گروه صنایع معدنی فولاد
 
اختتامیه‌جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد در حد و اندازه یک افتتاحیه
فولادی‌ها و تامین‌کنندگان با دست پر آمدند
گروه صنایع معدنی >فولاد - دومین جشنواره و نمایشگاه فولاد در حالی پنجشنبه، ۲۶ دی به کار خود پایان داد و از برگزیدگان بومی‌سازی با اهدای تندیس جایزه ملی فولاد ایران تقدیر کرد که این اختتامیه در حد و اندازه یک افتتاحیه مورد استقبال قرار گرفت.
 
به گزارش ماین نیوز، جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد سال گذشته همزمان با حضور بهرام سبحانی در کسوت رئیس انجمن فولاد به ابتکار این انجمن برگزار شد تا برای نخستین بار برگزاری یک نمایشگاه فولادی از شعار و شوآف فاصله بگیرد و به دغدغه‌های واقعی صنعت فولاد بپردازد و فاصله این صنعت را با قطعه‌سازان و تامین‌کنندگان فولاد کم و آنها را به هم نزدیک‌تر کند.

در این میان البته آنچه بیشتر به چشم می‌آمد حضور باانگیزه و جدی‌تر شرکت‌های فولادی و تامین‌کنندگان در این جشنواره و نمایشگاه بود که با برنامه و دست پر حضور یافته بودند تا خوشه‌چینی آنها از این رویداد صنعتی-فولادی کامل‌تر شود.

با این حال در حالی که به‌نظر می‌رسد صاحب چنین رویدادی وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد حضور مسئولان این وزارتخانه به خداداد غریب‌پور و صادقی نیارکی معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت محدود شد و وزیر در این رویداد نمایشگاهی واقعی حضور نیافت.

گرچه تحریم باعث دورهمی فولادسازان و تامین‌کنندگان‌شان شده بود اما وزارتخانه دلگرمی از نوع حضور را هم از این جشنواره و نمایشگاه دریغ کرد؛ با این حال فولادی‌ها به دورهمی خود بالیدند و با شور و هیجان تحت تاثیر فضای ناامیدی قرار نگرفتند.

صرفه‌جویی ارزی ۵. ۹۵ میلیون یورویی

در ابتدای این آیین رسول خلیفه‌سلطانی، دبیر دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: یک سال و نیم پیش کارگروه فناوری و بومی‌سازی در انجمن فولاد فعال و منجر به برگزاری این جشنواره و نمایشگاه در سال گذشته شد و از سال گذشته تاکنون ساختارمندانه به این رویداد نگاه کردیم.

وی افزود: با برنامه‌ریزی که در این کارگروه انجام شد در پایان جشنواره سال گذشته مصمم‌تر شدیم که ساختاری به موضوع نگاه کنیم. بعد از جشنواره سال گذشته دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان از اعضای هیات رئیسه انجمن فولاد دعوت و در نشست مشترکی تاکید کرد که فضای صنعت فولاد یک فضای تقاضامحور است و شرکت‌های دانش‌بنیان بعد از ساخت قطعه به‌دنبال بازار هستند و آنجا اول گرفتاری ما است؛ بنابراین لازم است این فضای تقاضا محور را توسعه بدهید.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: در همین راستا ابزار توسعه این فضای تقاضامحور را با تاسیس یک صندوق پژوهش-فناوری فراهم کردیم. در این یک سال کارهای مقدماتی تاسیس صندوق را انجام دادیم و سهم شرکت‌ها را مشخص کردیم.

خلیفه سلطانی در ادامه تصریح کرد: ازسوی دیگر روی سامانه جامع توسعه فناوری و بومی‌سازی کار کردیم و این کار مشترک کارگروه یعنی خود شرکت‌ها بوده است. نمایندگان و مدیران بومی‌سازی شرکت‌ها دور هم جمع شدند و سیستم کدینگ طراحی کردند و درختواره اقلام را نوشتند و زیرمجموعه اقلام ۲۳۰گانه را درآوردند که اقدامی درخور تقدیر است. حدود دو ماه و نیم پیش این سامانه در ایمیدرو رونمایی شد. در حقیقت این اقدامات دو بال پرواز برای همرسانی تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان بود.

وی با اشاره به اینکه سهم تامین‌کنندگان در زنجیره فولاد و صنایع معدنی به‌شدت از صنایع دیگر بیشتر است، اظهار کرد: صنعت نسوز زنده به صنعت فولاد است؛ از این رو نیازمندیم هدف را فقط تامین نیاز داخل تعیین نکنیم بلکه رشد صنعت هدف اصلی و فضای صنعت فولاد یک فضای رقابتی باشد.

خلیفه سلطانی درباره دومین نمایشگاه و جشنواره ملی فولاد نیز گفت: دومین دوره نمایشگاه ملی فولاد در ۷ هزار مترمربع فضا با مشارکت ۱۳۸ شرکت برگزار شد و فضای نمایشگاهی نسبت به سال قبل ۲۰ درصد بیشتر و حضور دانش‌بنیان‌ها در آن پررنگ‌تر بود؛ آنها توانایی‌های اثبات‌شده داشتند.

