نوریان در پاسخ به ماین نیوز خبر داد:

آغاز برداشت از معدن استرالیا تا یک سال آینده

15 مرداد 1398 ساعت 13:14

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: پیش بینی می کنیم که حداکثر تا یک سال آینده عملیات برداشت از معدن سنگ آهن استرالیا آغاز شود.


به گزارش خبرنگار ماین نیوز، محمود نوریان در نشستی خبری به مناسبت روز خبرنگار به سوالات خبرنگاران پاسخ داد که اهم اظهارات وی به شرح زیر است:

- در شرکت چادرملو سعی کردیم به دور از حاشیه ها، صرفا به کار اقتصادی خودمان بپردازیم و سعی کنیم که در هر مقطعی مشکلات را مدیریت کنیم. هم اکنون در شرکت چادرملو مشکل خاصی نداریم اما برخی مواقع در اثر تصمیم گیری هایی که در سطوح بالای کشور انجام می شود، دچار مشکلاتی می شویم که این مشکلات را نیز مدیریت می کنیم. البته این تصمیم گیری ها هم بعضا اجتناب ناپذیر است و شاید اگر ما هم جای مسوولان باشیم به همین راه حل هایی که آنها رسیده اند، برسیم. همه تلاشمان این است که مشکلات را پشت سر بگذاریم و هیچ وقت صرفا گله نکنیم و سعی کنیم مشکلات را حل کنیم. نه با تحریم مشکل خاصی داریم و نه با برخی از تصمیمات مسوولان کشور که شاید آنها هم در محدودیت هایی قرار می گیرند و دستوراتی می دهند که سعی می کنیم دوستانه این مسائل را حل کنیم.

- کاملا به آینده و اجرای برنامه هایمان امیدواریم بطوریکه درصدد توسعه بیشتر شرکت هم هستیم. چند روز است که مذاکرات فشرده ای را انجام می دهیم تا بتوانیم در یک پروژه کنسانتره سازی در سنگان شرکت کنیم و قرار است به احتمال زیاد اگر توافق طرف مقابل حاصل شود، ما مقداری از سهم فولاد خراسان را در پروژه کنسانتره سنگان خریداری کنیم و این پروژه را فاینانس کنیم. با توجه به اینکه این پروژه چند سال است در حالت رکورد بسر می برد، حتی وضعیت توانایی مالی ما در حدی است که این پروژه را فاینانس کنیم. هم اکنون علاوه بر هزینه هایی که در داخل شرکت چادرملو می پردازیم، در پروژه آبرسانی خلیج فارس به سه معدن گل گهر، مس و چادرملو نیز فعال هستیم. در این پروژه تقریبا تمامی افزایش سرمایه ها را عملی کردیم و امیدواریم که به زودی شاهد رسیدن آب به گل گهر و در سال آینده (مهر یا آبان ماه) شاهد رسیدن آب به اردکان باشیم.

- بیشتر محصولات خود را در داخل کشور می فروشیم و از بابت بخشنامه اخیر معاونت معدنی وزارت صمت مبنی بر مشروط و سهیمه بندی شدن صادرات سنگ آهن مشکل خاصی نداریم. در تمام طول سال های گذشته تنها محصولی را که صادر کردیم، سنگ آهن دانه بندی بوده است که آن هم به مقدار بسیار ناچیزی در مقابل تولیداتمان بوده است. خوشحالیم که همان مقدار صادرات را هم در توسعه خرج کردیم. براین اساس فولاد اردکان و نیروگاه اردکان را از محل صادرات دانه بندی اجرا کردیم. اصولا مشتریان ما مشتریان داخلی هستند. 10.5 میلیون تن کنسانتره تولید می کنیم که همه در داخل کشور مصرف می شود. حدود 4 میلیون تن گندله تولید می کنیم که آن هم در داخل کشور مصرف می شود و آهن اسفنجی هم که تاکنون تولید کرده ایم در حال مصرف در داخل کشور است. تنها محصولی که در سال قبل صادر کردیم، مقداری شمش فولاد بود که شمش فولاد را کماکان نیز صادر می کنیم و مورد حمایت وزارت صمت و بانک مرکزی است.

