گروه معادن سرب و روی
 
سود دلالان و کارخانه‌داران از برداشت‌های غیرمجاز آلبلاغ
کارخانه‌داران سرب و روی در تخلفات شریک هستند
گروه معادن >سرب و روی - دادستان اسفراین می‌گوید: عمده مشکل معدن آلبلاغ اسفراین این است که در پارک ملی ساری‌گل واقع شده است و به خاطر قوانین محیط زیستی امکان واگذاری آن، نیست و کسی نمی‌تواند آن‌را ثبت کند.
 
به گزارش ماین نیوز، استخراج غیرمجاز از معدن آلبلاغ اسفراین به علت مرگ کارگران در این معدن، خبرساز شد. البته با وجود ورود شورای تامین استان، دادستانی و وزارت صنعت، معدن و تجارت به این موضوع هنوز مشکل معدن حل نشده و راهکاری منطقی برای آن پیش‌بینی نشده است.

محسن کریمی (دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اسفراین) درباره برداشت‌های سرب و روی از معدن غیرمجاز آلبلاغ اسفراین و دلالانی که اهالی روستا را به این برداشت‌ها ترغیب می‌کنند، گفت: عمده مشکل معدن آلبلاغ اسفراین این است که در پارک ملی ساری‌گل واقع شده است و به خاطر قوانین محیط زیستی امکان واگذاری آن، نیست و کسی نمی‌تواند آن‌را ثبت کند. به همین خاطر وزارت صنعت، معدن و تجارت به این مسئله ورود کرده است تا اکتشاف انجام داده و ببینند اگر ذخایر آن مناسب بود و مجوزها صادر شده، اقدامی در این راستا انجام دهند.

وی افزود: ما اجازه نمی‌دهیم برای برداشت‌های غیرمجاز از معدن آلبلاغ بارنامه صادر شود. اغلب دلالان از شهرهای اطراف به ویژه از سبزوار بارنامه‌ها را تهیه می‌کنند. آنها مسیر اسفراین تا سبزوار را بدون بارنامه طی می‌کنند.

دادستان اسفراین خاطرنشان کرد: ما در اسفراین معدن فعال سرب و روی نیز داریم. خیلی‌ها در قالب بار این معادن جا می‌زنند و خیلی‌ها را نیز کارخانه‌داران به صورت مخلوط از بارهای غیرمجاز و مجاز می‌خرند. همگی راهکارهای متفاوتی برای این موضوع دارند.

کریمی با اشاره به اینکه از کارخانجات زنجان تحقیقاتی انجام داده‌ایم، گفت: هنوز به نتایج دقیقی نرسیده‌ایم. این نوع برداشت‌ها برای کارخانه‌ها نیز خیلی پرسود است. پیگیری این موضوع از کارخانه‌ها خیلی سخت می‌شود. چون کارخانه‌داران نیز علاوه بر دلالان بارهای مجاز و غیرمجاز سنگ‌های سرب و روی را مخلوط می‌کنند و تفکیک آنها برای ما سخت است؛ به خصوص که این اتفاق در استان دیگری رخ می‌دهد.

دادستان اسفراین در پایان گفت: البته کسانی که بار مجاز و غیرمجاز معادن را مخلوط می‌کنند، در بین دلالان کم هستند و عمدتاً کارخانه‌دار هستند. چون با تذکراتی که به کارخانه‌داران دادیم، این اتفاق کم شده است. متاسفانه مشکل اصلی این است که کسی در این کارخانه‌ها اصلاً بررسی نمی‌کند که ببیند مواد اولیه به صورت غیرمجاز تهیه می‌شود و کارخانه‌داران سود زیادی از این موضوع می‌کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب: 48508
 
مرجع : خبرگزاری ایلنا