گروه صنایع معدنی فولاد
 
معاون فناوری فولاد مبارکه خبر داد
سناریوهای مختلف فولاد مبارکه در مقابل تحریم
گروه صنایع معدنی >فولاد - در حاشیه نخستین روز جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد که به ابتکار انجمن تولیدکنندگان فولاد در برج میلاد تهران گشایش یافت، در محل غرفه فولاد مبارکه، معاون فناوری این شرکت فولادی در نشستی خبری به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد.
 
به گزارش ماین نیوز، سیدمهدی نقوی، معاون فناوری فولاد مبارکه در پاسخ به نخستین پرسش درباره قراردادهایی که فولاد مبارکه در نخستین روز برگزاری جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد به سرانجام رسانده، گفت: در فرآیند جشنواره امسال، فولاد مبارکه نخستین مرکز رشد و نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال را در قالب یک کنسرسیوم سه‌جانبه امضا کرد. دانشگاه بزرگ تهران، معاونت علمی و فناوری دفتر ریاست جمهوری و شرکت فولاد مبارکه عضو این کنسرسیوم سه‌جانبه بودند.

وی افزود: هدف ما از ایجاد یکی از مراکز رشد و نوآوری فولاد مبارکه در تهران فقط کار روی مفهوم دیجیتال در جهان امروز بوده است. با بررسی روند فناوری در جهان به این نتیجه رسیدیم که گریزی نیست، جز اینکه به سمت دنیای دیجیتال حرکت کنیم.

نقوی ادامه داد: برای این حرکت نیز، با داشتن مفاهیم صنعتی، از دانشگاه به‌عنوان مرکز دانش ایران در کنار حمایت‌های همه‌جانبه معنوی و مالی فولاد مبارکه استفاده کردیم، ضمن اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری همواره همراه این حرکت‌ها هستند و این همکاری منجر به عقد این قرارداد شد.

معاون فناوری فولاد مبارکه در ادامه با بیان اینکه از چند ماه پیش مذاکرات اولیه تاسیس این مرکز را انجام دادیم، اظهارکرد: کارگروه‌هایی در این زمینه تشکیل شد و فضایی را در جشنواره ملی فولاد برای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در نظر گرفتیم تا برای ایران دستاوردهای خوبی داشته باشیم.

نقوی با بیان اینکه در تدوین نقشه راهی خودمان، فناوری خود و جهان را رصد و زمان زیادی را با گروه‌های دانشی مرتبط مطالعه کردیم. پیش‌بینی ما این است که با حمایت کل صنعتگران و دانش‌بنیان‌ها، فولاد مبارکه به‌عنوان شروع‌کننده این اقدام حرکت می‌کند و از تمام دوستانی که آمادگی و دانش اجرای این کار را داشته باشند، دعوت می‌کنیم.

وی افزود: بال اصلی فولاد مبارکه در بخش فنی‌مهندسی طراحی، شرکت فنی‌مهندسی فولاد مبارکه است و شرکت ایریسا به‌عنوان شرکت مادر تخصصی اتوماسیون و برق ایران در کنار ما هستند و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۰ نخستین محصولات این نقشه جدید را ببینیم. وی تصریح کرد: دانش تولید فولاد مانند سایر دانش‌ها در حال تغییر و نو شدن است ما به این حد برسیم که با صنعت جهان به‌طور همزمان بتوانیم حرکت کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه صنعت فولاد یک صنعت استراتژیک به‌شمار می‌رود، فولاد مبارکه با توجه به تحریم‌های جدید چه تمهیداتی اندیشیده است، بیان کرد: هر اتفاقی که در جامعه سیاسی جهان رخ بدهد برای بقای خود، سناریوهای گوناگونی را تدوین می‌کنیم. فولاد مبارکه از سال گذشته تحریم بوده و در فهرست جدید شرکت ما را در رده دوم قرار داده‌اند و این موضوع قدیمی است. اما اتفاق میمون و مبارکی که در این میان رخ داد این بود که توانایی‌های ما بیشتر رشد کند و به بلوغ برسد.

نقوی در بخش دیگری از سخنانش افزود: سال گذشته، سال موفقی را پشت سر گذاشتیم با وجود اینکه سال سختی بود. طبیعی است که برای جلوگیری از هرگونه توقف در رشد و پیشرفت خود سناریوهای گوناگونی را طراحی کنیم.