- علاوه بر طرح جدید احیا و فعال سازی معادن کوچک مقیاس، از قبل هم اقدام به خرید سنگ از چندین معدن کوچک فعال در منطقه کرده ایم و سنگ این معادن را با قیمت مناسبی از آنها خریداری می کنیم. البته معادنی که سنگشان به درد کارخانه ما بخورد. اعلام آمادگی کرده ایم از معادن دیگری هم که بتوانند معدن خود را فعال کنند، ما امکانات فعال سازی به آنها می دهیم تا سنگ موردنظر ما را تامین کنند و حتما از آنها خریداری خواهیم کرد. این معادن باید در استان یزد باشند تا برای ما صرفه اقتصادی داشته باشند.

- (در پاسخ به ماین نیوز) اخیرا جلسه ای در شرکت فکور صنعت داشتیم و فعالیت های انجام شده در پروژه معدن سنگ آهن استرالیا ارائه شد. ما در این پروژه شدیدا فعال هستیم. مجوزهای لازم را گرفته ایم. چند مجوز دیگر از جمله مجوزهای محیط زیستی باقی مانده که اگر اخذ شوند، پروژه فعال خواهد شد. فکر می کنم حداکثر تا یک سال آینده برداشت از این معدن عملیاتی شود. قرار بود شرکت فولاد هرمزگان هم جزو شرکای این پروژه باشد که فعلا قطعی نشده است. فعلا این پروژه توسط چادرملو، گل گهر و فکور صنعت اجرایی خواهد شد. ما کل سهم خود را در این پروژه که هم اکنون معادل 25 درصد است، پرداخت کرده ایم. حداکثر تا یک سال آینده کارهای اخذ مجوز و طراحی انجام می شود و حتی چندین مشاور هم در قسمت های مختلف انتخاب شده اند.

- (در پاسخ به ماین نیوز) در پروژه فولاد مکران مذاکرات جدی است. مشاور انتخاب شده است و باید مشاور طرح خودش را بدهد و براساس این طرح اقدامات خود را شروع کنیم. در این پروژه قرار است 10 میلیون تن فولاد تولید شود و امیدواریم همزمان با راه اندازی معدن استرالیا که قرار است کنسانتره را از آنجا به مکران بیاوریم و پروژه مکران نیز فعال شوند.

- (در پاسخ به ماین نیوز) سال هاست به دنبال احداث گندله سازی دوم چادرملو هستیم اما تاکنون مجوزها را نتوانسته ایم اخذ کنیم. دوباره شدیدا فعال شده ایم و قول هایی را هم گرفته ایم که مجوز احداث گندله سازی دوم را بگیریم و این پروژه را شروع کنیم. مخصوصا با توجه به اینکه دی19 هم فعال شده است. قرارداد ژئوفیزیک هوایی را برای دی19 بستیم و از همین روزها پیمانکار کار ژئوفیزیک هوایی را شروع می کند و به محض اینکه این کار تمام شود، حفاری ها را به سرعت انجام می دهیم و بعد از آن طراحی معدن انجام خواهد شد و سعی می کنیم حداکثر تا یک سال یا یک سال و نیم آینده به ماده معدنی برسیم. امیدوارم تا زمانی که خودم در چادرملو هستم به سنگ آهن در دی19 برسیم.