دبیر دومین جشنواره ملی فولاد با بیان اینکه در میز ساخت داخل فولاد ۵۰۰ میلیون یورو تفاهمنامه امضا شد، به قراردادها و پیش‌قراردادهای شرکت‌های فولادی اشاره کرد و گفت: غیر از این ۵۰۰ میلیون یورو، شرکت‌های فولادی اعلام کردند که ارزش قراردادها و پیش‌قراردادهایی که از ابتدا تا پایان سال منعقد شده یا پیش‌بینی می‌شود منعقد شود، ۹۵.۵ میلیون یورو است که صرفه‌جویی ارزی قابل‌توجهی را رقم می‌زند. سهم قراردادها ۷۰ درصد این رقم و پیش‌قراردادها ۳۰ درصد است.

دبیر انجمن فولاد ایران در ادامه سهم هر شرکت از این رقم را به این شرح اعلام کرد: گروه فولاد مبارکه ۴۰ میلیون یورو، فولاد خوزستان ۷. ۵ میلیون یورو، شرکت گل‌گهر ۲۰ میلیون یورو، فولاد خراسان ۴. ۶ میلیون یورو، کاوه پارس ۷. ۶ میلیون یورو، فولاد آلیاژی ایران ۳. ۸ میلیون یورو، چادرملو ۱۰ میلیون یورو، میدکو ۲. ۴ میلیون یورو.

استفاده از ظرفیت انجمن‌ها برای پیشبرد نهضت ساخت داخل

در ادامه این آیین سیدمهدی نیازی، قائم‌مقام امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: نهضت ساخت داخل مورد تاکید و پیگیری مقامات بلندپایه کشوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت است و وزیر صنعت، معدن و تجارت بر آن تاکید ویژه دارند.

وی ادامه داد: ابزارهای بسیار زیادی برای مدیریت ساخت داخل فراهم شده است.
وی با بیان اینکه برای نهضت ساخت داخل ۹ محور طراحی شده، افزود: یکی از راهبردهای مد نظر ما در این زمینه فرهنگ‌سازی ساخت داخل است.

نیازی تصریح کرد: براساس رویکرد جدید وزارت که تشکیل میز ساخت داخل است با کمک انجمن فولاد در حاشیه نمایشگاه میز ساخت داخل برگزار شد.

وی تکید کرد: ۲۰۰ قرارداد از میزهای ساخت داخل به‌دست آمده است. در میز فولاد تعاملات و تفاهم‌هایی حاصل شده است. در حوزه ورق ۳۶۰ میلیون یورو، کمپرسور ۴۰ میلیون یورو و ریل ۳۰ میلیون یورو قرارداد منعقد شد.

قائم‌مقام امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تاکید ما این است که از این جشنواره تا جشنواره بعدی هر فصل یک میز ساخت داخل برگزار شود.
نیازی با بین اینکه امسال قانون حداکثر استفاده از توان داخلی به مجلس ابلاغ شد، تصریح کرد: تاکید ما استفاده از ظرفیت انجمن‌ها برای پیشبرد راهبرد ساخت داخل است.

شرکت‌های فولادی جزیره‌ای کار نکنند

در بخش دیگری از این آیین کسری غفوری، مدیرعامل فولاد خراسان گفت: از انجمن فولاد که از مدت‌ها قبل تاکنون زحمات فراوانی برای بومی‌سازی کشیده‌اند تشکر می‌کنم. این زحمت‌ها باعث شد جشنواره‌ای با این درجه از استقبال برگزار شود.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها را تبدیل به فرصت کرده‌ایم، افزود: بعد از اینکه سامانه جامع توسعه فناوری و بومی‌سازی رونمایی شد به‌عنوان نخستین شرکت فولادی در آن ثبت‌نام کردیم. کارگروه بومی‌سازی را در مجتمع فولاد خراسان تشکیل دادیم که امیدواریم با اطلاعاتی که در این مدت اضافه شد نهایت استفاده را از موقعیت کنونی ببریم. غفوری تصریح کرد: خواهش من این است که شرکت‌های بزرگ فولادی جزیره‌ای کار نکنند و اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

مدیرعامل فولاد خراسان در پایان تاکید کرد: موضوع دیگر اینکه بومی‌سازی را با مهندسی معکوس اشتباه نگیریم و در کنار ساخت قطعات، فناوری را هم توسعه دهیم.

تقدیر از تأمین‌کنندگان برتر

در ادامه این آیین از برگزیدگان و تامین‌کنندگان برتر تقدیر شد. همچنین ۱۲ شرکت فولادی از تامین‌کنندگان برترشان قدردانی کردند. در این آیین از کتاب بومی‌سازی فولاد خراسان نیز رونمایی شد. همچنین سیدمهدی نیازی قائم‌مقام امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت لوح این وزارتخانه را به‌دلیل «اهتمام به ساخت داخل» در دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد به انجمن تولیدکنندگان فولاد اهدا کرد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۱۲
کد مطلب: 48916
 
مرجع : روزنامه صمت