وی با اشاره به اینکه صادرات فولاد مبارکه در امسال بیشتر شده افزود: باوجود تحریم و اینکه نرخ تحویل محصولات در بازار ایران افزایش پیدا کرده توانستیم با افزایش تولید هر دو این موضوع‌ها را جبران کنیم.

معاون فناوری فولاد مبارکه در ادامه تصریح کرد: در بورس نیز یکی از بزرگ‌ترین تغییر سرمایه را با ۶۱درصد رشد در تاریخ بورس کشور، هفته گذشته انجام دادیم و سرمایه شرکت را از ۱۳ هزار میلیارد تومان به ۲۰هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان افزایش دادیم که در بورس بی‌سابقه بوده است.

نقوی ادامه داد: این اتفاق از محل سود انباشته انجام شده است. امروز هم (۲۳دی) بورس بالاتر از پیش‌بینی ما باز شد. مطمئن هستیم حضور فولاد مبارکه غنای بهتری به بورس خواهد داد همان‌طور که بورس حمایت‌های خوبی از فولاد مبارکه داشته است.

وی در بخش دیگری با اشاره به صادرات فولاد مبارکه اظهارکرد: فولاد مبارکه در بیش از ۷ گروه شرکت گوناگون یک میلیون تن در ۹ ماه نخست امسال صادرات داشته است.

معاون فناوری فولاد مبارکه سپس در ادامه در پاسخ به این پرسش که برنامه فولاد مبارکه برای پاسخ به نیاز روزافزون بازار تقاضا چیست، گفت: فولاد مبارکه با ظرفیت ۲.۱۴ تن فولاد خام راه‌اندازی شده بود که امروز به ظرفیت ۷.۲ میلیون دست پیدا کرده است.

نقوی ادامه داد: یکی از معدود فولادسازانی هستیم که در فرآیندهای گوناگون، بالای ۹۵ درصد ظرفیت‌مان تولید می‌کنیم. این نرم در جهان ۷۴ تا ۷۵ درصد است. ما در منطقه بدون آب قرار داریم صنایع فولاد مصرف‌کننده آب هستند و استراتژی ما خروج از منطقه بدون آب است.

ضمن اینکه امروز با افتخار اعلام می‌کنیم تارگت جهانی مصرف آب در صنعت فولاد که فولاد مبارکه آن را کسب کرده، مصرف ۲.۷ لیتر آب به ازای هر کیلو فولاد است در حالی که نزدیک‌ترین رقیب ما به ازای هر کیلو فولاد ۴ لیتر آب مصرف می‌کند.

وی اظهار کرد: امروز یونسکو اعلام کرده که فولاد مبارکه به‌عنوان حامی مصرف آب جهان شناخته شده است اما به هر حال می‌دانیم منطقه ما کم‌آب است به همین دلیل استراتژی ما در جهان زایش ظرفیت تولید گروه در دیگر مناطق ایران است.

با توجه به اینکه سهم فولاد مبارکه ۴۵ درصد چشم‌انداز فولاد کشور بوده، دانش‌مان را گسترش می‌دهیم کما اینکه امروز یکی از بهترین پلنت‌های تولید تختال فولاد خام را در هرمزگان داریم، واحد فولادسازی سفید دشت سال آینده راه‌اندازی خواهد شد و درباره پروژه‌های مربوط به جنوب و قسمت‌های دیگر کشور به ما تکلیف شده که در این مسیر حرکت کنیم.

در بخش تولید ورق که بیشتر صنایع پایین‌دستی در ایران نیازمند ورق‌های سر و گرم هستند ما طرح جامعی برای افق ۱۴۰۴ آماده کرده بودیم که براساس آن حرکت کردیم.

در سالیان گذشته متاسفانه به‌دلیل تحریم چندین بار خط نورد گرم را به عقد قرارداد رساندیم اما نهایی نشد، امسال دوباره مصمم شدیم قرارداد نورد گرم را برای تولید گریدهای ویژه که در ایران امکان تولید آنها نیست و صنعت خودرو و صنایع خانگی و محیط‌های انتقال سیالات نفتی به آنها نیاز دارند، نهایی کرده و به امضا و درنهایت تا ۳ سال آینده به بهره‌برداری برسانیم.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۴۰
کد مطلب: 48862
 
مرجع : روزنامه صمت