- متاسفانه در برخی از بخش ها اخباری می شنویم که مثلا برخی از افراد یا شرکت ها ارز 4200 تومانی را گرفته اند و به جای واردات کالایی مثل گوشت یا ... کالای دیگری را وارد کرده اند یا ارز در جای دیگری هزینه شده است. این وضعیت باعث شده که دولت مجبور به صدور بخشنامه هایی شود. البته پیشنهاد ما این بوده است که شرکت های معتبر و بورسی که همه حساب و کتاب آنها روشن است، استثنا شوند چرا که این شرکت ها هیچ حساب مخفی نمی توانند داشته باشند و در پایان سال می توانند بررسی کنند و بفهمند که چقدر صادر کرده اند و چقدر جنس وارد کرده اند و اگر مابه التفاوت ارزی دارند، بقیه ارز را چه کرده اند. منتها مشکل این است که شرکت هایی مثل چادرملو را هم با شرکت های خیلی کوچک و شخصی که بعضا تخلفاتی کرده اند، قاطی می کنند. اگر این مساله حل شود، سرعت تصمیم گیری در این شرکت ها سریعتر می شود. توافقاتی شده است که شرکت هایی که یک گروه را تشکیل می دهند، شرکت های گروه می توانند ارز خودشان را داخل خودشان مبادله کنند و از این نظر برای تامین ارز مشکلاتمان کمتر شده است.

- چادرملو قبل از برگزاری نمایشگاه بومی سازی و اینکه نهضت بومی سازی به پا شود، نهضت خاموشی را در این حوزه به پا کرده بودیم. تاکنون بیش از 11 هزار قلم از قطعات و اقلام اساسی کارخانه هایمان را بومی سازی کرده ایم. چادرملو یکی از شرکت هایی است که بومی سازی بطور اساسی از گذشته دور در آن شروع شده است. همین بومی سازی ها سرمنشا برگزاری این نمایشگاه ها شده است و البته سایر صنایع مانند فولاد مبارکه و ... هم زحمت کشیده اند اما فکر می کنم چادرملو سرآمد همه شرکت ها در زمینه بومی سازی بوده است و این نهضت نیز همچنان ادامه دارد. اعتقاد داریم که هر قطعه ای یا هر تجهیزی قابل تامین از داخل است، حتما باید آن را از داخل تامین کنیم و این کار را هم می کنیم.

- با دانشگاه ها همکاری خوبی داریم. با چندین دانشگاه از جمله جهاددانشگاهی، دانشگاه تهران، مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی همکاری داریم و اخیرا شرکتی هم تحت عنوان "راشا" تشکیل شده است که مجموعه ای از شرکت های چادرملو، گل گهر، گهرزمین، شرکت توسعه معادن و با همکاری دانشگاه امیرکبیر قرار است در زمینه بومی سازی و مواردی از این دست فعالیت کند. از دانشگاه امیرکبیر و امکانات خوب مرکز تحقیقات آن نیز استفاده خواهیم کرد.

- افتخار می کنیم که تمامی توسعه خطوط کنسانتره در کشور که هم اکنون توسط شرکت های مختلف و از جمله فکور صنعت انجام می شود، دانش آنها از چادرملو گرفته شده است و چادرملو مرکز اصلی این دانش بوده است. تمام توسعه های گل گهر، گهرزمین، میدکو و ... توسط فکور صنعت انجام شده و دانش آنها بر پایه کار در چادرملو بوده است. سه خط اولیه ما که کوبه طراحی کرده بود با همکاری شرکت فکور صنعت آنها را ارتقا دادیم. تولید هر یک از این خطوط 1.4 میلیون تن بود در صورتی که ظرفیت آنها 1.7 میلیون تن بود. ما با ارتقایی که دادیم ظرفیت تولید هر خط را به 2.1 میلیون تن رساندیم. خط پنجم را بطورکامل در داخل کشور طراحی و نصب کردیم. تمام خطوط گل گهر و گهرزمین با دانشی که از چادرملو گرفته شده راه اندازی شده و این خطوط نیز با همین دانش از ابتدا به تولید 2.1 میلیون تن رسیدند.

- 40 سال است تحریم هستیم و تحریم موضوع جدیدی برای ما نیست.

- یک شرکت حمل و نقل ترکیبی جاده ای، زمینی هوایی و دریایی و ریلی مشترکا با شرکت های معدنی و شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات احداث کردیم. در بندر شهید رجایی زمین هم قصد داریم یک اسکله اختصاصی برای چادرملو داشته باشیم. شرکت کشتیرانی هم درصدی در این شرکت سهم دارد که امیدواریم بتواند به حل مشکلات ما کمک کند.

