ابلاغ قرارداد مشاوره احداث واحدهای آهن اسفنجی۶. ۱ میلیون تنی بیجار و فولادسازی ۵. ۱ میلیون تنی قروه استان کردستان

شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه مهرجی، مشاور مادر شرکت صنایع فولاد کردستان شد

روزنامه صمت , 1 بهمن 1398 ساعت 15:57

شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه مهرجی، در فرآیند مناقصه شرکت صنایع فولاد کردستان با عنوان «خدمات مشاوره و نظارت بر عملیات احداث یک واحد آهن اسفنجی ۱.۶ میلیون تنی و پروژه‌های زیرساخت مربوط در شهرستان بیجار و یک واحد ۱.۵ میلیون تنی فولادسازی در شهرستان قروه استان کردستان» برنده و به عنوان مشاور اصلی انتخاب و قراردادی بین این دو شرکت منعقد شد.


دیروز در نشستی در محل شرکت صنایع فولاد کردستان با حضور محمدرضا احمدی مدیرعامل این شرکت، مهدی تولاییان مدیرعامل شرکت فنی مهندسی مهرجی و برخی معاونان این شرکت، علی یزدانی رئیس هیات‌مدیره شرکت صنایع فولاد کردستان و برخی اعضای این هیات‌مدیره، ابلاغیه این قرارداد تقدیم شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه مهرجی شد.

زنجیره فولاد، جهشی برای توسعه استان کردستان

به گزارش ماین نیوز، علی یزدانی رئیس هیات‌مدیره شرکت صنایع فولاد کردستان در این نشست با بیان اینکه به دلیل ظرفیت‌های معدنی و سنگ آهن، این زنجیره در استان کردستان شکل گرفت، عنوان کرد: ایجاد زنجیره فولاد کردستان در حقیقت نگاهی توسعه‌ای به استان کردستان دارد و در راستای برنامه‌های سازمان ایمیدرو است، اما براساس قانون از آنجا که این سازمان نمی‌توانست به‌عنوان بخش دولتی ۱۰۰درصد سرمایه‌گذاری کند، سرمایه‌گذارانی از بخش خصوصی به این پروژه ورود کردند.

با توجه به حضور شرکت‌هایی مانند «گروه شرکت‌های کیمیا معادن سپاهان» و «شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور» در استان کردستان و واگذاری پهنه معدنی به «شرکت توسعه و تجهیز معادن امداد» قرار شد کنسرسیومی متشکل از دولت با سهم زیر۵۰درصد و سهم بخش خصوصی بالای۵۰درصد شکل بگیرد تا هم زمینه اشتغالزایی و هم زمینه‌ساز رفع محرومیت‌زدایی در استان کردستان باشد.

یزدانی ادامه داد: بر این اساس، تصمیم گرفته شده دو واحد ۱.۵ میلیون تنی فولادسازی و ۱.۶ میلیون تنی آهن اسفنجی در بیجار و قروه ایجاد شود که تمام مقدمات و زیرساخت‌ها آن هم‌اکنون فراهم شده است.

در زمینه سرمایه‌گذاری نیز قرار بود که از منابع صندوق توسعه ملی یا در قالب فاینانس یا از محل آورده نقدی سهامداران این پروژه به سرانجام برسد. آخرین تصمیم هیات‌مدیره در این راستا افزایش سرمایه تا سقف ۳۵۰میلیارد تومانی است.

وی ادامه داد: این طرح‌ها از سوی ایمیدرو زمانی که مدیریت آقای دکترکرباسیان در ایمیدرو گرفته شد و توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت و آقای غریب‌پور مورد پیگیری قرار گرفت. از این‌رو همراهی سازمان ایمیدور می‌تواند سرعت بیشتری به پروژه بدهد، چراکه حدود نیمی از منابع را این سازمان باید تهیه کند و این فرصتی برای جهش توسعه استان کردستان به‌شمار می‌رود.

