گروه صنایع معدنی فولاد
 
ذوب آهن اصفهان همه ارز حاصل از صادرات را بازگردانده است
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان گفت: ذوب‌آهن اصفهان در سال گذشته ارز حاصل از فروش محصولات فولادی خود را به میزان 120 درصد بازگرداند، 20 درصد بالاتر از تعهدی که داشت و امسال نیز تاکنون صد در صد تعهد را انجام داده‌ایم. بانک مرکزی در نشست‌های مختلف حق را به فولادی‌ها می‌دهد زیرا عملکرد آن‌ها شفاف است.
 
به گزارش ماین نیوز، به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب‌آهن اصفهان، منصور یزدی‌زاده در پنل تخصصی دهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران با نگاهی به بازار یک و دوم بهمن ماه اظهار داشت: ذوب‌آهن اصفهان تنها تولیدکننده فولاد به روش کوره بلند با استفاده از سنگ‌آهن است.

متأسفانه معادن به جای تأمین نیاز اولیه واحدهای فولادی نظیر ذوب‌آهن اصفهان به سمت صادرات مواد اولیه (انفال) روی آورند و این موضوع عدم توازن در زنجیره فولاد را ایجاد نموده است.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان افزود: ذوب‌آهن اصفهان در سال گذشته ارز حاصل از فروش محصولات فولادی خود را به میزان 120 درصد بازگرداند، 20 درصد بالاتر از تعهدی که داشت و امسال نیز تاکنون صد در صد تعهد را انجام داده‌ایم. بانک مرکزی در نشست‌های مختلف حق را به فولادی‌ها می‌دهد زیرا عملکرد آن‌ها شفاف است.

وی تصریح کرد: برخی صنایع از انرژی ارزان و یارانه دار گاز استفاده می‌کنند لذا دغدغه کمتری برای تأمین سنگ‌آهن دارند. ذوب‌آهن که از یارانه انرژی بهره‌مند نیست با هر قیمتی حتی صادراتی باید مواد اولیه را تهیه کند و در این شرایط با مشکلات زیادی مواجه است. این شرکت 10 درصد تولید فولاد کشور را دارا است اما همواره مظلوم واقع شده ست.

یزدی‌زاده مسؤول بیان کرد: متأسفانه سنگ‌آهن با عیار 61 و 62 در ایران به کنسانتره تبدیل می‌شود که در حالیکه ذوب‌آهن اصفهان نیاز شدید به این سنگ‌آهن دارد با بتواند محصولات استراتژیک مانند ریل تولید کند.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان در ادامه به صادرات بیلت و سنگ‌آهن پرداخت و تصریح کرد: صادرات بیلت ارزش افزوده هفت تا هشت برابری در مقایسه با سنگ‌آهن دارد، حال تولید و صادرات کدام‌یک از این دو محصول به ویژه در شرایط فعلی رشد اقتصادی را در پی دارد.

وی اظهار داشت: ذوب‌آهن اصفهان بر اساس معادن بنیان گذاشته شد و چندی پیش نیز در 23 دی ماه بیش از نیم‌قرن از حیات این شرکت مادر صنعتی را پشت سر گذاشتیم.

سنگ‌آهن از معادنی که مدیریت آن‌ها را بر عهده داشت در جای جای ایران جمع‌آوری می‌شود در کوره این کارخانه به محصول تبدیل شود. زنجیره تولید این شرکت ابتدا به خوبی دیده شده بود اما سیاست‌های واگذاری نادرست مشکلات امروزی را ایجاد نموده است.

یزدی‌زاده گفت: پیش از انقلاب 600 هزار تن تولید فولاد داشتیم اما در حال حاضر این رقم 27 میلیون تن است که این مهم نویدبخش بالندگی و توسعه این صنعت مادر است.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان تصریح کرد: در افق 1404 اگر به تولید 55 میلیون تن برسیم، بیش از 32 میلیون تن سنگ‌آهن کم داریم اگر به 40 میلیون تن تولید فولاد نیز برسیم باز هم با کمبود سنگ‌آهن مواجه هستیم.

وی اظهار داشت: ذوب‌آهن اصفهان تنها مصرف‌کننده سنگ‌آهن دانه‌بندی است که عیار آن نباید کمتر از 60 باشد اما در حال حاضر از بخش‌های مختلف کشور سنگ آهنی که جمع می‌شود عیار میانگین آن به 54 رسیده است. ذوب‌آهن اصفهان تنها شرکتی است که یارانه انرژی نمی‌گیرد و با انرژی گران به جای احیای سنگ‌آهن، سرباره را احیا می‌کند.

یزدی‌زاده بیان کرد: همزمان با توسعه ذوب‌آهن اصفهان نیاز است معادن زغال‌سنگ نیز حضور قدرتمند داشته باشند. این شرکت در سال گذشته دغدغه دو وزارتخانه صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در خصوص تعیین قیمت زغال‌سنگ در ابتدای هرسال را برطرف کرد و قیمت آن به 26 و نیم درصد شمش فولاد خوزستان رسید.

بازنگری در طرح جامع فولاد ضروری است

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان گفت: با توجه به شرایط فعلی مواد اولیه طرح جامع فولاد به بازنگری نیاز دارد متأسفانه توازن زنجیره به هم خورده است و ذوب‌آهن اصفهان به دلیل نبود مواد اولیه هم‌اکنون با نیمی از ظرفیت تولید، در حال فعالیت است.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط جنگ اقتصادی فعلی که دشمن صنعت فولاد را به عنوان یک صنعت پیشرو هدف قرار داده است صرفاً با همدلی و هم‌افزایی می‌توان از شرایط سخت فعلی به سلامت عبور کرد.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان حضور بسیاری از مسئولین و مدیران فولاد و صنایع معدنی را در همایش مذکور مثبت ارزیابی نمود و گفت: هم‌اکنون همه به دنبال صادرات غیرنفتی و نجات کشور از وابستگی به نفت هستیم و صادرات فولاد یکی از راهکارهای مهم برای جایگزین نمودن در این زمینه است
تاریخ انتشار : شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۰۷
کد مطلب: 49073
 
مرجع : خبرگزاری فارس