- ذخیره معدن چادرملو با توجه به اینکه دی19 مجوزهای آن صادر شده است، مناسب است. ما دی19 را تمام شده تلقی می کنیم. در نتیجه هیچ نگرانی از بابت اتمام ذخایر معدن چادرملو نداریم. چادرملو تا موقعی که معدن دی19 به سرانجام برسد و بتوانیم از آن برداشت کنیم، باز هم سنگ دارد و مشکل خاصی از بابت ذخیره ندارد. ضمن اینکه از معادن کوچک اطراف هم سنگ می خریم و معادن کوچک غیرفعال واجد شرایط را نیز تجهیز می کنیم.

- کلنگ مجتمع رفاهی چادرملو به زمین خورده است. پیمانکار مستقر شده است و امیدواریم تا چند ماه آینده فونداسیون از زیر خاک سر بلند کند و هر کس که از کنار زمین عبور کند به جای یک زمین خالی یک سازه بزرگ را ببیند. اصولا هر کاری را شروع می کنیم، سرعتمان خوب است.

- در انجمن آهن و فولاد همه شرکت ها با هم جوینت شده اند و قرار است اطلاعات تمام شرکت ها در یک سایت قرار داده شود تا سازندگان بدانند هر شرکتی چه نیازهایی دارد تا برای آن شرکت قطعه سازی کنند. ضمن اینکه این کار قبلا هم اتفاق افتاده بود. مثلا شرکت فولاد طبرستان تا قبل از تحریم های قبلی در اثر تجربیاتی که در اثر کار با چادرملو پیدا کرده بود، قطعه به متسو صادر می کرد و اگر تحریم نشده بودیم، هم اکنون بسیاری از شرکت های داخلی قادر به صادرات قطعه به کشورهای اروپای غربی بودند.

- چادرملو فقط بهره مالکانه می پردازد، آن هم در اثر یک اتفاق ناحقی که افتاده و پروانه معدن ما به صورت کاملا غیرقانونی به نام ایمیدرو شده است و کاری هم نمی شود کرد. حقوق دولتی را صاحب پروانه باید بپردازد اما ما بهره مالکانه می پردازیم که درصدهای آن نسبت به فروش محصول بوده و کماکان مطابق سال های گذشته است و فرقی نکرده و قرار هم نیست فرقی کند.

- اگر بتوانیم از ذخایر سنگ آهن سیستان و بلوچستان برای پروژه مکران استفاده کنیم، حتما معدنی را در این استان می گیریم و آن را تجهیز می کنیم.

- شرکت اکتشافی متشکل از شرکت های معدنی گروه توسعه معادن و فلزات تشکیل شده است و آماده است که وزارت صمت هر پهنه ای را در اختیارش بگذارد، کار اکتشاف آن را شروع کند. الان مشغول مذاکرات برای گرفتن پهنه هستیم. همه شرکت های سهامدار هم عزمشان برای این کار جزم است.

- همه بخش های سیستم هات شارژ آماده و کامل است و فقط یک قسمت نیتروژن است که به تجهیزاتی نیاز دارد که باید از ایتالیا وارد کنیم. در حال مذاکره هستیم که از چه طریقی این تجهیزات را به صورت غیرمستقیم وارد کنیم. البته در این بین برخی شرکت های داخلی هم از بخشنامه های بومی سازی و حمایت از صنایع داخلی سوءاستفاده می کنند. مثلا طرف آهنگری ساده دارد اما ادعا می کند که می تواند کار عظیمی را انجام دهد در صورتی که خودشان هم واردکننده از ایتالیا هستند. این افراد اگر مزاحم نباشند و قطعه موردنظر وارد شود، به محض وارد شدن آن تقریبا همه مسائل هات شارژ اوکی می شود و می توانیم از این سیستم استفاده کنیم.

گزارش از محمدجواد به‌آبادی


کد مطلب: 47466

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/47466/آغاز-برداشت-معدن-استرالیا-یک-سال-آینده

ماین نیوز
  http://www.minews.ir