رئیس هیات‌مدیره شرکت صنایع فولاد کردستان خاطرنشان کرد: سال آینده عملیات اجرایی این پروژه آغاز می‌شود و زمینه اشتغال چندهزارنفر را ایجاد می‌کند.

یزدانی گفت: به تازگی نیز قرار شده پهنه معدنی دیواندره که سنگ آهن است به شرکت صنایع فولاد کردستان واگذار شود و این موضوع نیز در دست پیگیری است.

سرمایه‌گذاری ۵۵۰ میلیون یورویی

در این نشست محمدرضا احمدی مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان عنوان کرد: سهامداران فولاد کردستان شامل ۴۴درصد سازمان ایمیدرو، ۲۰درصد شرکت «توسعه معدنی و صنعتی صبانور» و ۱۶درصد «گروه شرکت‌های کیمیا معادن سپاهان» هستند که این دو شرکت، معدن و کارخانه کنسانتره و طرح‌های توسعه‌ای برای گندله نیز دارند.

شرکت صبانور در اسدآباد همدان یک واحد ۵۵۰ هزار تنی گندله نیز دارد.۲۰درصد سهام نیز مربوط به «شرکت توسعه و تجهیز معادن امداد» است.

مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان درباره توان شرکت‌های داخلی برای ساخت این طرح‌ها گفت: شرکت‌های EPC کاردر واحدهای فولادی ممکن است در کشور انگشت‌شمار باشند، اما شرکت‌های خوبی هستند و توانایی اجرای این طرح‌ها را دارند. برای نمونه در بخش احیای مستقیم و فولادسازی هم ایریتک و همMMTE و در بخش فناوری میدرکس و نیز در فناوری پرد شرکتMME را داریم که دارای گواهی فناوری نیز هستند.

وی با بیان اینکه از نظر فناوری احیای مستقیم با مشکلی روبه‌رو نیستیم، افزود: در بخش اجرا نیز شرکت‌هایی مانند فولاد تکنیک، فکور صنعت یا قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء فعالیت‌های خوبی در ساخت واحدهای فولادی داخلی داشته‌اند. با توجه به فراخوانی که پیش‌رو داریم، امیدواریم شرکت‌های خوبی برای این دو طرح جذب کنیم. به طور کل در بخش فولادسازی شرکت‌های خوبی وجود دارند.

احمدی در پاسخ به این سوال که چه میزان سرمایه برای این طرح در نظر گرفته شده است، گفت: برای این پروژه ۵۵۰ میلیون یورو در نظر گرفته شده که۳۰درصد آورده سهامداران است و ۷۰درصد از منابع دیگر تامین خواهد شد. البته نظر ما این است که به صورت فاینانس جذب سرمایه کنیم با این حال سرمایه‌گذاری داخلی نیز داریم.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که بانک صادرات آماده همکاری برای احداث واحدهای فولادی است آیا از این بانک کمک نخواهید گرفت، گفت: رقم این پروژه بالاست، بنابراین یک بانک به‌تنهایی نمی‌تواند تامین مالی پروژه را انجام دهد، مگر اینکه کنسرسیومی از بانک‌ها بخواهند مشارکت داشته باشند.

مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان در ادامه با اعلام خبرهای خوبی در راستای این پروژه عنوان کرد: دو پروژه فولاد کردستان مجوزهای محیط‌زیست که برای احداث واحدهای فولادی بسیاری کلیدی هستند را اخذ کرده است و در زیرساخت‌ها و تامین آب، برق و گاز چه در دوران ساخت و چه در دوران بهره‌برداری، قراردادهایی را منعقد کرده و پیش‌نویس قراردادها نیز آماده شده است. احمدی همچنین خاطرنشان کرد: حسن این طرح مجاورت آن با راه‌آهن است.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که در زمینه نورد چه محصولات و بازارهایی را در اولویت قرار خواهید داد، گفت: برای تولید محصول نورد یا تامین بازار داخلی یا بازار صادراتی، به طرح جامع فولاد و در کل بازار توجه خواهیم داشت. سعی ما این است که با کمک مشاور اصلی بازار را رصد کنیم و به سمت نیاز بازار پیش برویم.

مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان درباره اشتغالزایی این طرح‌ها نیز عنوان کرد: این طرح‌ها برای۱۲۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۱۲هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال خواهند کرد و اولویت با افراد متخصص بومی در استان خواهد بود.

احمدی همچنین در پاسخ به این پرسش که تمام خوراک این طرح‌ها در استان کردستان قابل تامین است، گفت: تمام خوراک در استان قابل تامین است و هم‌اکنون ۱۱۰ میلیون تن سنگ آهن در کردستان قابل استخراج است که خوراک ۲۰ ساله این طرح‌ها را تامین می‌کند. از این‌رو شرکت صنایع فولاد کردستان تعهد خوراک ۲۰ساله برای این طرح‌ها دارد. علاوه بر این محدوده‌های امیدبخش دیگری نیز وجود دارد.

۳ساله طرح را تحویل خواهیم داد

همچنین مهدی تولاییان مدیرعامل شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه مهرجی که به‌عنوان مشاور مادر شرکت صنایع فولاد کردستان انتخاب شد، در این نشست عنوان کرد: شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه مهرجی، برنده مناقصه شرکت صنایع فولاد کردستان، به عنوان مشاور و ناظر بر عملیات احداث یک واحد آهن اسفنجی ۱.۶میلیون تنی و پروژه‌های زیرساخت مربوط در شهرستان بیجار و یک واحد ۱.۵میلیون تنی فولادسازی و نورد در شهرستان قروه استان کردستان شده است.

تولاییان در ادامه خاطرنشان کرد: در دو پروژه قروه و بیجار هم در راستای نظارت عالیه و هم نظارت کارگاهی، قرار است، مشاور مادر شویم. امیدواریم در زمینه‌های فولادسازی و احیای مستقیم بتوانیم به فولاد کردستان کمک کنیم.

تولاییان ادامه داد: گروه فولاد مبارکه حدود ۱۲ واحد احیای مستقیم را طراحی و نظارت کرده و به بهره‌برداری رسانده است. در حقیقت هیچ شرکت بیشتر از ما دارای تجربه مناقصه، ساخت و طراحی در این زمینه نیست.

وی درباره مدت زمان این پروژه عنوان کرد: قرار است این پروژه به مدت ۳۶ ماه – ۳ سال – و به‌صورت EPCF اجرایی شود. احداث یک واحد ۱.۶ میلیون تنی آهن اسفنجی و ۱.۵میلیون تنی فولادسازی عملیاتی می‌شود که فراخوان و مناقصه آن به‌صورت عمومی و ارزیابی‌ها انجام می‌گیرد. پس از آن از طریق شرکت فولاد کردستان، شرکت‌هایی که ظرفیت اجرای این پروژه را داشته باشند، انتخاب می‌شوند.

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه مهرجی عنوان کرد: در کشور فرآیند احیای مستقیم به‌صورت کامل بومی‌سازی شده و چند شرکت داخلی در این زمینه کار کرده‌اند و لایسنس نیز دارند و از صفر تا صد آن را می‌توانند انجام بدهند. در زمینه تجهیزات نیز تقریبا تمام تجهیزات آن قابلیت ساخت در داخل را دارند.

تولاییان در پاسخ به این سوال که آیا از فناوری پرد که فناوری داخلی است نیز بهره می‌گیرید، گفت: از فناوری‌های موجود بهره خواهیم گرفت، البته ظرفیت پرد محدود است که باید با مشاور به توافق برسیم که یک واحد ۱.۶میلیون تنی به‌ٌصرفه‌تر است یا اینکه دو واحد با نصف این ظرفیت ایجاد کنیم که در این صورت، پرد هم شانس برای حضور در این قرارداد خواهد داشت. ۳ تا ۴ شرکت در این پروژه‌ها حتما حضور خواهند داشت.


کد مطلب: 48986

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/48986/شرکت-فنی-مهندسی-فولاد-مبارکه-مهرجی-مشاور-مادر-صنایع-کردستان

ماین نیوز
  http://www.minews.ir