گفت: در زنجیره تولید هر کجا دانش را وارد کرده‌ایم و به توانمندی‌های خود ایمان داشته‌ایم، توانسته‌ایم گام‌های اساسی برداریم.

زاهدی در پایان صحبت‌های خود با انتقاد از درصد بالای خودتحریمی در داخل گفت: عوارض و گمرک و... از مواردی هستند که دست تولیدکننده را می‌بندند. بنابراین از وزیر صنعت، معدن و تجارت درخواست دارم اقدامات لازم برای پایان خودتحریمی علیه صنایع کشور را انجام دهد. بگذاریم صنایع با فراغ بال در خدمت جامعه باشند.

راه‌اندازی کارخانه کنسانتره تا پایان سال

محمد محیاپور، مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر در دومین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی و زنجیره فولاد (سیمکس ۲۰۲۰) با اشاره به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های شهرستان سیرجان اظهار کرد: سیرجان از خاص‌ترین شهرستان‌های کشور است و به خاطر ظرفیت‌های گسترده صنعتی، معدنی و تجاری مشهور است.

محیاپور با اشاره به توانمندی‌های این استان ادامه داد: منطقه گل‌گهر با بیش از ۱.۵میلیارد ذخایر معدنی و بیش از ۲۰ میلیون تن کنسانتره و گندله (هرکدام به‌صورت جداگانه)، بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفجی و بزرگ‌ترین کوره تولید شمش را به خود اختصاص داده است.

او تاکید کرد: در آینده‌ای نزدیک با راه‌اندازی خط جدید تولید، زنجیره فولاد تکمیل خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات خاصی که در سیرجان صورت گرفته، ادامه داد: سالانه بیش از ۵۰میلیون تن ماده معدنی برداشت و بیش از ۳۵۰ میلون تن ماده معدنی استخراج می‌شود. مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر ادامه داد: برای مهندسی معکوس و بومی‌سازی که دو محور این نمایشگاه است، به جسارت و حمایت خاصی نیاز داشتیم که گل گهر آن را برعهده گرفته است.

قطعات ساخت داخل در حوزه صنعت و معدن از جمله اقدامات بزرگ این مجموعه است.
محیاپور با بیان اینکه در شرایط تحریم به دنبال اقدامات توسعه‌ای برای کشور هستیم و با بیان اینکه بومی‌سازی یک روند است، گفت: شرکت گل‌گهر با بازیابی باطله‌ها توانسته یک کارخانه کنسانتره احداث کند. این کارخانه با ظرفیت یک میلیون تن در کمتر از یک سال ساخته شده است. این کارخانه قبل از سال جدید راه‌اندازی می‌شود و به ظرفیت می‌رسد.

او با تاکید بر اینکه سیرجان ظرفیت بالایی در حوزه بومی‌سازی دارد، به توانمندی‌های شرکت گل‌گهر اشاره و گفت: رویکرد مجموعه گل‌گهر و مدیرعامل آن توجه به فناوری، نوآوری و رشد بومی‌سازی در کشور بوده و اقدامات توسعه‌ای مناسبی را در این زمینه انجام داده است. به‌طور مثال در کارخانه گندله‌سازی یکی از نیروهای شرکت گل‌گهر قسمت عمده نرم افزار مورد نیاز را بومی‌سازی کرده که از نمونه مشابه خارجی به مراتب بهتر است.

انعقاد ۳ تفاهمنامه در نمایشگاه سیمکس

در حاشیه برگزاری نخستین روز از نمایشگاه سیمکس ۲۰۲۰، ۳ تفاهمنامه همکاری به امضا رسید.
نخستین تفاهمنامه میان شرکت فولاد تنبور و شرکت گهر روش سیرجان به امضا رسید. بر اساس این تفاهمنامه شرکت گهر روش سیرجان متعهد می‌شود تا با همکاری شرکت فولاد تنبور اقدام به تولید شیرآلات صنعتی کند.

دومین تفاهمنامه نیز به امضای شرکت فناوران صنعت بردسیر و شرکت گهر روش سیرجان رسید بر اساس آن این دو شرکت با همکاری یکدیگر نسبت به ساخت انواع قطعات لاستیکی بلوری اقدام می‌کنند.

سومین تفاهمنامه همکاری نیز میان شرکت گهر روش سیرجان و شرکت ولگان صنعت سپاهان به امضا رسید و بر اساس آن شرکت گهر روش سیرجان با همکاری شرکت ولکان صنعت سپاهان اقدام به ساخت انواع قطعات آسیاب‌های گلوله‌ای با سرعت بالا می‌کند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۴۷
کد مطلب: 49104
 
مرجع : روزنامه صمت